1 2 3

Az ideális zene – Elmarad!

Joseph Haydn: X. (D-dúr) szimfónia
Bartók Béla: I. hegedűverseny, Op. posth.
Franz Schubert: V. (B-dúr) szimfónia

Pusker Júlia – hegedű

Vezényel: Varga Gilbert

Koncert várható hossza: 90 perc
Jegyárak: » 2990 » 3990 » 4990 Ft
Jegyvásárlás

Ha az ideális zene szerzőit keressük, könnyen eszünkbe juthat Haydn, Bartók, vagy Schubert. Ezen az estén e szerzők találkozását hallhatjuk az ideállal. Elsőként a fiatal esterházai karmester, Haydn optimista és tavaszias hangvételű 10. szimfóniáját hallhatjuk. Ezt követi a szintén fiatal és reménytelenül szerelmes Bartók, aki szíve hölgyének – aki történetesen hegedűművész volt – hegedűversenyt komponált, de a szerelem viszonzatlan, a versenymű pedig Bartók életében bemutatatlan maradt. Végül Schubert V. szimfóniája hangzik el, melyben a 19 éves Schubert Mozarttal való „találkozásáról” vall. 1816-ban ugyanis Schubert több Mozart művel ismerkedett meg, így a korábbi Beethoven-lázat (melynek virága a IV. szimfónia) egy évre a Mozart-rajongás váltotta fel, e mű is Mozart zenéje előtt tiszteleg. Az ideális zeneszerzők hangjai közé tehát Schubert által közvetett módon Mozart emléke is betársul. Töltsön velünk egy ideális zenei estét!

"Időnk nagy részét zenész gyerekek és felnőttek között töltöttük, figyeltük őket és természetes volt, hogy szeretnénk bekapcsolódni az ő tevékenységükbe. Én például azért kezdtem el hegedülni, mert láttam a nővéremet - akire példaképként tekintek -, és szerettem volna kipróbálni azt, amit ő csinál. A zene sose volt külső kényszer, abszolút belső igény volt mindkettőnk részéről." (Fidelio)

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992