1 2 3

Újdonságok

Szép új világ? Magyarország egy kivételes hely. Legyünk mi is azok!

Dvořák Újvilág szimfóniájára komponált kisfilmet a Pannon Filharmonikusok, az ország egyik vezető szimfonikus zenekara. A héten a Müpában is sorozatot indító pécsi együttes másfél évtizede a magyar zenei élet meghatározó művészeti társulata. Kisfilmükkel diskurzust kívánnak elindítani arról a helyzetről, ami a koronavírus miatt előállt, és azokról a kérdésekről, amelyek a zeneművészet területén felmerülnek. A Kodály Központ nemzeti címmel bíró, több mint 200 éves rezidens együttesének igazgatója Horváth Zsolt, aki a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsége elnökségi tagjaként várja az érdeklődőket a közös gondolkodásra. Tovább »

A Pannon Filharmonikusok megnyitotta Ezüstcsillanás évadát

A zenekar 2020. szeptember 9-én sajtótájékoztató keretében mutatta be új évadának szakmai, zenei programját. Horváth Zsolt igazgató, Bogányi Tibor vezető karmester, Gilbert Varga vezető karmester, aki online kapcsolódott be, illetve Vass András adtak tájékoztatást a sajtó képviselőinek. Izgalmas felütéssel indul az évad: Balog József egy hónapon belül két különböző stílusú zongoraversennyel, a Pannon Filharmonikusok két eltérő karakterű vezető karmesterével játszik a pécsi közönség előtt. Gilbert Varga és Bogányi Tibor nagyszerű zeneszerzők műveivel mutatják meg a zongoraművész sokszínű tehetségét. A nemzetközi komolyzenei színtéren is elismert virtuóz szólista szeptember 10-én az évadnyitó hangversenyen Richard Strauss Burleske zongorára és zenekarra című művével lép színpadra, ezen az estén Bogányi Tibor vezető karmester dirigál. Tovább »

Muzsikálunk! A koncertlátogatás biztonsági szabályai - 2020. szeptember 18-tól változás!

A Pannon Filharmonikusok a Kodály Központ és a Müpa üzemeltetőjével összhangban hozza meg hatályos szabályozásait a koncertek látogatására vonatkozóan, a hatályos rendeletek és a legnagyobb fokú biztonság érdekében. Tájékoztatónk az eligazodást kívánja segíteni, annak reményében, hogy gondossággal, a szabályok betartásával mi sokáig muzsikálhatunk és Önök gondtalanul zenét hallgathatnak. Köszönjük közreműködésüket! Tovább »

ABBA Mamma Mia! szabatéren - Minden jegy elkelt!

Tájékoztatjuk az Abba előadásokra regisztrált jeggyel rendelkező kedves közönségünket, hogy a ma este, augusztus 16-án 19.00 és 21.30 órakor kezdődő mindkét koncertünk helyszíne: Pécs, Dóm tér - szabadtéri színpad. Tovább »

Jegyvisszaváltás, elmaradt koncertek pótlása

Kedves Jegyvásárlónk! Köszönjük a türelmét és a bizalmát, amivel megtisztelte együttesünket az elmúlt hetekben! A tavasszal elmaradt hangversenyekre szóló jegyeivel kapcsolatban gyűjtöttünk össze információkat az Ön számára: Tovább »

Pannon Filharmonikusok nyári szabadtéri koncertjei

Július első hétvégéjén újra koncert, Maestro Gilbert Vargával! A közösség erejét ünnepli nyári szabadtéri koncertjeivel a Pannon Filharmonikusok Első nyári „Szabad ég alatt” koncertjein a Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb, de értékes klasszikus zenei művekkel köszönti újra élőben a közönségét. A találkozásnak a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvara ad otthont, a sokszínűséget és a zenei élményt a különböző hangszereket felvonultató változatos művek is biztosítják. Augusztus 16-án a nagysikerű ABBA koncert most szabadtéren pezsdít fel minket, augusztus 20-án pedig ünnepi hangversennyel várjuk ugyanúgy a Dóm térre az érdeklődőket. Tovább »

Online koncert a Müpából - Fekete-fehér varázslat, színpadon a zongora!

A 4G sebessége söpört végig 2018-ban a Müpa széksorai között, de egyáltalán nem a mobiltechnológia terén megszokott formában! Grieg Holberg-szvitje, Ravel G-dúr zongoraversenye, majd Grieg g-moll vonósnégyese hangzik el most ismét, melyet a koncert dirigense, Vass András saját átiratában hallgathat meg a közönség a Pannon Filharmonikus előadásában felvételről. Tovább »


Hírarchívum

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992