1 2 3

Örökzöldek négy évszakon át

A Flört sorozat nyitó koncertjén olyan örökzöldek lesznek hallhatók, mint Vivaldi Négy évszak című alkotása az eredeti szonettekkel és Mozart leggyorsabban megírt szimfóniája.

Az első Flört koncerten apró kis kedvességek lesznek, melyekkel a zenekar azokat szeretné megérinteni, akik még csak ismerkednek a komolyzenével, de azoknak is kiváló szórakozást kíván nyújtani, akik már jól ismerik, szeretik, és ismerősként üdvözlik a zenét péntek esténként. Az első koncerten a csengőhangként, filmzeneként, babaaltatóként is jól ismert, de teljes egészében és élőben ritkán hallható Vivaldi remekművet, a Négy évszakot hozzuk el a Kodály Központba. A Négy évszak hegedűszólóit Kokas Katalin hegedűművész játssza, a szonetteket lánya, Kelemen Hanna mondja el. Karmesterként Vass Andrást köszönthetjük a színpadon, a házigazda pedig az izgalmas városi sétákból ismerős Kövér András, közismert nevén Kövi lesz.

A koncerten elhangzik Mozart Linzi szimfóniája, amelynek érdekessége, hogy Mozart menet közben, egy utazás során írta azért, hogy legyen mit előadnia egy meghíváshoz kapcsolódó rögtönzött koncerten. Lehet, hogy a világ leggyorsabban megírt szimfóniája? Lehet. De Mozart zsenije abból is kitetszik, hogy a mű színvonalán ez nem hallható, így megvalósítja a gondolatot, amit Mozart fogalmazott meg:

 

A zene még a legrosszabb pillanatokban se szabad, hogy bántó legyen a fülnek; ellenben védenie és kényeztetnie kell azt. Így a zene örökké zene marad.

 

Az Örökzöld koncertre jegyvásárlás ITT!

A Flört bérlet várja a fiatalokat és időseket is a koncertekre. A bérletárakat úgy alakítottuk, hogy minél fiatalabb valaki, annál nagyobb kedvezményben részesül, 6-18 éves kor között pedig a belépés díjmentes. 

A koncert Flört bérlet része. Bérletek a koncertig a bérlet nevére kattintva vásárolhatók.

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992