1 2 3

Még1Esély! IV.

Joseph Haydn: A Teremtés – részlet

Kovács Ágnes – szoprán
Christian Bauer – tenor
Najbauer Lóránt – basszus
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Dobos László és Vass András)


1/0

Annak érdekében, hogy segítségre szoruló zenebarátaink a számukra legkedvezőbb időpontban és szervezésben látogathassák a zenekar Kodály Központbeli koncertjeit, a társulat 2022/23-as REFRÉN évadában is folytatja nagysikerű Még1esély! sorozatát, melynek állomásai az esti hangverseny műsorából mutatnak be szimfonikus zenekari műveket. E sorozat keretében a fogyatékkal élők és a szociálisan rászorulók intézményi keretek között, térítésmentesen látogathatják a hangversenyek kijelölt főpróbáit.

A koncerteken kizárólag intézményi szervezésben, csoportosan lehet részt venni a rendelkezésre álló helyek mértékéig. Ha Ön bármely érdekképviseleti egyesület, szervezet tagja, kérjük, érdeklődjön szervezetének vezetőjétől e lehetőségről!

A Vakok és Gyengénlátók Egyesületének tagjai és kerekesszékben élő zenebarátaink díjmentesen látogathatják a zenekar esti hangversenyeit is, a számukra biztosított helyeken.

A TEREMTÉS ZENEI ANYAGA ZSENIÁLIS, SŐT TÖKÉLETES

A ZENETÖRTÉNET EGYIK LEGJELENTŐSEBB MŰVE CSENDÜL FEL 2023. ÁPRILIS 6-ÁN A PÉCSI KODÁLY KÖZPONTBAN: JOSEPH HAYDN A TEREMTÉS CÍMŰ ORATÓRIUMÁT HALLHATJA A KÖZÖNSÉG VASS ANDRÁS VEZÉNYLETÉVEL.

AZ UTÓBBI ÉVEKBEN A PFZ VOKÁLSZIMFONIKUS KONCERTJEI IRÁNT MEGNŐTT AZ ÉRDEKLŐDÉS, ÉS EZ ELVÁLASZTHATATLAN A PANNON FILHARMONIKUSOK FESZTIVÁLKÓRUSÁNAK MEGALAKULÁSÁTÓL, AMELY A BAROKK ÉS BÉCSI KLASSZIKUS REPERTOÁR STÍLUSHŰ ELŐADÁSÁT, MEGSZÓLALTATÁSÁT TŰZTE KI CÉLUL. A KÓRUS MŰVÉSZI VEZETÉSÉT DOBOS LÁSZLÓVAL EGYÜTT LÁTJUK EL, AZ ELMÚLT ÉVEKBEN SZÁMOS BACH-, PURCELL-, HÄNDEL-, TELEMANN-, MOZART- ÉS HAYDN-MŰ MAGAS SZÍNVONALÚ MEGSZÓLALTATÁSÁNAK LEHETETT SZEM- ÉS FÜLTANÚJA A PÉCSI KÖZÖNSÉG. A TEREMTÉS ORATÓRIUM NAGYON NÉPSZERŰ ÉS KEDVELT ALKOTÁS, AZT IS MONDHATNÁNK, HOGY SIKERDARAB LETT. HAYDN ZENÉJE AZ ELŐBB EMLÍTETT ŐSZINTESÉGET NAGYSZERŰEN ÖTVÖZI AZOKKAL A HATÁSOS ÉS MEGLEPETÉSSZERŰ FORDULATOKKAL, AMELYEKKEL A MESTER RENDRE ÉLT A KOMPOZÍCIÓIBAN. FONTOS AZONBAN MEGJEGYEZNI, HOGY EGY ENNYIRE SOKAT JÁTSZOTT DARAB MENTÉN KÜLÖN KIHÍVÁS A HITELESSÉG MEGŐRZÉSÉN TÚL AZ EREDETI GONDOLATOK ÉS A RELEVÁNS, AKTUÁLIS MONDANIVALÓ KÖZLÉSE ÚGY, HOGY AZOK ELJUSSANAK NEMCSAK A HALLGATÓSÁG FÜLÉBE, HANEM LEHETŐLEG A LELKÉBE IS. HAYDN A LEGNAGYOBB MESTEREK KÖZÉ SOROLANDÓ, NEMCSAK A SZIMFONIKUS MŰVEI VONATKOZÁSÁBAN, DE A VOKÁLSZIMFONIKUS REMEKMŰVEI MIATT IS. A TEREMTÉS ZENEI ANYAGA ZSENIÁLIS, SŐT TÖKÉLETES. HITELESEN KELL HOZZÁNYÚLNI ÉS ÉLMÉNYSZERŰEN KELL MEGSZÓLALTATNI. AZT HISZEM, EZ A KULCSA A SIKERNEK. ERRE FOGUNK TÖREKEDNI!

 

Vass András állandó karmester

(PAPAGENO)

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992