1 2 3

Újdonságok

Év zenekari művésze 2021/2022

A hagyományokkal szakítva idén nem tudtuk az új évad első bérletes koncertjén kihirdetni, hogy ki nyerte el titkos szavazással az "Év zenekari művésze" díjat. November 17-i hangversenyünkön került sor az eseményre, az elismerést Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója és Bogányi Tibor vezető karmester adta át. Tovább »

Pécsiség Bécsben 2022

Zenekarunk a bécsi Musikverein évtizedes múltra visszatekintő Musik der Meister sorozatába kapott 2021-től meghívást. A hazai együttesek közül a Pannon Filharmonikusoknak Bogányi Tibor vezető karmester vezényletével sikerül elsőként a rangos hangversenyteremben sorozatot indítania, felkérésre. Európa Kulturális Fővárosa és Magyarország fővárosa után az együttes a zene fővárosának közönsége előtt méretteti meg magát. Tovább »

Ünnepi várakozás, közös élmény, karácsonyi ajándék. Segítünk!

Amikor a világ felbolydul körülöttünk, az elcsendesülés és a zenehallgatás békéje többet ad, mint az ünnepi sürgés-forgás. A legszebb karácsonyi darabok csendülnek fel a gyönyörű Pécsi Bazilikában, A diótörő és az Újévi díszhangverseny varázsolja el a családokat a a Kodály Központban. Mindez azonban karácsonyi ajándékba is adható koncertjegy formájában. Sőt, ajándékozott már tavaszt karácsonyra? Most ezt is megteheti zenekarunk Tavaszi Flört bérletével. Mutatjuk a részleteket! Tovább »

Pocaklakó – kismamáknak és pocakban lakóknak

Zenét hallgatni kismamaként különleges élmény. Elképzelni, hogy miként éli meg a magzat a pocakban a hangokat és az örömünket, a picivel való kommunikáció egy nagyszerű formája. Pocaklakó programunk ezt a semmihez sem fogható, felemelő élményt nyújtja kismamáknak zeneterapeuta segítségével. Tovább »

Zenében kifejezni a csendet

Bartók művei mellett két saját alkotását, a Cello Concerto Grosso című versenyművet és a Szirének énekét is a Pannon Filharmonikusok élén vezényli Eötvös Péter zeneszerző, aki saját bevallása szerint gyerekkorától kezdve Bartók zenéjével él együtt. A közös koncertről beszélgettünk. Tovább »

Öko-Kuckó játszóház kicsiknek hétvégén, a Pannonicum koncertek idején!

Együtt jönnétek koncertre, de a kicsi még kicsi, és a nagyobb is még csak a szünetig bírja nyugton a koncertteremben? A szombaton kora este, 18.00 órakor kezdődő Pannonicum sorozat épp nektek való! A Pannon Filharmonikusok felkérte a Zöld-Híd Alapítványt, hogy a Pannonicum sorozat koncertjeinek ideje alatt tartson az óvodás és kisiskolás korosztálynak gyermekfelügyelettel zajló zenés-kézműves öko-foglalkozást addig, amíg a szülők a nagyteremben lazítanak. Tovább »

Pál Feri, J. S. Bach és Christian Mandeal

Az elhunytakra bátorító előadással, közös mécsesgyújtással és a végtelenbe mutató fúgával emlékezünk. Október 28-án Cristian Mandeal, J. S. Bach, Pál Feri és a Pannon Filharmonikusok reményt adnak. Tovább »

A koncert műalkotás

2022. október 13-án este nem mindennapi művek csendülnek fel a pécsi Kodály Központban – ráadásul nem mindennapi előadásban: a Landliebe című hangversenyen a Concerto Budapest Kossuth-díjas zeneigazgatója, Keller András vezényli a Pannon Filharmonikusok zenekarát, akivel a karmesterség és az átélt zenélés csodáján túl a programban elhangzó Beethoven- és Mozart-darabokról is beszélgettünk. Tovább »

Minden ízében egyéniség

Alissa Margulis hegedűművész orosz és francia programmal érkezik szeptemberben a Pannon Filharmonikusokhoz. Gyökerekről, első találkozásokról és a koncert programjáról beszélgettünk. Tovább »

Örökzöldek négy évszakon át

A Flört sorozat nyitó koncertjén olyan örökzöldek lesznek hallhatók, mint Vivaldi Négy évszak című alkotása az eredeti szonettekkel és Mozart leggyorsabban megírt szimfóniája. Tovább »

A Refrén mindenhol jól szól: nemzeti kultúra nemzetközi szinten

A Pannon Filharmonikusok Refrén címmel hirdette meg 2022/2023-as évadát. Az ismét kreatív címet kapó művészeti évad nem kisebbre vállalkozik, mint amire egy jó vers vagy dal refrénje: a komolyzenét kívánja beletapasztani a fülünkbe, hogy a nem mindennapi mindennapokon mintegy kapaszkodóként hordozzuk tovább. A zenekar húsz éve visz ízelítőt az évadából Budapestre, immár két éve a bécsi Musikvereinban is megismerhetik a pécsi minőséget. Tovább »


Hírarchívum

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992