1 2 3

Szavak nélkül

Gioachino Rossini: Selyemlétra – nyitány
Ludwig van Beethoven: B-dúr zongoraverseny, Op. 19
Carl Nielsen: III. szimfónia

Boros Mihály – zongora
Balázs Júlia – szoprán
Megyesi Zoltán – bariton

Vezényel: Varga Gilbert

Koncert várható hossza: 95 perc
Jegyárak: 4.990 Ft, 3.990 Ft, 2.990 Ft Védettségi igazolvánnyal rendelkező jegyvásárlóink számára. » Aki nem tud eljönni a hangversenyre, díjmentes élő közvetítés segítségével kapcsolódhat be. » A #pecsnyitva kampány keretében a családoknak a 18 éven aluli gyermekek jegyét nem kell kifizetnie.
Jegyvásárlás
ÉLŐ ONLINE KÖZVETÍTÉS (STREAM) HOZZÁFÉRÉS

Rossini – erről a szóról talán minden zenerajongónak mosolyra húzódik a szája, és megszólal benne valami fürge, szerethető, izgő-mozgó, virtuóz és mégis lírai dallam. Ezt az élményt ez a hangverseny csak erősíti, hiszen Rossini Selyemlétra című operájának nyitányával indul, ami a fentiek tekintetében is hamisítatlan Rossini zene. Beethoven – ez a név pedig az erő, az ambíció, a nemes érzelmek és pátosz szinonimája a zenész körökben. Különösen igaz ez, ha a fiatal, zongoristaként és zeneszerzőként egyaránt kiteljesedni vágyó Beethovenről van szó. Őt hallhatjuk ezen az estén fiatalkori B-dúr zongoraversenyének hangjaiban. S hogy a hatás még inkább fiatalos és eredeti legyen, az ifjú Beethoven szólóját az ifjú pécsi zongorista, Boros Mihály játssza. És mit kívánnánk szimfóniának egy ilyen nyitány és versenymű után? Valami nagyot és optimistát. Kívánságunk teljesül: Carl Nielsen, századfordulós dán zeneszerző zárásként elhangzó III. szimfóniája a „Sinfonia Espansiva”, azaz expanzív szimfónia alcímet viseli. A mű a járvány alatt talán soha nem látott méretű zenekart igényel, már ebben a tekintetben is terjeszkedik, másrészt nagyszabású megoldásai, a d-moll kezdettől az A-dúr végkifejletig feszülő hangnemi terve is indokolja a címválasztást. 

Az még inkább, hogy az énekművészek a szimfonikus hangzáshoz szöveg nélkül, szavak nélkül... csakis a hangjukkal járulnak hozzá... Mintegy hangszerként olvadnak a zenekari hangzásba.

 

LAPOZGATHATÓ ONLINE MŰSORFÜZETÜNKET ide kattintva olvashatják!

 

 

"Mint ahogy a Guardian írja, Boros Misi zongorajátékában korát meghazudtoló érzékenység tükröződik, technikai tudása pedig magabiztos, még az olyan darabok esetében is, amelyeket egy gyermeki kéz csak nagyon sok gyakorlás és technikai tudás birtokában képes megoldani." (Papageno)

Koncert kép

 

A Magyar Kormány hatályos rendeletei alapján szervezzük koncertjeinket. Kérjük figyelmesen olvassák el TÁJÉKOZTATÓNKAT!

Díjmentes élő közvetítésünkbe otthonról is bekapcsolódhatnak a zenekar honlapjáról.

Köszönjük együttműködésüket!

#pecsnyitva kampány keretében a családoknak a 18 éven aluli gyermekek jegyét nem kell kifizetnie.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992