1 2 3

A harmónia különbözősége

Ludwig van Beethoven: c-moll zongoraverseny Op. 37
Johannes Brahms: I. szimfónia c-moll Op. 68

Balog József – zongora

Vezényel: Gilbert Varga

Koncert várható hossza: 100 perc
Bérletárak: I. kategória: 27.400 Ft, II. kategória: 23.400 Ft, III. kategória: 18.400 Ft » Diák vagy nyugdíjas kedvezménnyel: » I. kategória: 22.900 Ft, II. kategória: 19.700 Ft, III. kategória: 17.500 Ft
Bérletvásárlás

Beethoven és Brahms. Bár utóbbi több kísérletet is tett rá, a zenetörténet mégsem választotta el egymástól ezt a két komoly német agglegényt, két monumentalitásban gondolkodó zongorista-zeneszerzőt. Ezen az estén is együtt hallhatjuk őket. Beethoven c-moll zongoraversenye az ellentétek harmóniája. A két szigorú karakterű szélső tételt egy romantikusokat megszégyenítő intimitású E-dúr lassú tétel köti össze. A mű mintha a szerző heiligenstadti végrendeletének előképe lenne, melyben a keserű sors, a nagy alkotóvágy, a társadalmi kiszorulás és az emberi közelség iránti vágy közti szakadékot írja le. A hangversenyt egy ugyancsak nagyszabású mű, Brahms I. szimfóniája zárja. Ez az alkotás több mint húsz évig készült, ami alatt Brahms igyekezett tökéletesre csiszolni saját szimfonikus stílusát. És bár az elkészült mű helyenként még Bruckner szimfóniáit is elővetíti, a korabeli kritika szerint azonban Brahms mégis Beethoven X. szimfóniáját írta meg. Ezt azonban ma már sokan nem így látják…

"Az, hogy rövid időn belül háromszor is találkozom a zenekarral, öröm számomra, hiszen úgy gondolom, hogy a magyar zenei élet egyik legkiválóbb együttese. Számos nagyszerű mű közös előadása emlékezetes a számomra, amikből egyébként kettő be is került a Müpa médiatárába. Bogányi Tiborral régóta ismerjük egymást, míg Gilbert Vargával most dolgozunk majd először, de ismerve munkásságát, karizmatikus színpadi jelenlétét és a zenéhez való rendkívül igényes hozzáállását, úgy gondolom, hogy egy emlékezetes Beethoven-koncertet adunk majd a zene világnapján." (Papageno)

Koncert kép

 

Pécsi (Kodály Központ) bérletújítás 2020. június 10-től augusztus 20-ig


Korábbi pécsi bérleteseink bérleteiket 2020. augusztus 20-ig tudják helyreszólóan megújítani:

 

Online a www.pfz.hu/berletujitas oldalon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy futárnál történő utánvéttel. Bérlet típus vagy hely módosítása esetén is várjuk online megrendelését, és munkatársunk felkeresi Önt a választható lehetőségekkel.

 

A bérlet személyesen is megújítható a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpontfoglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.


Részletfizetési lehetőség!
A teljes bérletár fizethető két részletben is. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megvásárlásakor fizetendő. A második részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. Megértését köszönjük!

A 2. részlet befizetésének végső határideje: 2020. október 31.

 
*+1 koncert
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája, valamint az átvétel módja 2020. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.Új bérlet váltása (Müpa, Kodály Központ)
2020. június 10-től

Bérletek 2020. június 10-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

Online a www.jegymester.hu oldalon.

 

A pécsi bérletek személyesen is megvásárolhatók a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában. Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpont foglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ONLINE BÉRELTÚJÍTÁSI ÉS BÉRLETVÁLTÁSI LEHETŐSÉGET VÁLASZTJA!

 

Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992