1 2 3

Újdonságok

A koncertek illata

Zenekarunk, a 210 éves Pannon Filharmonikusok felkérte Bálint Csaba parfümőrt, hogy álmodja meg a koncertek illatát és készítsen egy női és egy férfi parfümkülönlegességet a jubileum tiszteletére. A 2021. december 9-i jubileumi esten a jelen életünkre reflektálva különleges világpremierre is készülünk: a világ első koncertparfümjeinek bemutatójára kerül sor. Ekkor lehet majd első alkalommal megismerkedni azzal a női és férfi egyedi parfümkülönlegességgel, melyet a saját kézműves parfümházát megalapító parfümőrrel, Bálint Csabával közösen alkotott az együttes. Az első 210 férfi és 210 női parfüm megvásárlói exkluzív, sorszámozott, az illatkreátor által dedikált jubileumi parfümös doboz tulajdonosai lehetnek. A Kodály Központban pedig személyesen találkozhatnak a parfüm készítőjével! Tovább »

GivingTuesday, azaz #AdakozóKedd kampány

A Pannon Filharmonikusok idén is csatlakozott az #AdakozóKedd kampányhoz. Az együttes nem feledkezik meg a koronavírus-járványban elhunytakról és családtagjaikról. Az október végi, a halottak napjához kötődő oratorikus koncertjét a koronavírusban elhunytak emlékének ajánlotta fel. A december 9-i jubileumi ünnepi koncertjének bevételével pedig a koronavírus áldozatainak árváit támogatja, hűen a 210 évvel ezelőtti alapító koncerthez, amely a muzsikus özvegyek és árvák számára adott jótékonysági koncert volt egykor. Tovább »

Donizetti: Lucrezia Borgia - Opera premier Pécsett 2021. november 23-án 19.00 órakor a Kodály Központban!

Párizs, London és Milánó ünnepelt operaénekesei Pécsett lépnek színpadra! A Pannon Filharmonikusok két Müpa-beli előadást követően november 23-án a Kodály Központban lesz részese annak a pécsi premiernek, amely talán az év egyik legizgalmasabb színpadi vállalkozása. A Müpa, a Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. koprodukciója különböző kontinensek vezető színpadainak valóban legnagyobb csillagait hozza Pécsre, így egy estére az opera fellegvárává válik a Kodály Központ. A bel canto műfajának egyik igen ritkán látható ékköve csillan meg a színpadon, idén Gaetano Donizetti Lucrezia Borgia című darabjának félig szcenírozott előadása került műsorra. A legfőbb szerepekben Yolanda Auyanet szoprán, Bretz Gábor basszus mellett ragyogó külföldi és magyar énekesek lépnek fel, az operavilág „crème”je. Tovább »

Kollégánkat keressük!

A Pannon Filharmonikusok kreatív, az online világban eligazodó, a kultúrára fogékony, jó kapcsolatteremtő készséggel rendelkező marketing- és értékesítési vezető-helyettest keres főállásba. Tovább »

A Pannon Filharmonikusok írt indulót a pécsi Csörgőlabda Csapatnak

A Pannon Filharmonikusok rendkívül fontosnak tartja, hogy minden társadalmi csoport hozzájuthasson a zenehallgatás koncerttermi élményéhez. A zenekar éppen ezért indította útjára a „Még1esély” koncertsorozatot a Kodály Központban azok számára, akik mozgásukban vagy szociális kapcsolódásukban korlátozottak (idősotthonokban élők, szellemi fogyatékossággal élők, anyagilag rászorulók), vagy olyan fogyatékossággal élnek, amely megnehezíti a koncertlátogatást. Tovább »

FLÖRT! friss & csábító péntek esték... Kacérkodj velünk! Flörtölj velünk! Vagy flörtölj nálunk... :)

Egy jó flört a korunktól függetlenül felpezsdíti a hétköznapokat, mi mégis díjazzuk a fiatalságot! Giga kedvezmények, akár nulla forintos, 100% kedvezményes bérlet. Attól függ hány éves vagy! Ezek a koncertek finoman, lépésenként, humorral engednek közel a komolyzenéhez. Gyertek együtt barátokkal, ismerősökkel, és élvezzétek különleges kedvezményünket! Tovább »

Az "Év zenekari művésze" 2020/21

A hagyományokhoz hűen, az új évad első bérletes koncertjén, most 2021. szeptember 9-én hirdettük ki, ki nyerte el titkos szavazással az "Év zenekari művésze" díjat, amelyet Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója és Bogányi Tibor vezető karmester adott át. Tovább »

Az élet sója - Két évszázad kikristályosodott értékei a jövő számára

A Pannon Filharmonikusok a jól ismert magyar népmeséből merítette csütörtökön induló 2021/2022-es évadának a címét. Az élet sója elnevezésű évad tárt karokkal, korlátozások nélkül, öt bérletes sorozaton és számos egyedi koncerten fogadja a zenére nyitott hallgatóságot. A 210 éves jubileumát ünneplő zenekar a jövőre koncentrál: új sorozatot indít a komolyzenével kacérkodóknak Flört címmel, a világ csodagyerek hegedűseinek fellépésével emlékezik Varga Gilbert vezető karmester édesapjáról, gyerekeket és fiatalokat inspiráló webes játékokat fejleszt és új irodalmi díj alapításában működik közre. Az évadban öt magyar mű ősbemutatója lesz hallható, Bogányi Tibor Bruckner-ciklusának pedig a zárófejezetéhez érkezik az együttes, amely idén a bécsi Musikvereinben is fellép. A só kapcsolatot teremt az ízek között: a pécsi zenekar koprodukciós partnere a Müpának, a Zeneakadémiának, a Budapesti Fesztiválzenekarnak, a Bóbita Bábszínháznak, a Pécsi Balettnek, a ZSÖK Nkft.-nek, a Budapest Concertonak, az Óbudai Danubia Zenekarnak, a Wroclaw Filharmonikusoknak és a Győri Filharmonikus Zenekarnak. A zenekar pécsi bérletes hangversenyeire a jubileumi évadban a 6-18 éves fiatalok díjmentesen léphetnek be. Tovább »


Hírarchívum

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992