1 2 3

Peer Gynt titka

Frédéric Chopin: II. zongoraverseny f-moll Op. 21
Edvard Grieg: Peer Gynt II. szvit Op. 55
Edvard Grieg: Peer Gynt I. szvit Op. 46

Nelson Goerner – zongora

Vezényel: Gilbert Varga

Koncert várható hossza: 85 perc
Jegyárak: » 2990 » 3990 » 4990 Ft
Bérletárak: I. kategória: 26.900 Ft, II. kategória: 22.900 Ft, III. kategória: 16.900 Ft » Diák vagy nyugdíjas kedvezménnyel: » I. kategória: 20.300 Ft, II. kategória: 17.200 Ft, III. kategória: 13.500 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Romantika, szerelem és mesevilág – mindezekkel találkozhat mindenki, aki ellátogat erre a koncertre. Bár Chopint elsősorban szívhez szóló zongoradarabjairól ismerjük, két alkalommal is zenekari párbeszédbe állította hangszerét, a zongorát. Bár az e-moll zongoraverseny előbb került bemutatásra, valójában ezt a hangversenyen elhangzó f-mollt írta előbb, 19 éves korában, még Lengyelországban. A művet a szerző egyik korai szerelme ihlette, s ez zenetörténeti ismeretek nélkül is jól érezhető. Ibsen Peer Gynt című drámája ritkán látható a hazai színpadokon. Grieg kísérőzenéje, mely Ibsen kérésére készült a darabhoz, viszont önálló életre kelt rögtön a bemutató évében, amikor Grieg két zenekari szvitet is készített belőle, ezzel függetlenítve a színháztól. Grieg dallamai pedig méltán lettek népszerűek, hiszen színesen és érzékletesen mutatják be az északi világ táját és mondavilágát. A kísérőzenét ma már ritkábban játsszák, illetve a két teljes zenekari szvit sem hangzik el túl gyakran egy koncerten, ezen a hangversenyen mindkettő meghallgatható. Egy-egy dallam önállóan is bevonult a zenei köztudatba, de most teljes, eredeti köntösében hallhatja a közönség.

„Nelson Goerner, aki tökéletességre törekedve, dicsőségtől ragyogva szolgálja Chopint… egy diadal!” (Bachtrack)

„A lenyűgöző gyorsaság, és az izzó tűz csak képességeinek kezdete.” (Gramophone)

Koncert kép

Pécsi (Kodály Központ) bérletújítás 2020. június 10-től augusztus 20-ig


Korábbi pécsi bérleteseink bérleteiket 2020. augusztus 20-ig tudják helyreszólóan megújítani:

 

Online a www.pfz.hu/berletujitas oldalon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy futárnál történő utánvéttel. Bérlet típus vagy hely módosítása esetén is várjuk online megrendelését, és munkatársunk felkeresi Önt a választható lehetőségekkel.

 

A bérlet személyesen is megújítható a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpontfoglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.


Részletfizetési lehetőség!
A teljes bérletár fizethető két részletben is. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megvásárlásakor fizetendő. A második részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. Megértését köszönjük!

A 2. részlet befizetésének végső határideje: 2020. október 31.

 
*+1 koncert
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája, valamint az átvétel módja 2020. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.Új bérlet váltása (Müpa, Kodály Központ)
2020. június 10-től

Bérletek 2020. június 10-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

Online a www.jegymester.hu oldalon.

 

A pécsi bérletek személyesen is megvásárolhatók a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában. Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpont foglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ONLINE BÉRELTÚJÍTÁSI ÉS BÉRLETVÁLTÁSI LEHETŐSÉGET VÁLASZTJA!

 

Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992