1 2 3

Lelkében virágzó

Hitvallás szavak nélkül

Edvard Grieg: a-moll zongoraverseny
Dohnányi Ernő: II. szimfónia, Op. 40

Olli Mustonen – zongora

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 100' 00"
Jegyárak: 4990, 3990, 2990 Ft
Jegyvásárlás

Ezen a téli estén két sötét tónusú, mégis fényre törekvő zenét hallhatunk, plasztikusan megformálva, romantikus hangvételben. Először a még fiatal Grieg érzelmekkel teli zongoraversenye csendül fel, majd a már érett Dohnányi személyisége és zenéje kínál reményt, elgondolkodni valót és szinte filmzeneszerű, izgalmas hangzásokat. Olli Mustonen, a finn zongoraművész, karmester és zeneszerző lesz az est vendégszólistája.

Az est során felhangzó mindkét mű olyan, mintha alapvetően optimista szerzője valami miatt mégis komorabb gondolatok megfogalmazásának és sokrétű kérdésfelvetésnek érezné szükségét. Az akkor huszonöt esztendős Edvard Grieg ifjonti szenvedéllyel vetette bele magát a zongoraverseny írásába, és közvetlen hangulatú, érzelmes kompozíciója hamar a közönség nagy kedvence lett. Dohnányi Ernő II. szimfóniája a II. világháború szovjet támadása elől menekülő szerző lelkében született meg. Egy rendkívüli tehetségű, nagy munkabírású és jó humorú ember áll előttünk, aki őszülő fejjel elhagyja hazáját, közönségét, és mélyen átérzi népének és pályájának bizonytalan jövőjét. A szimfónia helyenként afféle film nélküli filmzene, melynek végén így vagy úgy, de a remény diadalmaskodik. Bár a két darab megszületése között közel nyolcvan év telt el, és saját korában már Grieget is sokan nevezték régimódinak, Dohnányiról nem is beszélve, műveik a 21. század közönségéhez is utat találnak.

Kedves Közönségünk!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmüket, hogy a koncerten kiosztott műsorlapot letölthetik előre innen a honlapunkról, az adott koncert oldaláról. Bízunk benne, hogy idővel kevesebb nyomtatott kiadvánnyal, közösen óvjuk a környezetet!

LAPOZÓS ONLINE MŰSORLAPUNK ide kattintva olvasható!

 

 

Koncert kép
A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992