1 2 3

Frank Sinatra szimfonikus swingest

Alpár Balázs: Sinatra Medley
Richard Rodgers–Lorenz Hart: Have You Met Miss Jones?
Bart Howard: Fly Me To The Moon
Kurt Weill–Bertolt Brecht: Mack The Knife
Henry Mancini–Johnny Mercer: Moon River
Bob Hilliard–Richard Miles: The Coffee Song
Joseph Kosma–Jacques Prévert–Johnny Mercer: Autumn Leaves
Seymour Simon–Gerald Marks: All of Me
Charles Trenet–Albert Lasry–Jack Lawrence: Beyond The Sea
John Kander–Fred Ebb: New York, New York
Sigmund Romberg–Oscar Hammerstein: Lover, Come Back To Me
Richard Rodgers–Lorenz Hart: My Funny Valentine
Johnny Mercer–Henry Mancini: Days Of Wine And Roses
Arthur Hamilton: Cry Me A River
Bob Merrill-Jule Styne: Don't Rain On My Parade
Clarence Carson Parks: Somethin' Stupid
Leslie Bricusse-Anthony Newley: Feeling Good
Jerome Kern–Dorothy Fields: The Way You Look Tonight
Bert Kaempfert–Charles Singleton–Eddie Snyder: Strangers In The Night
Sammy Cahn–Jule Styne: Let it snow
Jacques Revaux–Claude François–Gilles Thibault–Paul Anka: My Way

Farkas Gábriel – ének
Magyar Bálint – ének
Veres Mónika Nika – ének
Gundel Takács Gábor – konferanszié

Vezényel: Illényi Péter

Jegyárak: 12.900 Ft, 10.900 Ft, 7.900 Ft, 5.900 Ft, 3.900 Ft » Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy az első és második emeleti pódiumerkélyekre a hangzás minősége miatt csökkentett értékű, 1900 Ft-os jegyek válthatók.
Jegyvásárlás

Az előadást a Müpa Home Live segítségével 19.30 órától bárhonnan, otthonról követhetik élőben!

 

KATTINTSANAK IDE AZ ÉLMÉNYHEZ!

 

 

Koncert kép

ENERGIAROBBANÁS a Müpában a Pannon Filharmonikusokkal!

Ki ne dúdolná együtt a New York, New York, a My Way vagy a Cry Me A River dalát Sinatrával? A swing nem csupán a zene és a tánc egymásba gabalyodása, hanem egy kortalan életérzés: az előadók és a közönség magával ragadó együtt lüktetése. Vass András zseniális hangszerelésének köszönhetően a swing energiája kiszabadul a bárokból, és egy közel száz fős szimfonikus nagyzenekarral a Müpa nagyszínpadán is átélhető lesz április 19-én! A Pannon Filharmonikusok a pécsi világpremier zajos sikere és ráadáskoncertje után úgy döntött, hogy Farkas Gábriel, Veres Mónika Nika és Magyar Bálint énekesek közreműködésével valamint Illényi Péter vezényletével a fővárosban is bemutatja a nemzetközi érdeklődésre is számot tartó új zenei anyagot.
A Pannon Filharmonikusok a komolyzene területén a minőség garanciájával vívta ki magának a közönség elismerését. Legyen az barokk, klasszikus, kortárs, opera vagy crossover, a zenei hangzás az elsődleges! A pécsi otthonában rendszeresen műfaji kalandozásokban elmerülő együttes idén első alkalommal Budapesten is bemutatja legújabb unikális zenei anyagát.

Vass András, a zenekar állandó karmestere számos nagyzenekari hangszereléssel büszkélkedhet, melyek széles zenei stílusérzékről árulkodnak: Schubert vonósnégyesének nagyzenekari átiratától az ABBA-slágerek formabontó feldolgozásáig hallhatjuk korábbi munkáit. A Sinatra-koncert zenei anyagának kidolgozását közel egy éves előkészítés előzte meg, és több száz óra hangszerelési munkát igényelt. A precíz stílusismeretnek, a szimfonikus, beat és big band hangzás tökéletes akusztikai összhangba hozásának köszönhetően a véglegesen kialakult hangzásvilág olyan élményben részesíti a közönséget, mely a maga nemében páratlan. A műfajban megszokott Sinatra Medley Alpár Balázs munkáját dicséri.

A Pannon Filharmonikusok muzsikusainak sora az előadás idejére a legkiválóbb vendégművészekkel, a beat szekció mellett öt szaxofonművészből álló szaxofonsorral és zongorával egészül ki.

 

"Swing energiarobbanás tanúi lehettünk!" - fogalmazott a közönség egy tagja, és valóban együtt hullámzott és dúdolt a hallgatóság az énekesekkel.

Koncert kép
Koncert kép

Ha meghalljuk Frank Sinatra hangját vagy slágereit, még azoknak is eszükbe jut az amerikai álom, akik sosem jártak Amerikában. Élvezetes élet, prosperáló társadalom és karrier, anyagi jólét és biztonság, swing, béke, szerelem és boldogság. Különös nosztalgiával tekintünk Magyarországról az amerikai 1940-50-es évek világára, hiszen a mi történelmünk egészen másról szólt ekkoriban. És ahogyan a távolság még meg is szépíti ezt a világot, legalább ennyire megszépíti Sinatra zenéje is, melyben ennek a világnak mindig a legszebb oldala tűnik fel. Frank Sinatra („A Hang” – ahogy nevezték) pedig szinte végigénekelte ezt a világot az 1930-as évektől a ’90-es évekig. Zenéje egy korszak és egy életérzés lett. Ezen az estén ebben az életérzésben lehet részünk, felakaszthatjuk a mindennapi élet nehéz és bánatos kabátjait a ruhatár fogasaira, és elmerülhetünk a szimfonikus zenekari díszruhába öltözött kedves slágereink kellemes fürdőjében.

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992