1 2 3

Hősies férfiak, nőies nők – Elmarad!

Carl Nielsen: Helios-nyitány
John Corigliano: Piano Concerto
A. I. Hacsaturján: Spartacus-szvit (válogatás)

Klara Min – zongora

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 100 perc
Jegyárak: » 2990 » 3990 » 4990 Ft
Jegyvásárlás

Bár egy női szólistához inkább Chopin vagy Mozart valamelyik zongoraversenyét képzelnénk, ezen a hangversenyen egy kifejezetten zajos versenyművet hallhatunk John Corigliano tollából, Klara Min szólójával. A mű igen nagy zenekart, ezen belül jelentős létszámú ütős szekciót foglalkoztat, sőt, időnként a zongorát is afféle ütős hangszerként használja. Helyenként egészen jazzre emlékeztet a hangzása, más tekintetben pedig kifejezetten konzervatív jegyeket mutat. Szeszélyes, akár a női természet… Hacsaturján Spartacusában egy férfit láthatunk: egy római rabszolga fellázadását tárja elénk balettben, s a balett zenéje négy zenekari szvitet is termett. Ebből hallhatunk válogatást ezen a koncerten. A téma és a nagyszabású feldolgozás méltán hozott sikert a szerző számára az ötvenes években, azonban emberközeli hangzásával a mai kor közönsége számára is szép élmény lehet. És bár sem a férfias történet, sem a zene nem a békés tételekről szól alapvetően, egyik leghíresebb tétele éppen az idilli Adagio lett.

„A legtöbb ázsiai anyuka igazi anyatigris, az enyém viszont nem volt az, tiszteletben tartotta a szabad akaratomat. Amikor először felvetettem neki, hogy szeretnék professzionális szinten zenét tanulni, visszakérdezett, biztos vagyok-e ebben. Én viszont az voltam. Természetes volt, hogy zenét fogok tanulni, édesanyám zongoratanár volt, és állandóan zene szólt a házban.”

„Mindig boldoggá tett, hogy a zenében kifejezhetem magam.” (Fidelio)

Koncert kép
Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Kedves Közönségünk!

A hatályos kormányrendelet értelmében jegypénztárunk előreláthatóan 2021. május 2-ig zárva tart.
A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől csütörtökig 10:00-18:00-ig, illetve pénteki napokon 10:00-16:00-ig.

Megértésüket köszönjük!

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992