1 2 3

Szárnyalás

Bartók Béla: Román tánc Op. 8a
Bartók Béla: III. zongoraverseny
Maurice Ravel: Lúdanyó meséi – szvit
Igor Stravinsky: Tűzmadár-szvit (1919)

Frankl Péter – zongora

Vezényel: Gilbert Varga

Koncert várható hossza: 90 perc
Bérletárak: I. kategória: 26.900 Ft, II. kategória: 22.900 Ft, III. kategória: 16.900 Ft » Diák vagy nyugdíjas kedvezménnyel: » I. kategória: 20.300 Ft, II. kategória: 17.200 Ft, III. kategória: 13.500 Ft
Bérletvásárlás

20. század Oroszországtól Amerikáig – lényegében így lehet összefoglalni a műsort. A hangverseny első felében a fiatal és a haldokló Bartók áll előttünk. Op. 8-as román táncai közvetlenül a fiatalkori népdalgyűjtések emlékét őrzik, III. zongoraversenye pedig halála évében keletkezett, s ez a zenei végrendelet sokkal több lírát tartalmaz, mint Bartók korábbi zongoraversenyei. A hangverseny második részében francia és egy orosz mese hangzik el, melyek eleinte balettként kerültek a közönség elé, aztán váltak zenekari művekké. Ravel meséjét furcsa módon a Godebski családnál rendezett művészeti-esztétikai összejövetelek ihlették, a szerző ugyanis rendszerint megszökött a társalgásból, és a család gyermekeinek történő meséléssel töltötte el az időt. Stravinsky balettjének története az orosz mondavilágból táplálkozik, melyben a tündéri alakot öltő Tűzmadár legyőzi a gonoszt. Ez az orosz romantikában gyökerező, de hamisítatlan Stravinsky zenéjű kompozíció hozta el szerzőjének az első jelentős nemzetközi sikert.

"Megpróbálok olyan sokoldalú lenni, amennyire csak lehetséges. Sokan mondják, hogy nagy repertoárom van, ami abból a szempontból igaz, hogy a kamarazene-repertoár legfontosabb darabjait mind játszottam. Eljátszottam ötven zongoraversenyt (ennek majdnem a fele Mozart) és a szólórepertoárom is nagy... Bizonyos dolgokat korán kellett volna megtanulnom, például a Hammerklavier szonátát, mert az felnőtt fejjel már nehéz. Egészen kortárs zenét nem nagyon zongorázom.

Bartókot nem lehet kortárs zenének tekinteni. Ott is vannak hiányaim. Mind a három zongoraversenyt nagyon sokszor játszottam, a harmadik zongoraverseny a századik előadáshoz közeledik, de az első kettőt is legalább ötvenszer hallotta a közönség tőlem. Ezek azért nehéz Bartókok… Szégyellem magam, de nem játszottam a Szonátát, a Szabadban-t, ami megbocsáthatatlan. Mint ahogy – talán a temperamentumom miatt – nem játszottam bizonyos dolgokat, amiket a legjobban szeretek hallgatni és otthon játszani. Ilyen Bach." (Parlando)

Koncert kép

 

Pécsi (Kodály Központ) bérletújítás 2020. június 10-től augusztus 20-ig


Korábbi pécsi bérleteseink bérleteiket 2020. augusztus 20-ig tudják helyreszólóan megújítani:

 

Online a www.pfz.hu/berletujitas oldalon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy futárnál történő utánvéttel. Bérlet típus vagy hely módosítása esetén is várjuk online megrendelését, és munkatársunk felkeresi Önt a választható lehetőségekkel.

 

A bérlet személyesen is megújítható a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpontfoglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.


Részletfizetési lehetőség!
A teljes bérletár fizethető két részletben is. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megvásárlásakor fizetendő. A második részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. Megértését köszönjük!

A 2. részlet befizetésének végső határideje: 2020. október 31.

 
*+1 koncert
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája, valamint az átvétel módja 2020. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.Új bérlet váltása (Müpa, Kodály Központ)
2020. június 10-től

Bérletek 2020. június 10-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

Online a www.jegymester.hu oldalon.

 

A pécsi bérletek személyesen is megvásárolhatók a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában. Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpont foglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ONLINE BÉRELTÚJÍTÁSI ÉS BÉRLETVÁLTÁSI LEHETŐSÉGET VÁLASZTJA!

 

Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992