1 2 3

Hangversenyek élőben és online a Pannon Filharmonikusokkal

Lesz-e élő közvetítés a teljes „nyitás” után is?

 

Engedjék meg, hogy a Pannon Filharmonikusok minden művésze és munkatársa nevében ezúton is megköszönjük, hogy ebben a nehéz időszakban is kitartottak a zenekar mellett, esetleg online követték koncert közvetítéseinket!

 

Már a Kodály Központ tervezésekor felmerült annak az igénye, hogy a pécsiek művészetét a világ bármely pontján megismerhessék az online közvetítés segítségével. Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója 10 évvel ezelőtt tevékenyen részt vett az Európa Kulturális Főváros (EKF) cím pályázati anyagának előkészítésében. Az EKF projekt keretében megépülő hangversenyterem programleírásának megalkotója, a tervpályázat zsűrijének tagja, és a megvalósíthatósági tanulmány zeneszakmai partnere volt. Pécs Megyei Jogú Város polgármesterének felkérésére a Pécs2010 EKF projekt keretében felépülő Kodály Központ szakmai felügyeleti feladatait látta el. Igazgató úr és csapata már ekkor szerette volna kiépíteni egy magas színvonalú stream technika alapjait, ez azonban nem valósult meg.

Az elmúlt évben a világban elterjedt járvány szinte kikényszerítette az élő közvetítések megszervezését, úgy a könnyű zene, mint a klasszikus zene, vagy a színházak közönsége szomjazta a kulturális programokat, online koncerteket.

Zenekarunk az elmúlt időszakban saját online közvetítés, vagy együttműködés keretében juttatta el a muzsikát közönségéhez határon belül és túl. A Filharmónia Magyarország Kft-vel, az EMMI támogatásával láthattak hangversenyeket. A Filharmónia koncertek sora 2021 februárban kezdődött a Bolyongás Itáliában című koncertünkkel, majd a covid-járvány miatt egy közös élő közvetítésünk elmaradt, azonban Az én békém öröme című húsvéti ünnepi hangversenyünket sokan követték online.

A Pannon Filharmonikusok szinte a Müpa megnyitása óta bérletes hangversenyeket ad a fővárosban. A Müpa online elérhető programjait sokan követik, Emlékül című koncertünket 2020. decemberében közvetítettük a Müpából. A magyar kultúra napja ünnepének hivatalos hangversenyét a Müpában a  Pannon Filharmonikusok adta a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán 2021. január 22-én. Reméljük, hogy a Müpa online koncertek sorozata után élőben is találkozhatunk Budapesten a közönséggel.

 

A budapesti Zeneakadémia Nagyterméből Bécsi klasszikus és jazz – Benjamin Schmiddel című koncertünket közvetítettük élőben 2021. február 23-án.

 

 

 

 

 

 

Zenekarunk próbál választ adni a kulturális szcénát súlyosan érintő covid-válság hatásaira, a művészeti munkát tovább tágítja a nemzetközi digitális jelenlét érdekében, tehát fontosnak tartja, hogy a jövőben is legyenek az élő koncerteken túl online koncertek, élő közvetítések is. Ez azzal jár, hogy a Kodály Központban megrendezendő hangversenyeken, amennyiben élő közvetítés is zajlik, állványon mozgatott kamerára és színpadi kamerák látványára kell majd számítani.

 

Nagyon bízunk abban, hogy hamarosan biztonságosan találkozhatunk a koncertteremben, muzsikusaink alig várják a közönség jelenlétét, és az élő taps hangját. Mindent megteszünk majd azért, hogy ezt az élményt ne árnyékolja be a vírus, azonban azt kérjük, hogy mindenki csak abban az esetben jöjjön majd el a hangversenyre, ha úgy érzi, hogy egészségben és biztonságban érezheti magát a Kodály Központban és másokat sem veszélyeztet!

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992