Újdonságok

Pécs névjegye: Pannon Filharmonikusok

Pécs nemcsak a kultúrák és népek olvasztótégelye, de a tehetséges művészeket is bevonzza, magához húzza speciális, semmihez sem fogható adottságaival, hangulatával. A „kultúra városa” szlogen nem túlzás, valóban a vidéki települések között kiemelt helyet foglal el Pécs, melyről Csernik Jánossal a Pannon Filharmonikusok harsonaművészével beszélgettünk, aki nem a megyeszékhelyen született, de ezer szállal kötődik hozzá. Tovább »

„A miénk a minőség felelőssége" - interjú Kovácsházi Istvánnal

Verdi nagyszabású és emblematikus műve, a minden érzelmet megmozgató Requiem lesz hallható az elhunytak emlékére október 31-én 19.00 órától. Az esten olyan kivételes énekművészek állnak színpadra, mint Kolonits Klára, Szántó Andrea, Kovácsházi István, Gábor Géza, valamint Csiki Gábor vezetésével a Magyar Állami Operaház Énekkara. A Pannon Filharmonikusokat Bogányi Tibor dirigálja. A művel kapcsolatban Kovácsházi István mondja el gondolatait. Tovább »

BÉCSI IKONOK, AVAGY: MILYEN WIEN? - KRITIKA

„Benjamin Schmid és Alexander Zemtsov szépen összehangolt játéka sikeresen töltötte meg vitalitással a szólóhangszerek párbeszédét, miközben a zenekar letisztult hangzásvilágával hívta fel magára a figyelmet.” – A Müpában adott bérletnyitó hangversenyről közölt kritikát a Kortárs Online. Tovább »

Játszunk együtt!

Várjuk azon PTE polgárok jelentkezését, akik bár nem professzionális muzsikusok, magabiztosan játszanak az akusztikus hangszerek egyikén. Zenekarunk 2019. május 16-án megrendezésre kerülő Classical Chill Out koncertjén a jelentkezők közül kiválasztott hangszeresek együtt játszhatnak a Pannon Filharmonikusok művészeivel. Várjuk mindazokat – hallgatókat és oktatókat egyaránt –, akik kedvet éreznek magukban a közös muzsikáláshoz! Tovább »

Szorgalom és minőség – az Év Zenekari Művésze

Minden évben egy alkalommal, titkos szavazást követően ítélik oda a Pannon Filharmonikusok muzsikusai az Év Zenekari Művésze kitüntetést. 2018-ban sem volt ez másképp, az eredmény viszont egyedülálló – Solymosi Péter trombitaművész, szólamvezető immár második alkalommal részesült kollégái szakmai elismerésében. Tovább »

Várjuk leendő kórustagjainkat!

A Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus 2018 őszén minden szólamába tagfelvételt hirdet, mely remek lehetőség mindazok számára, akik szívesen vennének részt Pécs egyetlen projectkórusának munkájában. Tovább »

Bécsi ikonok nyitják a bérletet

Egy estényi Bécs érkezik a Kodály Központba szeptember 29-én, a Pannon Filharmonikusok bérletnyitó hangversenyén. A közönséget a koncert előtt 17.00 órától Schönberg beavató várja, míg a hangverseny után, kizárólag klubtagoknak nyitja meg kapuit a PannoniClub első eseménye. Tovább »

"Szóljon rám, ha már nem volna bennem kamasz!"

Mindenki nyelvén ért, új titkokat fedezhetünk fel általa, és jó érzés hallgatni: mi az? A zene. Bősze Ádám talán azért tud ennyire felvillanyozóan beszélni róla, mert ő is jó érzékkel üti meg a közös hangot, izgalmas új ismeretek tárházát nyújtja s egyben vidám pillanatokat is szerez hallgatóságának. Az antikvárius-standupos-tévés, a Bartók Rádió műsorvezetője a Pannon Filharmonikusok #NoBabel produkciójában közreműködik. Tovább »

Ma kezdődik a TITANIUM-évad

Szilárd alapok és színgazdag tartalom! A Pannon Filharmonikusok TITANIUM-évada tartós és színgazdag élményeket ígér a 2018/2019-es koncertsorozatok közönségének. Tovább »

Megújult a honlapunk

A Pannon Filharmonikusok kívül-belül törekszik a folyamatos megújulásra. A változás szele most a zenekar honlapját is elérte, mely teljesen átalakítva, az aktuális elvárásokhoz és a felhasználók szokásaihoz igazodva várja a régi és új látogatókat. Tovább »

Különleges produkciók már szeptemberben!

A Pannon Filharmonikusok két különleges produkcióban vesz részt a SHIFF (Seven Hills International Film Festival) keretében az idei évad kezdetén. A szeptember 3-i nyitó gálakoncerten hollywoodi hangulat várja a közönséget a VoiSingers Filmzenei Est során, míg szeptember 5-én a "Spirit of Bahrain" című koncerten a híres bahreini származású Waheed Alkhan Visszatérés című művének ősbemutatóját hallhatják a zenekar előadásában Bogányi Tibor vezényletével. Jegyek már kaphatók mindkét eseményre. A Pannon Filharmonikusok bérletesei 50% kedvezménnyel válthatnak belépőt a "Spirit of Bahrain" című koncertre! Tovább »


Hírarchívum

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552