1 2 3

Bolyongás Itáliában

Gioachino Rossini: Olasz nő Algírban – nyitány
Alessandro Marcello: d-moll oboaverseny
Georg Philipp Telemann: d-moll oboaverseny
Hector Berlioz: Harold Itáliában (szimfonikus költemény)

Berger Márta – oboa
Murin Jaroszláv – mélyhegedű

Vezényel: Vass András

Koncert várható hossza: 90 perc
Jegyárak: » 2990 » 3990 » 4990 Ft
Jegyvásárlás

Olasz zene. Kinek ne jutna eszébe Rossini és az opera?! A műsor összeállítóinak is eszébe jutott, így a hangverseny Rossini egy friss és sziporkázó nyitányával indul. Versenyművek terén viszont leginkább Vivaldi juthat eszünkbe az olaszok közül. Ezen az estén azonban a szintén barokk Alessandro Marcello oboaversenye foglalja el a versenymű helyét a műsorban, mely a maga korában olyan népszerűségnek örvendett, hogy Bach is átiratot készített belőle. A mű további érdekessége, hogy szerzője álnéven publikálta, és a 20. század közepéig hol Vivaldi, hol a szerző öccse, Benedetto művének vélték. Végül egy francia szerző tekint Itáliára: Hector Berlioz Harold Itáliában című szimfonikus költeményét hallhatjuk. Byron Haroldjának szerepében maga a szerző tapasztalatai szólalnak meg. A mű voltaképpen szimfónia, melyben a szólóhangszerek afféle szereplők, a főhős Harold ezek közül a szólóbrácsa. Liszt így írt a műről: „Berlioz ebben a művében azokon az ellentéteken elmélkedik, amelyek a mennyeien vidám Itália és egy, a csalódásoktól és a fájdalomtól túltelített szív közvetlen érintkezéséből fakadtak.” Byron vagy Berlioz Haroldja akár az olasz vidámság és a gyakran jellemző magyar komorság találkozását is megfogalmazhatja egyben.

Pécsi (Kodály Központ) bérletújítás 2020. június 10-től augusztus 20-ig


Korábbi pécsi bérleteseink bérleteiket 2020. augusztus 20-ig tudják helyreszólóan megújítani:

 

Online a www.pfz.hu/berletujitas oldalon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy futárnál történő utánvéttel. Bérlet típus vagy hely módosítása esetén is várjuk online megrendelését, és munkatársunk felkeresi Önt a választható lehetőségekkel.

 

A bérlet személyesen is megújítható a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpontfoglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.


Részletfizetési lehetőség!
A teljes bérletár fizethető két részletben is. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megvásárlásakor fizetendő. A második részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. Megértését köszönjük!

A 2. részlet befizetésének végső határideje: 2020. október 31.

 
*+1 koncert
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája, valamint az átvétel módja 2020. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.Új bérlet váltása (Müpa, Kodály Központ)
2020. június 10-től

Bérletek 2020. június 10-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

Online a www.jegymester.hu oldalon.

 

A pécsi bérletek személyesen is megvásárolhatók a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában. Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpont foglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ONLINE BÉRELTÚJÍTÁSI ÉS BÉRLETVÁLTÁSI LEHETŐSÉGET VÁLASZTJA!

 

Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992