1 2 3

Szívvel-lélekkel

Johannes Brahms: II. (B-dúr) zongoraverseny
Giuseppe Martucci: Gesz-dúr noktürn, Op. 70, No. 1.
Bartók Béla: A csodálatos mandarin – szvit

Balog József – zongora

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 100 perc
Jegyárak: 4990, 5990, 6990 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Szerelem, szenvedély, líra és dráma – így lehetne összefoglalni a hangversenyen elhangzó műveket. Brahms II. zongoraversenye az érett férfit és az érett zeneszerzőt állítja elénk, és az ősbemutató szólistája maga a szerző volt. A zongoraszóló mellett szép számmal adott szólókat a zenekar hangszereinek is, így a versenymű valóságos dialógus az egyes hangszerek között. A késő-romantikus Martucci Gesz-dúr noktürnjében egyszerre írt olaszosan dallamos és wagneri módon sűrűn folyó, végtelenbe néző zenét. Az ő romantikus idilljét Bartók Béla rendkívül progresszív zenéje követi, melyben minden profánság ellenére a szerelem és az emberi érzelmek erejének plasztikus megjelenítését tűzte ki céljául.

Brahms B-dúr zongoraversenyére kaptam felkérést, melyet nagy örömmel vállaltam. Brahms zenéje nagyon közel hozzám, de ezzel a művel most lépek először színpadra. A darab a zongorairodalom egyik hegycsúcsa, így rendkívül nagy várakozással és izgalommal kezdem a felkészülést. Azt hiszem, egy remek koncert elébe nézünk! (Balog József / Papageno)

Koncert kép

„Azt hiszem, hogy életem egyik leghosszabb és legalaposabb felkészülése az, amit az elmúlt időszakban folytattam… Egyébként ez az ötvenedik zongoraverseny, amit megtanulok. Eddig inkább azt gondoltam, nem szeretném eljátszani ezt a darabot, aztán jött a felkérés, amire nem tudtam nemet mondani… Most pedig azt érzem, hogy a zeneszerző nekem írta a zongorairodalom egyik legnagyobb mesterművét.” – nyilatkozta a művész a Gramofonnak.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992