1 2 3

Soirée Sans Fin - Eau De Parfum

Parfüm

SOIRÉE SANS FIN – női illat

Zenekarunk, a 210 éves Pannon Filharmonikusok felkérte Bálint Csaba parfümőrt, hogy álmodja meg a koncertek illatát és készítsen egy női és egy férfi parfümkülönlegességet a jubileum tiszteletére.

Egy hangversenyterem egyben közösségi tér is, találkozások, beszélgetések, barátságok színtere azon túl, hogy zenekart és közönségét összeköti a kultúra, a minőségi zene szeretete.

Egymást ihletjük, a kreativitás mindannyiunk életében, munkájában jelen van. Most egy fiatal alkotó hangolódott rá egy művészeti alkotó közösség kitartó munkájának zenei hullámhosszára. Muzsika és illat. Éteri, megfoghatatlan minőségek, mégis elképesztő erővel váltanak ki érzelmeket, ébresztenek fel emlékeket és önmaguk is emlékké válnak. Cseppenként bontakoznak ki az összetevőkből az illatakkordok is a parfümkészítés során ugyanúgy, ahogyan a zenei akkordok egy rezdülésekkel, történetekkel teli szimfonikus hangzássá fonódnak össze. Milyen a koncertek illata? Biztosan nem a hangversenyteremben kezdődik egy koncert története! Elkezdünk vágyni a muzsikára, órákkal előtte már készülődünk lelkileg is, ráhangolódunk, ahogyan a muzsikusok is hangolnak játék előtt.

Izgalmas és emlékezetes ez az atmoszféra, a várakozás zsongása, a beszélgetések, egy pezsgő a büfében, ahogyan a hölgyek és urak illata keveredik a tér hangulatával, a hangversenyterem rezgésével, a hangszerek illatával. De nem is a koncert végén felzúgó tapssal van vége! … „Sans fin”, azaz véget nem érő este, esemény, „soirée”. Véget nem érő „accord”, hiszen bennünk cseng még sokáig a dallam, magunkkal visszük a megélt zenei, közösségi élményt, ahogyan a parfüm illata is a bőrünkön marad, elkísér. Ezen illatok sokszínűsége, összetevőinek gazdagsága a szimfonikus hangzást és az együttlétet is ünnepli.

A parfüm dobozának kreatívját, mely a Kodály Központ hangversenytermének belső világát idézi a zenekar Lickl-díjas grafikusa, Lakatos Kornél alkotta, és a parfüm feliratán jelenik meg elsőként a Pécsi Tudományegyetemen is oktató tipográfus képzőművész, Boskovitz Oszkár Pannon Next elnevezésű betűtípusa.

Többek között ezekkel az illatokkal emlékezünk hálásan a jubileum évében a közönséggel, barátainkkal együtt eltöltött sok évtizedre! Vigyék magukkal a muzsikát és az illatot is!

Bálint Csaba parfümőr

Bálint Csaba illatkreátor évek óta saját Parfums Balint elnevezésű kézműves parfüm-manufaktúrájában alkotja illatait Magyarkanizsán. Budapesten az egyik niche parfümgalériában ismerhetőek meg parfümjei, valamint egy nemzetközi parfümsoroló tartja nyilván alkotásait. Kiemelkedő minőségre törekszik, amelyet megalkuvás nélkül, minőségi alapanyagokkal ér el. A szakma iránti szenvedélye, a parfümkészítés hagyománya modern kreativitással párosul munkáiban. Személyes és alkotói életében is hangsúlyos komolyzenei érdeklődésével összehangolva készítette el a SOIRÉE SANS FIN és az ACCORD SANS FIN parfümöket 2021-ben a 210 éves Pannon Filharmonikusok számára.

A niche parfüm fogalma a kézműves parfümházak világát jelenti, amely a mainstream, azaz nagyüzemi illatok gyártásának kreatív, művészi, egyedi alternatíváját jelenti, mindig valami üzenettel, új mondanivalóval, van, hogy komplett önálló illat-történetekkel. Érdemes megismerkedni ezekkel az alkotókkal, a niche világával, ma már hatalmas, többtízezres rajongó táboruk van.

SOIRÉE SANS FIN

Ihlet, illatleírás

Véget nem érő zenei este, Soirée sans fin… A hölgyek számára megalkotott parfüm különleges alkalmakra szánt orientális, fűszeres, mély vanília illat. Meleg, puha tónusú, központi eleme az ámbra akkord kardamommal, mahagóni fával, krémes, nőies tubarózsával, bourbon vaníliával és egy csepp tengeri sóval feloldva. A mahagóni és a Laoszi Oud, azaz az agarfa a fatestű hangszereknek és a Kodály Központ faburkolatú hangversenytermének a hangulatát idézik. A tömjén és a sztórax gyanta a húrok gyantázásának illatát, a vonók felmelegedésének aromáját jelenítik meg. Az ámbra és a tengeri só illata szoros kapcsolatban van, hiszen az ámbra sokat utazik a tenger felszínén kitéve az elemeknek. A tengeri utazást a Kodály Központ hangversenytermének belső látványa idézte fel bennem, amikor először beléptem egy fa bárkára utaló jellegével, amely biztonságosan körbeölel és az első benyomásom volt erről a térről. Ugyanakkor a zenekar évadának az elnevezése is Az élet sója. Továbbá a só és a kasmír a fémfúvósok hideg érzetét is erősítik. A vanília pedig mélységet és melegséget ad a képlethez. Az erőteljes nyitány után, a szólistaként kiemelkedő akkordok futamait követően egy puha, lágy zsongás következik, amelynek emléke, ereje sokáig a bőrön marad, ahogyan a koncertek hangulata, a zene dallamai is.

A parfümőr: Bálint Csaba, Parfums Balint

Illatpiramis:

Fejjegyek:  kalabriai bergamott, guatemalai kardamom, perui rózsabors, málna

Szívjegyek: laoszi oud, mahagóni, tömjén, jázmin, gyöngyvirág, liliom, török rózsa, indiai tubarózsa, tengeri só akkord

Alapjegyek: fehér pézsma, vegán ámbra akkord, bourbon vanília, kasmír, szomáliai mirha, honduras-i sztórax gyanta

Kiszerelés: 15ml eau de parfum EDP (10% eau de parfum töménység)

Szillázs: közepes, erős

Tartósság: erős

#parfüm  #illat  #210  #perfume  #pourfemme  #soiréesansfin  #fragrance  #eaudeparfum 

11990 Ft



Megosztom

db Kosárba

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992