1 2 3

A különbözőség harmóniája

Paul Hindemith: Amor und Psyche – nyitány
Richard Strauss: Burleske zongorára és zenekarra
Anton Bruckner: III. szimfónia

Balog József – zongora

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 110 perc
Bérletárak: I. kategória: 27.400 Ft, II. kategória: 23.400 Ft, III. kategória: 18.400 Ft » Diák vagy nyugdíjas kedvezménnyel: » I. kategória: 22.900 Ft, II. kategória: 19.700 Ft, III. kategória: 17.500 Ft
Bérletvásárlás

Olyan sok német anyanyelvű zeneszerzőt ismerünk. Bach, Beethoven, Mozart, Wagner, hogy csak a legismertebbeket említsük. De ne gondoljuk, hogy nem hallhatunk újat! Ezen a hangversenyen három ritkaság csendül fel. A testi szerelem és a lélek kapcsolata több szerzőt is megihletett. Jelen esetben Paul Hindemith e témához keletkezett balett-nyitányát ismerhetjük meg elsőként. Ezt követi egy zongoraverseny, mely szokatlan módon a Burleske nevet viseli, és bár Richard Strausst inkább operáiról és szimfonikus költeményeiről ismerjük, melyek gyakran igen modern hangzású művek, jelen esetben egy romantikus, és furcsa végkicsengésű művét hallhatjuk. A műsort a szintén romantikus Anton Bruckner monumentális III. szimfóniája zárja. A nagy gonddal, lassan komponáló Bruckner ezt a művét nagy példaképének, Wagnernek ajánlotta, s ez még inkább arra késztette, hogy a végletekig tökéletesítse ezt az alkotását: a gyakori átdolgozásoknak köszönhetően összesen hat változata ismert. Ajánljuk tehát ezt a koncertet mindenkinek, aki szívesen megmerítkezik a német zene ritkábban játszott dallamaiban.

"Nagyon szeretem Richard Strauss zenéjét. Sokat foglalkoztam a szonátáival, a dalaival, kifejezeten szeretem az Elektra című operát, A rózsalovag tercettje pedig véleményem szerint a zeneirodalom egyik legszebb ékköve. A Burleske-et tervezem már egy ideje, és éppen ezért nagyon örülök, hogy a Pannon Filharmonikusok engem kért fel szólistának."(Papageno)

Koncert kép

 

Pécsi (Kodály Központ) bérletújítás 2020. június 10-től augusztus 20-ig


Korábbi pécsi bérleteseink bérleteiket 2020. augusztus 20-ig tudják helyreszólóan megújítani:

 

Online a www.pfz.hu/berletujitas oldalon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy futárnál történő utánvéttel. Bérlet típus vagy hely módosítása esetén is várjuk online megrendelését, és munkatársunk felkeresi Önt a választható lehetőségekkel.

 

A bérlet személyesen is megújítható a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpontfoglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.


Részletfizetési lehetőség!
A teljes bérletár fizethető két részletben is. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megvásárlásakor fizetendő. A második részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. Megértését köszönjük!

A 2. részlet befizetésének végső határideje: 2020. október 31.

 
*+1 koncert
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája, valamint az átvétel módja 2020. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.Új bérlet váltása (Müpa, Kodály Központ)
2020. június 10-től

Bérletek 2020. június 10-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

Online a www.jegymester.hu oldalon.

 

A pécsi bérletek személyesen is megvásárolhatók a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában. Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpont foglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ONLINE BÉRELTÚJÍTÁSI ÉS BÉRLETVÁLTÁSI LEHETŐSÉGET VÁLASZTJA!

 

Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992