Újdonságok

A létezés feltétele

Mayu Kishima, napjaink egyik legvirtuózabb japán hegedűművésze a Pannon Filharmonikusok 2019/2020-as évadában Gilbert Varga vezényletével mutatkozik be a magyar közönség előtt. A fiatal művésznővel Édouard Lalo Spanyol szimfóniája kapcsán beszélgettünk pályájáról és tapasztalatairól, valamint a magyar zenei színtérhez fűződő kapcsolatáról. Tovább »

60 éve Jó ez a fény

A Pécsi Kamarakórus 60 évvel ezelőtt alakult meg, első fellépésüket Orazio Vecchi Jó ez a fény című madrigáljával nyitották, csakúgy, mint a jeles évforduló alkalmából rendezett március 20-ai koncertjükön Pécsett, a Kodály Központban. Az eseményen az alapító karnagy Tillai Aurél vezényel és mellette számos, kiváló szólista lép fel a Pannon Filharmonikusok művészeivel közösen. Az esemény az országos kórusélet egyik kiemelkedő eseményének ígérkezik. Tovább »

Akit tenyerén hord a közönség

A kollégák elismerő tekintete, vagy a karmester biccentése, mosolya, mind-mind fontos egy zenekari művész számára, de a koncerteken a közönség szava dönt. Ahogy az elmúlt év végén is rengetegen szavaztak soraikból arra, hogy ki legyen az év legkedvesebb muzsikusa a hölgyek és urak közül a Pannon Filharmonikusok zenekarában. Mint mindig most is jól döntöttek, Codeluppi-Szabó Gabriella fuvolaművész kapta a legtöbb voksot a hölgyek közül, melyet az újévi koncert után vehetett át. Tovább »

Ahol a zene születik

Már vásárolhatók és hosszabbíthatók a budapesti bérletek a Pannon Filharmonikusok 2019/2020-as Aranyfedezet-évadára. Tovább »

Az állandóság univerzuma

A világviszonylatban is egyik legismertebb és legelismertebb magyar zeneszerző-karmester, Eötvös Péter 75. születésnapján saját műveit dirigálja a Pannon Filharmonikusok élén. Különleges, de nem szokatlan pillanat ez. Senza sangue, azaz Vértelenül című, Alessandro Baricco novellájából készült, A kékszakállú herceg vára párdarabjának is tekinthető opera-pszichothrillerét szintén ő vezényelte a mű hazai bemutatóján, az Armel Operaverseny keretében – ahol a legjobb produkció díját nyerte el az előadás. Tovább »

A közönség kedvenc trombitása

Mátyás Tibor már főiskolásként lehetőséget kapott a Pannon Filharmonikusoktól arra, hogy kipróbálja soraikban a tehetségét. Azóta is töretlen a bizalom mindkét fél részéről, decemberben viszont egy „harmadik szereplő”, a közönség is véleményt nyilvánított Tibor munkájáról. A publikum kedvenc férfi muzsikusának választotta, ami nem csekély elismerés az itt töltött évekért. Munkáról, örömökről és természetesen a zenéről váltottunk szót a PFZ művészével. Tovább »

A komponisták nem öregszenek, hanem érnek, mint a jó borok

Közhely, hogy repül az idő, de egy alkotónál ez néha nem csökkenti az érdemeket, sőt! Vidovszky László esetében ez a tényező még talán becsesebbé teszi a számot, amely jelen esetben a hetvenötödik. Február végén többek között a Pannon Filharmonikusok zenészei közreműködnek a mester születésnapi koncertjén, melyen szerzeményeiből mutatnak be egy csokrot. A hangversenyen a pécsi professzor eddigi gazdag életművének fontos állomásait villantják fel. Tovább »

Akit mindig a mély vízbe dobtak

Természetesen nem valami bűnügy részleteiről van szó, Czvikli Nóra valahogy mindig a dolgok sűrűjébe került munkája során. Legyen az a Pannon Filharmonikusok, vagy éppen a Nemzeti Filharmonikusok Zenekara, mindenhol sikerrel járt, sőt decemberben a pécsi zenekar vezetése Lickl-díjjal ismerte el Nóra kivételes tehetségét. Valószínűleg az elismerés része az is, hogy most is kiváló kapcsolatokat ápol a PFZ-vel. Tovább »

Debütálás és francia klubest

Vezető karmesterként első alkalommal dirigálja a Pannon Filharmonikusokat Maestro Gilbert Varga. Január 25-én a Müpában, majd 26-án a Kodály Központban lép színpadra a zenekar. Pécsett a koncert után francia esttel folytatódik a PannoniClub. Tovább »

Az elismerések mindig segítenek előre menni

Egy fiatal szakmai díj boldog tulajdonosa lett decemberben Vass András a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere. Meglepte őt az elismerés, a környezete szerint sokat és igényesen dolgozó karmester nagy örömmel fogadta a Lickl-díjat, jelenleg lakásukban a méltó helyet keresik családjával a tűzzománc plakettnek. A díjról, természetesen a muzsikáról és a közelgő karácsonyról beszélgettünk a művésszel. Tovább »

Gratulálunk 2018 legkedvesebb muzsikusainak!

Ismét nagyszámú szavazat érkezett a közönségünktől a Pannon Filharmonikusok zenészeire, mely alapján az Újévi koncert után derült fény arra, kik lettek a 2018-as év legkedvesebb női és férfi muzsikusai. A legtöbb voksot a hölgyek között Codeluppi-Szabó Gabriella fuvolaművészünk kapta, míg az uraknál Mátyás Tibor trombitaművészt választotta kedvencének a közönség. Tovább »


Hírarchívum

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552