1 2 3

Előretekintő rövid betekintő

... azoknak, akik csak gyorsan belekukucskálnának a következő hónap programjába: FEBRUÁR, MÁRCIUS

 

Kedves Közönségünk!

 

Szeretnénk itt is felhívni a figyelmüket, hogy különleges zárvatartási napok lesznek a Kodály Központban, így a jegypénztár sem üzemel a következő napokon:

februárban

február 6., 7., 22., 23., 26.

A telefonos érdeklődéseket a fentiek alapján tudjuk fogadni a 72/500-300-as telefonszámon.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

 

MÁRCIUSI ajánló

 

Nem ígérjük, hogy elhozzuk a tavaszt, de biztosan felemelő zenét csempészünk a télzáró, első tavaszi hónapba. Március 3-án a FLÖRT sorozat Őszikék című koncertjén Balog Józsi repít minket Gershwin világába. A tipegő, totyogó kíváncsiak a március 7-i délutáni Babzsákra hozhatják el anyáékat, vagy nagyiékat. A Pannon Filharmonikusok március 15-i ünnepi díszhangversenyén hagyományosan egykor élt és kortárs magyar zeneszerzők műveiből válogattunk, az est karmestere a zenekart első ízben dirigáló Jankó Zsolt lesz. Tavaszszentelő koncertünk március 24-én a Müpában, 25-én a Kodály Központban csendül fel Varga Gilbert vezényletével. A vendégszólista Antoine Tamestit brácsaművész korunk egyik legizgalmasabb, a nemzetközi színtéren elismert előadója. Az Öko-Kuckó játszóház várja a gyermekeket az alatt az idő alatt, amíg a nagyobbak és a felnőttek a hangversenyteremben muzsikát hallgatnak. A bővebben gombra kattintva elérik az Előretekintő betekintő ajánló oldalunkat, ahol mindig egy csokorba gyűjtjük Önöknek a következő hónap programjait.

A címre kattintva már ott is vagyunk az adott koncert tudnivalóinál és a jegyvásárlás is csak egy kattintás!

Szeretettel várjuk!

 

 • március 3.., péntek, 19.00 – Őszikék - Jazzrapszódia orosz szimfóniával

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

februári ajánló

 

A február színes lesz, mint egy farsangi forgatag. 

A Müpában a Prokofjev-maraton fellépői leszünk. 5-én az évad egyik legfontosabb koncertjére várunk mindenkit, a Brandenburgi versenyek című esten ugyanis nem csak vendég fellépők örvendeztetik meg a közönséget, hanem a Pannon Filharmonikusok négy vezető művésze is megcsillogtatja virtuóz szólista tudását! Ezalatt a gyerekek az Öko-Kuckó játszóházban tölthetik az időt. A nagy sikerre való tekintettel a már teltházas 14-i  Valentin napi koncert után másnap, 15-én is felcsendülnek a leghíresebb swing dalok szimfonikus hangszerelésben. Többek között Frank Sinatra, Michael Boublé és Robbie Williams dallamaival kedveskedhetünk valakinek, érdemes időben jegyet vásárolni! 21-én Lawrence Brownlee világsztár és híres vendégei egy másik műfajba invitálnak, a bel canto áriaesten az operairodalom legcsillogóbb ékköveit hallgathatjuk meg, Rossini, Donizetti, Bellini „tollából”. 25-én Fantasztikus álarcosbálra várjuk a sulisokat a hangversenyteremben, lazán, babzsákokon ülve, jelmezben és rengeteg humorral, zenével! 9-én Művészbejáró, 11-én Babzsák és két Csigaház is színesíti a hónap kínálatát, 15.30 és 17.00 órakor.

 

A koncertszezon egyik legpörgősebb, legintenzívebb fesztiválja, a Prokofjev-maraton! Csakúgy, mint 2008 óta minden alkalommal, ezúttal is zsizsgő hangulatban lehet részünk, hangversenyről hangversenyre igyekezhetünk az egynapos fesztiválon. Nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is várják a közönséget február 4-én a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvényén. A Pannon Filharmonikusok is ott lesz. 

A Pannon Filharmonikusok a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa nagysikerű zeneszerzői maraton sorozatában Fischer Iván felkérésére minden évadban helyet kapott. A pécsi együttes büszke arra, hogy a fővárosi közönség a korábbi évadokban is elismerte a minőséget, melyet együttesünk képvisel. Az idei Prokofjev-maratonon a zenekar rendszeresen meghívott vendégművészével, Balog József Lajtha- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel érkezik. A vele készült kis interjúnkat ITT OLVASHATJÁK!

 

 

 

 

 • február 11., 15.30 és 17.00 – Csigaház ovisoknak III/1., 2. - Feketén-fehéren / Kodály Központ, 103. konferenciaterem

 

 • február 11. 17.00 – Babzsák V. - Farsangi és Valentin-napi meglepetés műsor /Kodály Központ, F08. konferenciaterem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 JANUÁRI AJÁNLÓ

 

Lássuk be, a január néha nehéz hónap. Az ünnepi felfokozott hangulat után üresebb, szürkébb… Ha hagyjuk! Inkább teremtsünk időt a családra, ha az év végi hajtás után picit lazább a munka, kicsit több időt önmagunkra, olvasásra, zenehallgatásra. Zenekarunk Pordenoneban ad koncertet az olasz közönség számára január 14-én a Teatro Verdiben Bogányi Tibor vezényletével. Lelkében virágzó című hangversenyeink Pécsett és a Müpában a szívbeteg gyermekekért is csendülnek majd fel. A koncert teljes jegybevételéből a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt támogatjuk. Jegyvásárlással, vagy támogatói jegy megvásárlásával Ön is segítheti a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjának hivatalos alapítványát, amely több mint 30 éve segíti a veleszületett szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását.  A januári hidegben a Babzsák és a Pocaklakó programjainkkal is várjuk a családokat, valamint az édesanyákat és a kismamákat.

 

A címre kattintva már ott is vagyunk az információknál és a jegyvásárlás is csak egy kattintás!

 

 

 

 

 • január 26., csütörtök, 10.00 – Pocaklakó kismamáknak / Kodály Központ,  hangversenyterem és 103. konferenciaterem

 

 • január 26., csütörtök, 19.00 – Lelkében virágzó (Hitvallás szavak nélkül) / Kodály Központ

 

 • január 27., péntek, 19.30 – Lelkében virágzó (Hitvallás szavak nélkül) / Müpa, Budapest

 

A koncert teljes jegybevételéből (nem csak a támogatói jegyekből) a zenekar a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt támogatja.

Magyarországon minden századik gyermek szívhibával születik. A veleszületett szívhibák a leggyakrabban előforduló fejlődési rendellenességek. A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjának hivatalos alapítványa több, mint 30 éve segíti a veleszületett szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását. Az alapítvány számos olyan orvosi eszköz beszerzéséhez tudott anyagi hátteret biztosítani az elmúlt 30 évben, amely segített abban, hogy a GOKVI Gyermekszív Központ mára európai színvonalú, évente sok száz gyermeknek gyógyulást adó kórházzá válhatott.  Ablonczy Lászlóval, az alapítvány kuratóriumának elnökével, készült interjút IDE kattintva olvashatják!

Köszönjük támogatását!

 

Olli Mustonen zongoraművész, a Turkui Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője és vezető karmestere különleges helyet foglal el napjaink zenei univerzumában.  Lelkében virágzó című hangversenyeinken találkozhat vele a közönség.

 

 

 Decemberre ajánljuk szeretettel az egész családnak:

 

 • december 1., csütörtök, 19.00 – Művészbejáró II. – Zene karnyújtásnyira / Kodály Központ, Kocsis Zoltán terem

 

 

 • december 8., csütörtök, 19.00 – Tiszta forrásból (Csodaszarvasok és szirének)  / Vezényel: Eötvös Péter / Kodály Központ

 

 • december 9., péntek, 19.30 – Tiszta forrásból (Csodaszarvasok és szirének)  / Vezényel: Eötvös Péter / Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 

 

 

 • december  17., szombat – Karácsonyi kalendárium / Vezényel: Howard Williams / Szent Péter és Pál katedrális, Eszék

 

 • december 17., szombat 

15.30  Csigaház ovisoknak II/1. – Az ezüsthegedűk /Kodály Központ, 103. konferenciaterem

17.00  Csigaház ovisoknak II/1. 

                              17.00 – Babzsák bölcsiseknek III. / F08 konferenciaterem

 

 

 • december 22., csütörtök 19.00

15.00  A diótörő - karácsonyi varázslat  – Zene, tánc és mese egy estén

19.00  A diótörő - karácsonyi varázslat 

 

 • december 23., péntek 

15.00  A diótörő - karácsonyi varázslat – Zene, tánc és mese egy estén

19.00  A diótörő - karácsonyi varázslat – Zene, tánc és mese egy estén

 

 

 

AJÁNDÉKOZZON KARÁCSONYRA KONCERTJEGYET, ZENEI ÉLMÉNYT!

 

Újévi díszhangverseny

 • 2023. január 02., hétfő, 19.00

 

Valentin napi hangverseny – Frank Sinatra és a swing

 • február 14., kedd, 19.00

 

Lawrence Brownlee és vendégei – Bel canto áriaest

Nem csak a Müpában, Pécsett is! Világsztárok a színpadon!

február 21., kedd, 19.00

 

Tavaszi FLÖRT bérlet

Szeretettel ajánlunk egy három koncertből álló Tavaszi Flört bérletet azoknak, akik még csak ismerkednek velünk. Kitűnő karácsonyi ajándék lehet bármely korosztály számára!

A bérlet első koncertjén márciusban Balog Józsi parádés Gershwin estjét, április 1-jén Bősze Ádám humoros, leleplező Amadeus produkcióját, és májusban azt az előadást hallhatja, láthatja a közönség, amelyben Hamar Zsolt megálmodja és megrendezi a Szentivánéji álmot. A bérletet karácsonyi ajándéknak is ajánljuk! 6-18 éveseknek 100% 0 Ft, 18-19 éveseknek 90% 4000 Ft, 20-29 éveseknek 80% 8000 Ft és így tovább! Értékeljük a fiatalságot. Az első koncertig és a szabad helyek mértékéig kapható a Tavaszi flört bérlet.

 

 

 

 

mert az élő zene, az együtt töltött idő hatalmas érték. Mi pedig szenvedélyesen szeretünk zenélni.

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992