1 2 3

Fantasztikus álarcosbál

Fantasztikus Klasszikusok sulisoknak II.

Camille Saint-Saëns: Az állatok farsangja

Hodozsó György – zongora
Rippert Péter – zongora
Horváth Krisztián – szómester

Koncert várható hossza: 60 perc
Jegyárak: 1990 Ft
Jegyvásárlás

Fantasztikus farsangi koncert jelmezekkel, tombolával és izgalmas nyereményekkel! A beöltözve érkezőknek és minden jegyvásárlónak tombola jár! Kapd magadra a sulis jelmezedet, hogy dupla esélyed legyen megnyerni a fődíjunkat.

A telet csak együtt tudjuk elűzni és mi állati bulival készülünk! A Kodály Központ hangversenytermét átalakítva, farsangi díszítéssel, babzsákokkal megtöltve tesszük még hangulatosabbá. A házigazda Horváth Krisztián lesz, aki jó idegenvezetőként kalauzolja végig a zene világán a közönséget, beavatva a hallgatóságot a legfontosabb és legmókásabb részletekbe is.

Nálunk az állatok is farsangolnak, Camille Saint-Saëns ezt remekül foglalta zenébe! Az esten hallható Állatok farsangja című darabot a zeneszerző eredetileg viccnek szánta: ki akarta csúfolni a zenész kollégáit, a híres slágerdallamokat, vagy akár a zongoristákat, akik sokat szenvednek a gyakorlástól. A csúfolódásból különös karnevál lett: művének dallamvilága zseniálisan mutatja meg, hogyan utánozza a nagybőgő az elefántot, vagy mikor táncol a teknős Kánkán tempóban, mindenkinek mosolyt csalva az arcára.

 

 

A HVG Könyvek kiadásában megjelent Fantasztikus Klasszikusok könyv kel életre tehát a sorozat alatt a Kodály Központban. A könyvet érdemes megvenni a jegypénztárunkban vagy a webshopban, lapozgatni, olvasgatni, és belehallgatni a Pannon Filharmonikusok által felvett zenei illusztrációkba. De ha élő élményre vágytok, akkor három koncerten is várunk szeretettel a Kodály Központba! 

 

A sorozat házigazdája  Horváth Krisztián, karnagy, zongoraművész, zeneszerző

Krisztián, akit karnagyként, zongoristaként már megismerhetett a pécsi közönség, illetve zenés színdarabok zeneszerzőjeként is találkozhattak nevével. Sokan nem tudják, de Krisztián egy művészeti iskola élén éli a mindennapjait, és jó humorával, a diákokkal való közvetlen stílusával számos ifjúsági koncert házigazdájaként is nagy sikereket ér el. Fogadjuk szeretettel a Pannon Filharmonikusok új partnereként!

 

 

 

Koncert kép

A FANTASZTIKUS KLASSZIKUSOK SOROZAT ÉS A KONCERTEK A TÁMOGATÓJA A HVG KIADÓ ZRT.

Koncert kép
A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992