1 2 3

Örökzöldek négy évszakon át

A Flört sorozat nyitó koncertjén olyan örökzöldek lesznek hallhatók, mint Vivaldi Négy évszak című alkotása az eredeti szonettekkel és Mozart leggyorsabban megírt szimfóniája.

Az első Flört koncerten apró kis kedvességek lesznek, melyekkel a zenekar azokat szeretné megérinteni, akik még csak ismerkednek a komolyzenével, de azoknak is kiváló szórakozást kíván nyújtani, akik már jól ismerik, szeretik, és ismerősként üdvözlik a zenét péntek esténként. Az első koncerten a csengőhangként, filmzeneként, babaaltatóként is jól ismert, de teljes egészében és élőben ritkán hallható Vivaldi remekművet, a Négy évszakot hozzuk el a Kodály Központba. A Négy évszak hegedűszólóit Kokas Katalin hegedűművész játssza, a szonetteket lánya, Kelemen Hanna mondja el. Karmesterként Vass Andrást köszönthetjük a színpadon, a házigazda pedig az izgalmas városi sétákból ismerős Kövér András, közismert nevén Kövi lesz.

A koncerten elhangzik Mozart Linzi szimfóniája, amelynek érdekessége, hogy Mozart menet közben, egy utazás során írta azért, hogy legyen mit előadnia egy meghíváshoz kapcsolódó rögtönzött koncerten. Lehet, hogy a világ leggyorsabban megírt szimfóniája? Lehet. De Mozart zsenije abból is kitetszik, hogy a mű színvonalán ez nem hallható, így megvalósítja a gondolatot, amit Mozart fogalmazott meg:

 

A zene még a legrosszabb pillanatokban se szabad, hogy bántó legyen a fülnek; ellenben védenie és kényeztetnie kell azt. Így a zene örökké zene marad.

 

Az Örökzöld koncertre jegyvásárlás ITT!

A Flört bérlet várja a fiatalokat és időseket is a koncertekre. A bérletárakat úgy alakítottuk, hogy minél fiatalabb valaki, annál nagyobb kedvezményben részesül, 6-18 éves kor között pedig a belépés díjmentes. 

A koncert Flört bérlet része. Bérletek a koncertig a bérlet nevére kattintva vásárolhatók.

 

 

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Special closing days HERE.

Opening hours:
From Monday to Saturday:
10 AM - 6 PM

Telephone inquiries can be made via 72 / 500-300 from Monday to Saturday from 10 AM  to 6 PM

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Blanka Tatrai
sales representative
tatrai.blanka@pfz.hu

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communication manager
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992