1 2 3

Kiengesztelődés

Benjamin Britten: Sinfonia da Requiem Op. 20
Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics: X. szimfónia Op. 93

Vezényel: Howard Williams

Koncert várható hossza: 85 perc
Jegyárak: » 2990 » 3990 » 4990 Ft
Bérletárak: I. kategória: 26.900 Ft, II. kategória: 22.900 Ft, III. kategória: 16.900 Ft » Diák vagy nyugdíjas kedvezménnyel: » I. kategória: 20.300 Ft, II. kategória: 17.200 Ft, III. kategória: 13.500 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Két ritkán játszott mű, melyek állítólag másra, valójában azonban önnön szerzőjükre tekintenek. Britten Sinfonia da Requiem című műve hivatalosan egy japán állami ünnepségsorozatra született, de a japán megrendelők annak keresztény vonatkozása miatt nem mutatták be. Valójában a 26 éves Britten a bizonytalan megrendelés kézhezvételekor már javában dolgozott a darabon, melyet szülei emlékének ajánlott. A három tételből álló szimfónia a requiem kompozíciók három tételének címét viseli: Lacrymosa, Dies irae, Requiem. A mű egyúttal Britten első nagyszabású, tisztán hangszeres zenekari kompozíciója. Sosztakovics 1953-ban keletkezett 10. szimfóniáját a korban és később is sokan összefüggésbe hozták Sztálin halálával, a kutatók azonban mára bizonyították, hogy a szerző e művében sokkal inkább saját életére reflektál, mint a sztálini érára. A mű témáiban ugyanis Sosztakovics és szerelme neveinek kódolását láthatjuk. Az elhangzó művekben tehát két önnön múltjával kiengesztelődő szerzőt hallhatunk, akik politikai viharok árnyékában alkottak.

Koncert kép

Howard Williams irigylésre méltó hírnevet tudhat magáénak operaházi és koncerttermi tevékenységével. Nagy-Britannia szinte összes jelentős zenekarát vezényelte, számos nagysikerű világpremier áll mögötte. Magyarországgal való közvetlen kapcsolata 1989-ben alakult ki, amikor a Pécsi Szimfonikus Zenekar vezető karmesterének és művészeti igazgatójának jelölték, az első brit karmester aki magyarországi kinevezést vállal.

2013-ban a Pannon Filharmonikusok Howard Williams-et a zenekar örökös tagjául választotta.

 

Pécsi (Kodály Központ) bérletújítás 2020. június 10-től augusztus 20-ig


Korábbi pécsi bérleteseink bérleteiket 2020. augusztus 20-ig tudják helyreszólóan megújítani:

 

Online a www.pfz.hu/berletujitas oldalon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy futárnál történő utánvéttel. Bérlet típus vagy hely módosítása esetén is várjuk online megrendelését, és munkatársunk felkeresi Önt a választható lehetőségekkel.

 

A bérlet személyesen is megújítható a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpontfoglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.


Részletfizetési lehetőség!
A teljes bérletár fizethető két részletben is. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megvásárlásakor fizetendő. A második részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. Megértését köszönjük!

A 2. részlet befizetésének végső határideje: 2020. október 31.

 
*+1 koncert
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája, valamint az átvétel módja 2020. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.Új bérlet váltása (Müpa, Kodály Központ)
2020. június 10-től

Bérletek 2020. június 10-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

Online a www.jegymester.hu oldalon.

 

A pécsi bérletek személyesen is megvásárolhatók a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában. Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpont foglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ONLINE BÉRELTÚJÍTÁSI ÉS BÉRLETVÁLTÁSI LEHETŐSÉGET VÁLASZTJA!

 

Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992