1 2 3

Accord Sans Fin - Eau De Parfum

Parfüm

ACCORD SANS FIN - férfi illat

Zenekarunk, a 210 éves Pannon Filharmonikusok felkérte Bálint Csaba parfümőrt, hogy álmodja meg a koncertek illatát és készítsen egy női és egy férfi parfümkülönlegességet a jubileum tiszteletére.

Egy hangversenyterem egyben közösségi tér is, találkozások, beszélgetések, barátságok színtere azon túl, hogy zenekart és közönségét összeköti a kultúra, a minőségi zene szeretete.

Egymást ihletjük, a kreativitás mindannyiunk életében, munkájában jelen van. Most egy fiatal alkotó hangolódott rá egy művészeti alkotó közösség kitartó munkájának zenei hullámhosszára. Muzsika és illat. Éteri, megfoghatatlan minőségek, mégis elképesztő erővel váltanak ki érzelmeket, ébresztenek fel emlékeket és önmaguk is emlékké válnak. Cseppenként bontakoznak ki az összetevőkből az illatakkordok is a parfümkészítés során ugyanúgy, ahogyan a zenei akkordok egy rezdülésekkel, történetekkel teli szimfonikus hangzássá fonódnak össze. Milyen a koncertek illata? Biztosan nem a hangversenyteremben kezdődik egy koncert története! Elkezdünk vágyni a muzsikára, órákkal előtte már készülődünk lelkileg is, ráhangolódunk, ahogyan a muzsikusok is hangolnak játék előtt.

Izgalmas és emlékezetes ez az atmoszféra, a várakozás zsongása, a beszélgetések, egy pezsgő a büfében, ahogyan a hölgyek és urak illata keveredik a tér hangulatával, a hangversenyterem rezgésével, a hangszerek illatával. De nem is a koncert végén felzúgó tapssal van vége! … „Sans fin”, azaz véget nem érő este, esemény, „soirée”. Véget nem érő „accord”, hiszen bennünk cseng még sokáig a dallam, magunkkal visszük a megélt zenei, közösségi élményt, ahogyan a parfüm illata is a bőrünkön marad, elkísér. Ezen illatok sokszínűsége, összetevőinek gazdagsága a szimfonikus hangzást és az együttlétet is ünnepli.

A parfüm dobozának kreatívját, mely a Kodály Központ hangversenytermének belső világát idézi a zenekar Lickl-díjas grafikusa, Lakatos Kornél alkotta, és a parfüm feliratán jelenik meg elsőként a Pécsi Tudományegyetemen is oktató tipográfus képzőművész, Boskovitz Oszkár Pannon Next elnevezésű betűtípusa.

Többek között ezekkel az illatokkal emlékezünk hálásan a jubileum évében a közönséggel, barátainkkal együtt eltöltött sok évtizedre! Vigyék magukkal a muzsikát és az illatot is!

Bálint Csaba parfümőr

Bálint Csaba illatkreátor évek óta saját Parfums Balint elnevezésű kézműves parfüm-manufaktúrájában alkotja illatait Magyarkanizsán. Budapesten az egyik niche parfümgalériában ismerhetőek meg parfümjei, valamint egy nemzetközi parfümsoroló tartja nyilván alkotásait. Kiemelkedő minőségre törekszik, amelyet megalkuvás nélkül, minőségi alapanyagokkal ér el. A szakma iránti szenvedélye, a parfümkészítés hagyománya modern kreativitással párosul munkáiban. Személyes és alkotói életében is hangsúlyos komolyzenei érdeklődésével összehangolva készítette el a SOIRÉE SANS FIN és az ACCORD SANS FIN parfümöket 2021-ben a 210 éves Pannon Filharmonikusok számára.

A niche parfüm fogalma a kézműves parfümházak világát jelenti, amely a mainstream, azaz nagyüzemi illatok gyártásának kreatív, művészi, egyedi alternatíváját jelenti, mindig valami üzenettel, új mondanivalóval, van, hogy komplett önálló illat-történetekkel. Érdemes megismerkedni ezekkel az alkotókkal, a niche világával, ma már hatalmas, többtízezres rajongó táboruk van.

ACCORD SANS FIN

Ihlet, illatleírás:

Végtelen akkordok. Csodálatos a párhuzam abban, ahogyan akkordokból felépítek egy illatot, és ahogyan összeáll szimfonikus hangzássá, lélekhez szóló muzsikává a sok különálló hang. Ha a hangok tiszták, ha az elemek minőségiek, zenében és illatban is gyönyörű összhang jön létre. Ennél a parfümnél is erre törekedtem, egy orientális, fás, fűszeres illat született. Száraz, fás alap tartja a kompozíciót, amely a cédrus fától, az indiai diófűtől és a laoszi oud-tól ered (az agarfa fő jellegzetessége a nagyon száraz, karcos, fűrészporos és animális fa illat) és amit a marcipán akkord, a porosan édes tonkabab, valamint az ámbra hármasa melegít fel, lágyít meg. A mahagóni a cédrussal és az oud-dal utal a fatestű hangszerekre, valamint a pécsi hangversenyterem látványára, monumentalitására, eleganciájára. Sztórax és cisztusz gyanták érzékeltetik a mechanikus munkára fogott felmelegedett húrok sajátos illatát, amit van szerencsém ismerni. Ebben az illatban a shoyu, a japán szójaszósz hozza el a hideg fémek és a tenger sósságának érzetét, utalva arra a keleties hatásokkal teli zeneműre, amit a zenekarral való első találkozásomkor hallgattam meg a Kodály Központban. A sáfrány koronázza meg a történetet, a maga nemes, magas minőségével, ahogyan a karmester, a karmesteri pálca fogja össze és emeli egy magasabb dimenzióba a teljes filharmonikus hangzást. A civet a mélységet és a súlyt adja meg záróakkord gyanánt az illatkompozíciónak.

A parfümőr: Bálint Csaba, Parfums Balint

Illatpiramis

Fejjegyek:  kalabriai bergamott, francia muskotályzsálya, perui rózsabors, marcipán akkord

Szívjegyek: laoszi oud, mahagóni, tömjén, indiai diófű-cypriol, shoyu-japán szójaszósz, sáfrány abszolútum, török rózsa, szilva

Alapjegyek: fehér pézsmák, cédrusfa, pacsuli, vegán ámbra akkord, cisztusz gyanta, tonkabab, honduras-i sztórax gyanta, kasmír, indiai olibanum, vegán civet akkord, bőr akkord

Kiszerelés: 15ml eau de parfum EDP (10% eau de parfum töménység)

Szillázs: közepes, erős

Tartósság: erős

#parfüm  #illat  #210 

11990 FtMegosztom

db Kosárba

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992