1 2 3

Kettősverseny

Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia concertante, K.364
Benjamin Britten: Kettősverseny
Max Bruch: e-moll kettősverseny hegedűre és brácsára, Op. 88

Baráti Kristóf – hegedű
Maxim Rysanov – brácsa

Vezényel: Káli Gábor

Koncert várható hossza: 100 perc
Jegyárak: 3990, 4990, 5990 Ft, 6-18 éveseknek díjmentes jeggyel látogatható!
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Egy hangversenyen általában csak egy versenymű szerepel. Össze lehet állítani vajon egy műsort csupa versenyműből anélkül, hogy afféle szólista gálává válnék? Erre hallhatunk egy kísérletet ezen a koncerten. A zenekar állandó jelleggel kiegészül egy hegedűs és egy brácsás szólistával, akik végigkísérik a műsort. Nyitány helyett a legrégebbi és legismertebb mű, Mozart Sinfonia concertantéje szólal meg, mely egyszerre szimfónia és kettősverseny, tehát a zenekar és a szólisták párbeszédében itt a zenekar hangsúlyosabban van jelen, afféle harmadik szólistaként. Kettősverseny következik Benjamin Britten tollából, Bruchnál modernebb hangzást képviselve, majd a német romantikus Max Bruch kettősversenye hangzik el, mely eredetileg klarinétos szólistát foglalkoztatott hegedűs helyett, két vonós szólistával ritkábban hallható – ha egyáltalán előadják, pedig ez az érzelmes mű is a méltatlanul elfeledett zeneszerző igen szerethető kompozíciói közé tartozik. 

Nagyon örültem, amikor kézhez kaptam a koncert programját, pontosan ezért, mert ez egyáltalán nem megszokott a mai koncerteknél. Már az is ritkaságszámba megy, ha a három darab valamelyikét hallhatjuk egy előadás során, és különösen igaz ez a Britten-darabra. Zseniális ötletnek tartom, hogy egy este során hangozzon el mindhárom mű. Imádom a tematikus műsorokat, ezért engem úgy eltalált ez a program, mint egy céltábla közepét. (Káli Gábor karmester  / Librarius)

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992