1 2 3

"Előretekintő" rövid betekintő

... azoknak, akik csak gyorsan belekukucskálnának a következő hónap programjába: MÁRCIUS, ÁPRILIS

 

Kedves Közönségünk!

 

Szeretnénk itt is felhívni a figyelmüket, hogy különleges zárvatartási napok lesznek a Kodály Központban, így a jegypénztár sem üzemel a következő napokon:

márciusban

március 5. vasárnap / március 6. hétfő / március 8. szerda / március 12.vasárnap / március 16. csütörtök / március 19. vasárnap/ március 26. vasárnap

A telefonos érdeklődéseket a fentiek alapján tudjuk fogadni a 72/500-300-as telefonszámon.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

 ÁPRILISI AJÁNLÓ

Április elsején Bősze Ádám és a Pannon Filharmonikusok „nyomoz” a Megmérgezték Amadeust? című műsorban. Április 6-án 10.00 órától Még1Esély! programunkra várjuk szeretettel segítségre szoruló zenebarátainkat. Ezen a napon 19.00 órától pedig húsvéti ünnepi hangversenyünkön Joseph Haydn A Teremtés című gyönyörűséges, „sőt, tökéletes”, a zenetörténet egyik legjelentősebb műve csendül fel – ahogyan Vass András karmester úr fogalmazott. Április 15-én a Babzsák és a Csigaház ismét várja a legfiatalabb zenerajongókat és szüleiket. Este pedig a Così fan tutte című vígoperából csendülnek fel részletek, hiszen a A PTE Művészeti Kar magánénekes tanszakának és az egyetem zenekarának adjuk át a Kodály Központ színpadát a Pannon Filharmonikusok tehetségtámogató programjának keretében, a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködésben. Április 19-én a pécsi két teltházas, hatalmas siker után a Müpában lesz swing energiarobbanás! A Frank Sinatra szimfonikus swingestre még pár jegy kapható! Április 20-án Művészbejáró, azaz kamarazene várja karnyújtásnyira a zenerajongókat a Kocsis Zoltán próbateremben. Április 27-én Pocaklakó programunkon hangversenytermi zenehallgatás és kreatív foglalkozás gazdagítja a kismamákat 10.00 órakor. Este a Páratlan Bartók portré című hangversenyünkön még a világon soha nem hallott zenei vállalkozásba fog egyik legnagyobb hegedűművészünk, Baráti Kristóf.

 

 

 

 

 

  • április 15., szombat, 18.00 – Részletek a Così fan tutte című vígoperából / A PTE Művészeti Kar magánénekes tanszakának hangversenye / Pécsi Egyetemi ZenekarAz előadás a Pannon Filharmonikusok tehetségtámogató programjának keretében, a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködésben, a zenekar menedzsment támogatásával valósul meg.

 

 

 

 

  • április 27., csütörtök, 10.00 –  Pocaklakó - zenehallgatás és kreatív foglalkozás

 

 

 

MÁRCIUSI ajánló

 

Nem ígérjük, hogy elhozzuk a tavaszt, de biztosan felemelő zenét csempészünk a télzáró, első tavaszi hónapba. Március 3-án a FLÖRT sorozat Őszikék című koncertjén Balog Józsi repít minket Gershwin világába. A tipegő, totyogó kíváncsiak a március 7-i délutáni Babzsákra hozhatják el anyáékat, vagy nagyiékat. A Pannon Filharmonikusok március 15-i ünnepi díszhangversenyén hagyományosan egykor élt és kortárs magyar zeneszerzők műveiből válogattunk, az est karmestere a zenekart első ízben dirigáló Jankó Zsolt lesz. Tavaszszentelő koncertünk március 24-én a Müpában, 25-én a Kodály Központban csendül fel Varga Gilbert vezényletével. A vendégszólista Antoine Tamestit brácsaművész korunk egyik legizgalmasabb, a nemzetközi színtéren elismert előadója. Az Öko-Kuckó játszóház várja a gyermekeket az alatt az idő alatt, amíg a nagyobbak és a felnőttek a hangversenyteremben muzsikát hallgatnak. A bővebben gombra kattintva elérik az Előretekintő betekintő ajánló oldalunkat, ahol mindig egy csokorba gyűjtjük Önöknek a következő hónap programjait.

A címre kattintva már ott is vagyunk az adott koncert tudnivalóinál és a jegyvásárlás is csak egy kattintás!

Szeretettel várjuk!

 

  • március 3.., péntek, 19.00 – Őszikék - Jazzrapszódia orosz szimfóniával

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

februári ajánló

 

A február színes lesz, mint egy farsangi forgatag. 

A Müpában a Prokofjev-maraton fellépői leszünk. 5-én az évad egyik legfontosabb koncertjére várunk mindenkit, a Brandenburgi versenyek című esten ugyanis nem csak vendég fellépők örvendeztetik meg a közönséget, hanem a Pannon Filharmonikusok négy vezető művésze is megcsillogtatja virtuóz szólista tudását! Ezalatt a gyerekek az Öko-Kuckó játszóházban tölthetik az időt. A nagy sikerre való tekintettel a már teltházas 14-i  Valentin napi koncert után másnap, 15-én is felcsendülnek a leghíresebb swing dalok szimfonikus hangszerelésben. Többek között Frank Sinatra, Michael Boublé és Robbie Williams dallamaival kedveskedhetünk valakinek, érdemes időben jegyet vásárolni! 21-én Lawrence Brownlee világsztár és híres vendégei egy másik műfajba invitálnak, a bel canto áriaesten az operairodalom legcsillogóbb ékköveit hallgathatjuk meg, Rossini, Donizetti, Bellini „tollából”. 25-én Fantasztikus álarcosbálra várjuk a sulisokat a hangversenyteremben, lazán, babzsákokon ülve, jelmezben és rengeteg humorral, zenével! 9-én Művészbejáró, 11-én Babzsák és két Csigaház is színesíti a hónap kínálatát, 15.30 és 17.00 órakor.

 

A koncertszezon egyik legpörgősebb, legintenzívebb fesztiválja, a Prokofjev-maraton! Csakúgy, mint 2008 óta minden alkalommal, ezúttal is zsizsgő hangulatban lehet részünk, hangversenyről hangversenyre igyekezhetünk az egynapos fesztiválon. Nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is várják a közönséget február 4-én a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvényén. A Pannon Filharmonikusok is ott lesz. 

A Pannon Filharmonikusok a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa nagysikerű zeneszerzői maraton sorozatában Fischer Iván felkérésére minden évadban helyet kapott. A pécsi együttes büszke arra, hogy a fővárosi közönség a korábbi évadokban is elismerte a minőséget, melyet együttesünk képvisel. Az idei Prokofjev-maratonon a zenekar rendszeresen meghívott vendégművészével, Balog József Lajtha- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel érkezik. A vele készült kis interjúnkat ITT OLVASHATJÁK!

 

 

 

 

  • február 11., 15.30 és 17.00 – Csigaház ovisoknak III/1., 2. - Feketén-fehéren / Kodály Központ, 103. konferenciaterem

 

  • február 11. 17.00 – Babzsák V. - Farsangi és Valentin-napi meglepetés műsor /Kodály Központ, F08. konferenciaterem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 JANUÁRI AJÁNLÓ

 

Lássuk be, a január néha nehéz hónap. Az ünnepi felfokozott hangulat után üresebb, szürkébb… Ha hagyjuk! Inkább teremtsünk időt a családra, ha az év végi hajtás után picit lazább a munka, kicsit több időt önmagunkra, olvasásra, zenehallgatásra. Zenekarunk Pordenoneban ad koncertet az olasz közönség számára január 14-én a Teatro Verdiben Bogányi Tibor vezényletével. Lelkében virágzó című hangversenyeink Pécsett és a Müpában a szívbeteg gyermekekért is csendülnek majd fel. A koncert teljes jegybevételéből a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt támogatjuk. Jegyvásárlással, vagy támogatói jegy megvásárlásával Ön is segítheti a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjának hivatalos alapítványát, amely több mint 30 éve segíti a veleszületett szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását.  A januári hidegben a Babzsák és a Pocaklakó programjainkkal is várjuk a családokat, valamint az édesanyákat és a kismamákat.

 

A címre kattintva már ott is vagyunk az információknál és a jegyvásárlás is csak egy kattintás!

 

 

 

 

  • január 26., csütörtök, 10.00 – Pocaklakó kismamáknak / Kodály Központ,  hangversenyterem és 103. konferenciaterem

 

  • január 26., csütörtök, 19.00 – Lelkében virágzó (Hitvallás szavak nélkül) / Kodály Központ

 

  • január 27., péntek, 19.30 – Lelkében virágzó (Hitvallás szavak nélkül) / Müpa, Budapest

 

A koncert teljes jegybevételéből (nem csak a támogatói jegyekből) a zenekar a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt támogatja.

Magyarországon minden századik gyermek szívhibával születik. A veleszületett szívhibák a leggyakrabban előforduló fejlődési rendellenességek. A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjának hivatalos alapítványa több, mint 30 éve segíti a veleszületett szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását. Az alapítvány számos olyan orvosi eszköz beszerzéséhez tudott anyagi hátteret biztosítani az elmúlt 30 évben, amely segített abban, hogy a GOKVI Gyermekszív Központ mára európai színvonalú, évente sok száz gyermeknek gyógyulást adó kórházzá válhatott.  Ablonczy Lászlóval, az alapítvány kuratóriumának elnökével, készült interjút IDE kattintva olvashatják!

Köszönjük támogatását!

 

Olli Mustonen zongoraművész, a Turkui Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője és vezető karmestere különleges helyet foglal el napjaink zenei univerzumában.  Lelkében virágzó című hangversenyeinken találkozhat vele a közönség.

 

 

 Decemberre ajánljuk szeretettel az egész családnak:

 

  • december 1., csütörtök, 19.00 – Művészbejáró II. – Zene karnyújtásnyira / Kodály Központ, Kocsis Zoltán terem

 

 

  • december 8., csütörtök, 19.00 – Tiszta forrásból (Csodaszarvasok és szirének)  / Vezényel: Eötvös Péter / Kodály Központ

 

  • december 9., péntek, 19.30 – Tiszta forrásból (Csodaszarvasok és szirének)  / Vezényel: Eötvös Péter / Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 

 

 

  • december  17., szombat – Karácsonyi kalendárium / Vezényel: Howard Williams / Szent Péter és Pál katedrális, Eszék

 

  • december 17., szombat 

15.30  Csigaház ovisoknak II/1. – Az ezüsthegedűk /Kodály Központ, 103. konferenciaterem

17.00  Csigaház ovisoknak II/1. 

                              17.00 – Babzsák bölcsiseknek III. / F08 konferenciaterem

 

 

  • december 22., csütörtök 19.00

15.00  A diótörő - karácsonyi varázslat  – Zene, tánc és mese egy estén

19.00  A diótörő - karácsonyi varázslat 

 

  • december 23., péntek 

15.00  A diótörő - karácsonyi varázslat – Zene, tánc és mese egy estén

19.00  A diótörő - karácsonyi varázslat – Zene, tánc és mese egy estén

 

 

 

AJÁNDÉKOZZON KARÁCSONYRA KONCERTJEGYET, ZENEI ÉLMÉNYT!

 

Újévi díszhangverseny

  • 2023. január 02., hétfő, 19.00

 

Valentin napi hangverseny – Frank Sinatra és a swing

  • február 14., kedd, 19.00

 

Lawrence Brownlee és vendégei – Bel canto áriaest

Nem csak a Müpában, Pécsett is! Világsztárok a színpadon!

február 21., kedd, 19.00

 

Tavaszi FLÖRT bérlet

Szeretettel ajánlunk egy három koncertből álló Tavaszi Flört bérletet azoknak, akik még csak ismerkednek velünk. Kitűnő karácsonyi ajándék lehet bármely korosztály számára!

A bérlet első koncertjén márciusban Balog Józsi parádés Gershwin estjét, április 1-jén Bősze Ádám humoros, leleplező Amadeus produkcióját, és májusban azt az előadást hallhatja, láthatja a közönség, amelyben Hamar Zsolt megálmodja és megrendezi a Szentivánéji álmot. A bérletet karácsonyi ajándéknak is ajánljuk! 6-18 éveseknek 100% 0 Ft, 18-19 éveseknek 90% 4000 Ft, 20-29 éveseknek 80% 8000 Ft és így tovább! Értékeljük a fiatalságot. Az első koncertig és a szabad helyek mértékéig kapható a Tavaszi flört bérlet.

 

 

 

 

mert az élő zene, az együtt töltött idő hatalmas érték. Mi pedig szenvedélyesen szeretünk zenélni.

 

 

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Special closing days HERE.

Opening hours:
From Monday to Friday:
10 AM – 6 PM

Telephone inquiries can be made via +36 72 500 300 from Monday to Saturday from 10 AM to 6 PM.

Email inquiries are welcome at jegypenztar@pfz.hu.

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992