1 2 3

Szabad ég alatt Kamaraszimfonikus est Gilbert Vargával

Ludwig van Beethoven: Prométheusz-nyitány
Wolfgang Amadeus Mozart: Kis éji zene - II. tétel
Johannes Brahms: I. Szerenád - Menuet
Edvard Grieg: Holberg szvit I. tétel
Manuel de Falla: Tűztánc
Johann Sebastian Bach: IV. Brandenburgi verseny
Felix Mendelssohn: Notturno a Szentivánéji álom kísérőzenéből
Ottorino Respighi: A madarak című szvitből - A tyúk
Antonín Dvořák: Vonósszerenád I. tétel
Szergej Prokofjev: Klasszikus szimfónia - IV. tétel

Codeluppi-Szabó Gabriella – fuvola
Tímár Judit DLA – fuvola
Bánfalvi Zoltán – hegedű

Vezényel: Gilbert Varga

Koncert várható hossza: 90 perc
Jegyárak: 2.500Ft
Jegyvásárlás

Első nyári „Szabad ég alatt” koncertjein a Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb, de értékes klasszikus zenei művekkel köszönti újra élőben a közönségét. A találkozásnak a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvara ad otthont, a sokszínűséget és a zenei élményt a különböző hangszereket felvonultató változatos művek is biztosítják. 

Sokszínű, üdítő és tartalmas estére számíthatunk a zenekar kiváló szólistái közreműködésével. Codeluppi-Szabó Gabriella és Tímár Judit fuvolaművészek, valamint Bánfalvi Zoltán hegedűművész, koncertmester Bach hangszeres virtuozitást igénylő IV. Brandenburgi versenyében újra megcsillogtathatják tudásukat. Beethoven Prométheusz-nyitánya, Brahms szerenád-menüett, Dvořák vonósszerenád, Grieg szvit is szerepel a műsoron, de Mendelssohn, Mozart és Prokofjev muzsikáját is hallhatjuk.

Felhívjuk a közönség figyelmét arra, hogy a délutáni rossz idő (eső/szél/hűvös) esetén a koncertet az esőhelyszínen, azaz a Kodály Központban tartjuk meg. Kérjük, hogy indulás előtt a www.pfz.hu oldalon mindenki tájékozódjon arról, hogy melyik helyszín ad végül otthont a koncerteknek.

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra is, hogy a hatályos rendelkezések előírják a nézőszám korlátozását.

Megértésüket köszönjük!

„Az élet nem várt módon mutatta meg számunkra, hogy a Pannon Filharmonikusok művészeti közössége és a közönsége olyan egységet alkot, amely túlmutat a művész-befogadó viszonyán... Különös közösséget alkotunk.” -olvashatjuk Horváth Zsolt igazgató köszöntő szavait a zenekar Ezüstcsillanás bérletajánló magazinjában.

A zenekar a vírus okozta krízisidőszak alatt is intenzíven, egyénenként tartotta a kapcsolatot bérleteseivel, így értékes visszajelzésekhez jutott.  

"Nem tudtuk, mikor találkozunk majd újra, nem is gondoltuk át igazán, mit jelent számunkra a zene, bekapcsolhatjuk a rádiót… csakhogy így nem láthatjuk amikor Mártának hét vonószála szakadt el egy koncerten, nem érezhetjük a terem illatát, nem láthatjuk a mozdulataikat, ruhájukat, mosolyukat, meghajlásukat a tapsviharban. Nem tudtuk, hogy ennyire fogunk hiányozni egymásnak…"  -üzente a pécsi zenebarátok egyike a muzsikusoknak.

Pécs városában közel 210 éve áll szimfonikus zenekar a zene és a közönség szolgálatában, erősen összefonódva a városlakókkal, a közönséggel. A járvány okozta krízis utáni első szabadtéri koncertjein a Pannon Filharmonikusok ezt a nem mindennapi közösséget, a zene összetartó, kríziseken átsegítő erejét is kívánja ünnepelni.

Galéria
Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992