1 2 3

Enchanté

Finom francia elegancia

Liszt Ferenc: Prometheus – szimfonikus költemény
Szergej Szergejevics Prokofjev: I. (D-dúr) hegedűverseny
Ernest Chausson: Költemény hegedűre és zenekarra
Ernest Chausson: B-dúr szimfónia, Op. 20

Alissa Margulis – hegedű

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 111' 00"
Jegyárak: 5990, 4990, 2990 Ft
Bérletárak: Teljes bérlet ár / I. rendű: 26.900 Ft, II. rendű: 22.900 Ft, III. rendű: 16.900 Ft » Nyugdíjas, diák bérlet ár / I. rendű: 20.300 Ft, II. rendű: 17.200 Ft, III. rendű: 13.500 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

A Pannon Filharmonikusok idei bérletében szinte minden hangversenyen találkozhatunk egy emblematikus hírességgel és egy különlegességgel a zeneirodalom évszázadaiból. A bérletnyitó hangversenyt Liszt Ferenc szimfonikus költeménye indítja. Ahogyan Prométheusz elhozta a tüzet az emberiségnek, úgy kíván Liszt is új dimenziókat megnyitni a zenével. Ezt követi Prokofjev 1917-es hegedűversenye, melyet előbb a szocialista forradalom, majd a modernséget szorgalmazó párizsi közönség űzött el a színpadról, és amely végül Szigeti József áldozatos munkájával került a népszerű hegedűversenyek közé. A romantikus hangvételű versenyművet lényegében egy újabb hegedűverseny követi a tragikusan hamar elhunyt francia romantikus, Ernest Chausson tollából. Zenéje regényes, tűnődő és költői. A hangversenyt záró szimfóniát is ő jegyzi, és művei meghallgatása után méltán lehet az az érzésünk, hogy szívesen élveznénk máskor is Chausson muzsikáját.

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg

A Pannon Filharmonikusokkal viszont most játszik majd először.

Már nagyon várom a találkozást. Bogányi Tiborral, aki a Salzburgi Ünnepi Játékokon hallotta először a játékomat, nemcsak én, de a néhai férjem, a tavalyelőtt tragikusan fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt Alexander Buzlov is jó kapcsolatot ápolt. A közös koncerttel rá is emlékezünk.

Prokofjev I. hegedűversenyét adja elő. Milyen a kötődése a darabhoz?

Prokofjev műve az egész életemet végigkíséri, és nem csak azért, mert többek között a kiváló Zakhar Bron volt a tanárom. Ez a mű iskolapélda, nagyon szeretem játszani. Legutóbb Bangkokban és a Párizsi Filharmóniában adtam elő.

A szeptemberi koncerten az orosz-francia zene egymásra hatása kerül előtérbe. A népszerű hegedűverseny mellett a francia romantika kevéssé ismert alakja, Ernest Chausson egyik fő műve, a Költemény hegedűre és zenekarra hangzik el. Súlyos és tragikus műről van szó, amely szervesen illeszkedik a D-dúr koncerthez.

(PAPAGENO)

Koncert kép

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Koncert kép
A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992