Újdonságok

Két gyerek és egy nagybőgő

Természetesen a címben szereplő számok nem pontosak, mert a listából még hiányzik egy apa és – milyen meglepő – még egy nagybőgő is, amin a család férfi tagja is játszik. Ódor Rózsa Zita a Pannon Filharmonikusok nagybőgőse jelenleg távol a színpadtól, odahaza neveli gyermekeit, akik közül a kisebbik még csak két és fél éves. Zenéről, gyerekekről, az élet más fontos dolgairól beszélgettem vele. Tovább »

A hegedű és a hegyvidék szerelmese

Varga Izabel a Pannon Filharmonikusok hegedűművésze Kőszegről érkezett a baranyai megyeszékhelyre, még az egyetemi évek elején. Szemének ismerősek a hegyek-völgyek, így hamar megszokta és megszerette új lakóhelyét. Nemrég kisfia született, most a zene világát felváltotta valami más, ami a szívének szintén nagyon kedves, - a gyermeknevelés. Erről a kettősségről és a zene gyermekekre gyakorolt hatásáról beszélgettem vele. Tovább »

A LÉTEZÉS feltétele

Mayu Kishima, napjaink egyik legvirtuózabb japán hegedűművésze a Pannon Filharmonikusok 2019/2020-as évadában Gilbert Varga vezényletével mutatkozik be a magyar közönség előtt. A fiatal művésznővel Édouard Lalo Spanyol szimfóniája kapcsán beszélgettünk pályájáról és tapasztalatairól, valamint a magyar zenei színtérhez fűződő kapcsolatáról. Tovább »

A szerelem kacskaringói

Átlagos szerda este volt Stuttgartban, 2014-et írtunk. Záróra körül járt az idő, az utolsó látogatók is elhagyták az állatkertet és a Porsche Múzeumot. A turisták a Solitude Kastély kivilágított udvarán fotózkodtak, a helyiek egy hangulatos vendéglőben mesélték egymásnak a hosszú nap történéseit. A Nemzetközi Hugo Wolf Akadémia közönsége pedig tiszteletteljes figyelemmel, kíváncsian várta az estét. Tovább »

Virtuóz ajándék

Zempléni Szabolcs azon szólómuzsikusok közé tartozik, akik nem csak szórakoztatják és gyönyörködtetik, de inspirálják is közönségüket: a szereplési vágy itt önzetlen törekvés, a virtuóz játék pedig nem csak teljesítmény, de ajándék is. Aki zenél, annak, s ki hallgatja: annak is. Tovább »

Szigeti Bence – a futballcipőt a gitárra cserélte

Kilenc zenei pályára készülő fiatalnak válik ismét valóra egy álma. Szólistaként egy színpadon léphetnek fel a Pannon Filharmonikusokkal a május 29-i Mesterek és Tanítványaik című koncerten. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, hogy merre repíti őket a talentum, még kérdés, egy viszont bizonyára nem az – mindannyian fiatalok és pont úgy élnek, mint kortársaik. Ismerjük meg jobban Szigeti Bencét a vele készült interjúban. Tovább »

Kecskeméti Endre – a horrorfilm és a zongora megfér egymás mellett

Kilenc zenei pályára készülő fiatalnak válik ismét valóra egy álma. Szólistaként egy színpadon léphetnek fel a Pannon Filharmonikusokkal a május 29-i Mesterek és Tanítványaik című koncerten. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, hogy merre repíti őket a talentum, még kérdés, egy viszont bizonyára nem az – mindannyian fiatalok és pont úgy élnek, mint kortársaik. Ismerjük meg jobban Kecskeméti Endrét a vele készült interjúban. Tovább »

Horváth Borbála Ágnes – a röplabda segít a klarinétozásban

Kilenc zenei pályára készülő fiatalnak válik ismét valóra egy álma. Szólistaként egy színpadon léphetnek fel a Pannon Filharmonikusokkal a május 29-i Mesterek és Tanítványaik című koncerten. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, hogy merre repíti őket a talentum, még kérdés, egy viszont bizonyára nem az – mindannyian fiatalok és pont úgy élnek, mint kortársaik. Ismerjük meg jobban Horváth Borbála Ágnest a vele készült interjúban. Tovább »

Puklics Dóra Kincső – a Rubik kocka és a hímzés is belefér az életébe

Kilenc zenei pályára készülő fiatalnak válik ismét valóra egy álma. Szólistaként egy színpadon léphetnek fel a Pannon Filharmonikusokkal a május 29-i Mesterek és Tanítványaik című koncerten. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, hogy merre repíti őket a talentum, még kérdés, egy viszont bizonyára nem az – mindannyian fiatalok és pont úgy élnek, mint kortársaik. Ismerjük meg jobban Puklics Dóra Kincsőt a vele készült interjúban. Tovább »

Gáspár Zsombor – korábban sötétedésig rúgta a bőrt a grundon

Kilenc zenei pályára készülő fiatalnak válik ismét valóra egy álma. Szólistaként egy színpadon léphetnek fel a Pannon Filharmonikusokkal a május 29-i Mesterek és Tanítványaik című koncerten. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, hogy merre repíti őket a talentum, még kérdés, egy viszont bizonyára nem az – mindannyian fiatalok és pont úgy élnek, mint kortársaik. Ismerjük meg jobban Gáspár Zsombort a vele készült interjúban. Tovább »

Hajdu Dániel – majdnem dobos lett

Kilenc zenei pályára készülő fiatalnak válik ismét valóra egy álma. Szólistaként egy színpadon léphetnek fel a Pannon Filharmonikusokkal a május 29-i Mesterek és Tanítványaik című koncerten. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, hogy merre repíti őket a talentum, még kérdés, egy viszont bizonyára nem az – mindannyian fiatalok és pont úgy élnek, mint kortársaik. Ismerjük meg jobban Hajdu Dánielt a vele készült interjúban. Tovább »

Sárközi Ádám – a nagybőgő választotta őt

Kilenc zenei pályára készülő fiatalnak válik ismét valóra egy álma. Szólistaként egy színpadon léphetnek fel a Pannon Filharmonikusokkal a május 29-i Mesterek és Tanítványaik című koncerten. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, hogy merre repíti őket a talentum, még kérdés, egy viszont bizonyára nem az – mindannyian fiatalok és pont úgy élnek, mint kortársaik. Ismerjük meg jobban Sárközi Ádámot a vele készült interjúban. Tovább »


Hírarchívum

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552