1 2 3

A harmónia különbözősége

Ludwig van Beethoven: c-moll zongoraverseny Op. 37
Johannes Brahms: I. szimfónia c-moll Op. 68

Balog József – zongora

Vezényel: Varga Gilbert

Koncert várható hossza: 100 perc
Bérletárak: Kiemelt: 22.900 Ft, I. kategória: 19.900 Ft, II. kategória: 15.900 Ft, III. kategória: 10.900 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

MÜPA BUDAPEST - A koncertlátogatás szabályai részletesen ITT olvashatóak, kérjük vegyék figyelembe!

A koncertlátogatással kapcsolatban a legfontosabbakra engedje meg, hogy külön felhívjuk a figyelmét:


- A Müpa épülete a közönség számára a koncert előtt másfél órával nyit ki.
- Belépéskor lázat mérnek, és a belépés után érintésmentes kézfertőtlenítésre van lehetőség.
- A koncert teljes időtartama alatt kötelező a maszkviselés az előtérben és a nagyteremben is. (Létezik a piacon úgynevezett légzéskönnyítő szeleppel ellátott maszk, amelyben a koncertlátogatás komfortja jelentősen növelhető.)
- Sorban álláskor és az előtérben a 1,5 méteres védőtávolság betartása a javasolt. Abban az esetben, ha a beléptetés elhúzódik, a koncertkezdéssel megvárjuk az utolsó sorban állót is, így nem kell attól tartani, hogy valaki emiatt lekési az előadást. Kérjük, hogy amennyiben megoldható, érkezzen a megszokottnál korábban a hangversenyre.
- A koncerten nem lesz szünet, de a mosdóba távozókat visszaengedik a nagyterembe. Az október 2-i hangversenyünk hossza kb. 80 perc, tapssal együtt nem lesz hosszabb, mint másfél óra.


Mindannyiunk számára nehéz az állandóan változó rendelkezések között eligazodni, és nem vitathatjuk el a vírustól való egyéni félelem és a kockázatvállalás mérlegelésének a nehézségét sem. Kérjük, amennyiben betegnek érzi magát, ne jöjjön el a hangversenyre, inkább adja kölcsön bérletét olyan valakinek, aki egészséges. Kérdéseivel a 72/500-300-as telefonszámon várják jelentkezését.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

Beethoven és Brahms. Bár utóbbi több kísérletet is tett rá, a zenetörténet mégsem választotta el egymástól ezt a két komoly német agglegényt, két monumentalitásban gondolkodó zongorista-zeneszerzőt. Ezen az estén is együtt hallhatjuk őket. Beethoven c-moll zongoraversenye az ellentétek harmóniája. A két szigorú karakterű szélső tételt egy romantikusokat megszégyenítő intimitású E-dúr lassú tétel köti össze. A mű mintha a szerző heiligenstadti végrendeletének előképe lenne, melyben a keserű sors, a nagy alkotóvágy, a társadalmi kiszorulás és az emberi közelség iránti vágy közti szakadékot írja le. A hangversenyt egy ugyancsak nagyszabású mű, Brahms I. szimfóniája zárja. Ez az alkotás több mint húsz évig készült, ami alatt Brahms igyekezett tökéletesre csiszolni saját szimfonikus stílusát. És bár az elkészült mű helyenként még Bruckner szimfóniáit is elővetíti, a korabeli kritika szerint azonban Brahms mégis Beethoven X. szimfóniáját írta meg. Ezt azonban ma már sokan nem így látják…

"Az, hogy rövid időn belül háromszor is találkozom a zenekarral, öröm számomra, hiszen úgy gondolom, hogy a magyar zenei élet egyik legkiválóbb együttese. Számos nagyszerű mű közös előadása emlékezetes a számomra, amikből egyébként kettő be is került a Müpa médiatárába. Bogányi Tiborral régóta ismerjük egymást, míg Gilbert Vargával most dolgozunk majd először, de ismerve munkásságát, karizmatikus színpadi jelenlétét és a zenéhez való rendkívül igényes hozzáállását, úgy gondolom, hogy egy emlékezetes Beethoven-koncertet adunk majd a zene világnapján." (Papageno)

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992