1 2 3

Újdonságok

Üzenet a közönségtől a zenekarnak

Zenészeinknek nagyon hiányzik a közvetlen kapcsolódás a közönséghez, hiányoznak az élő koncertek. Közönségünk tagjai jópáran megosztották velünk, mit jelent életükben a zene, a hangversenyre járás. Ha Ön is szívesen üzenne muzsikusainknak, örömmel megosztjuk velük! A press@pfz.hu címen várjuk rövid írásaikat. Tovább »

A Pannon Filharmonikusok különleges online koncertsorozata 2020. május 28-án kezdődik

Egy, a Müpában 2013. november 15-én rögzített hangverseny lesz az első a három interneten nézhető koncert közül, melyet a PFZ és a Müpa együttműködésének köszönhetnek a zenebarátok. A zenekar közönségének folyamatos visszajelzéseiben visszatérő motívum, hogy bár az élő koncert hangulatát az otthoni zenehallgatás teljesen nem tudja visszaadni, de hiánypótló számukra minden online elérhető koncertélmény. Tovább »

Ő lett a zenekar főcukrásza

A brácsaművész kedveli az óceánokat, Csajkovszkijt és a tortákat A Pannon Filharmonikusok első számú séfjét, Kovács „Caca” László trombitaművészt már bemutattuk. Most jöjjön a desszert Guzorán Anita brácsaművésztől, aki a karantén idején a PFZ közösségi oldalán egy Mozart tortával, fotónkon egy sajttortával köszönti a közönséget. Tovább »

Megrendelhető a Pannon Filharmonikusok pécsi állatkertet támogató „Víz” CD-je -Limitált kiadással korlátlan támogatás

A Pannon Filharmonikusok és a Pécsi Állatkert és Akvárium, Terrárium már régóta működik együtt sikeresen. Páratlan népszerűségnek örvend kisbabás családok körében az Akváriumi keringő elnevezésű programsorozat, amely 2018-ban indult útjára. A koronavírus-járvány miatt bezárni kényszerült állatkert nehéz anyagi helyzetbe került, megsegítésére széles körű összefogás jött létre. A Pannon Filharmonikusok arra kéri az állatbarátokat, zenebarátokat, hogy vásárolják meg a zenekar és az állatkert közös kiadású, VÍZ című CD-jét, amelyen olyan zeneszámok hallhatóak a zenekar előadásában, melyet a bolygónkat éltető egyik elem, a víz ihletett. Tovább »

Kedves Közönségünk!

A legutóbbi, 2020. április 30-i kormányrendelet augusztus 15-ig az egész ország területén betiltotta a rendezvényeket, így a Pannon Filharmonikusok koncertjei a 2019/2020-as évad végéig elmaradnak. Tovább »

Motorra ül a hegedűművész

A zeneterapeuta vágyik már a koncertekre és a közösségre. Játékával Bachtól Michael Bubléig a zene minden szépségét megmutatja, sőt a zenét terápiás célokra is használja Varga Ágnes, a Pannon Filharmonikusok hegedűművésze, akinek – és Lemel Ágnes zenésztársának – az állatkerti Akváriumi keringő koncerteket is köszönhetjük. Tovább »

Beszélgetés Ránki Dezsővel, aki fellép a Pannon Filharmonikusok Ezüstcsillanás évadában a Müpában

A decemberi koncerten Ránki Dezső, kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tolmácsolja Beethoven grandiózus, utolsó „Emperor” zongoraversenyét, melyben a szerző egy rendkívül nemes, érzelmekkel teli szólamot komponált az előadónak. Nem véletlenül kapta a mű később az „Emperor”, azaz „Császár” melléknevet, hiszen a zongora valóságos császárként van jelen a zenekarban. Az V. Esz-dúr zongoraverseny korának egyik legnagyobb szabású versenyműve. Tovább »

Május elseje

Mindenki tudja azt, hogy május elseje a munka ünnepe, de sajnos sokunk számára rossz emlékeket is idézhet. Holott eredetileg a munkások által elért valós gazdasági és szociális vívmányokról hivatott megemlékezni. Ezt az ünnepet talán sokszor nyűgnek tartottuk, most azonban minden eddigi élethelyzetnél erősebben érezzük, milyen sokat jelent a munka a pénzkereseten túl! Jelenti egyben emberi kapcsolataink lehetőségét, gazdagító szakmai kapcsolatok kiépítését, belső energiáink átformálását, választott hivatásunk megélését és lehet ugyanakkor önkifejezésünk egyik eszköze is – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Tovább »

„Szív küldi szívnek szívesen!”

A zenekar facebook oldalán Anyák napján indul a „Szív küldi”. Küldjünk muzsikát egymásnak, áramoltassuk a szeretet komolyzenével! Május első vasárnapja anyák napja, május utolsó hétvégéje pedig gyermeknap. Ünnepeljük most ezt az anyától gyermekig húzódó szeretet-ívet, magát az édesanyánktól megtanult önzetlen szeretetet ebben a csodálatos, virágzó tavaszban! Felnőtt életünkben ezt a tőlük szerzett értékes örökséget adjuk tovább, így áramlik a szeretet anyától gyermekig, embertől emberig és mi más teheti élhetővé ezt a világot, ha nem ez? Tovább »

Otthon vagy biztonságban! #maradjotthon

- üzenik különböző hangszereken a Pannon Filharmonikusok muzsikusai Bartók Béla Concertójának egy részletével. A Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című dallammal arra hívják fel a figyelmet, hogy ebben az egész világot érintő helyzetben az otthonunk, bár alig hagyhatjuk el, mégsem börtön, hanem biztonságot nyújtó hely. Tovább »

Kódolatlan komolyzene az idősekért

A Pannon Filharmonikusok kezdeményezésére a Vidanet támogatja a zenebarátokat a krízis idején, kérjük szóljanak internetet nem használó, de Vidanet előfizetéssel rendelkező ismerőseiknek! Tovább »

Ütős díj - egy ütős személyiségnek

A címadó mondatot nem ragoznám tovább, mert még megállna bennem az ütő, amit semmiképp sem szeretnék, - pláne Gáspár Emesével kapcsolatban, aki nemrég Lickl-díjban részesült. A Pannon Filharmonikusok művésze a rangos elismerést elsősorban a zenekari munkáján túlmutató tevékenységéért kapta, amelyet több évtizednyi ütőhangszeres játéka mellett végzett. Tovább »


Hírarchívum

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992