1 2 3

Koncertjegy jár a négyesért!

Érettségizők figyelem! A Pannon Filharmonikusok nem ismeri a tréfát, ha a tehetség ösztönzéséről van szó, így idén a végzős középiskolásokat is megajándékozzuk. Míg a diákok az évet, mi az évadot zárjuk, az utolsó előadásra pedig ingyenes koncertjegyet kaphatnak az érettségizők!

 

Előtted áll az érettségi? 

A Te pályád íve honnan indul? Rufus Wainwright példa lehet minden érettségizőnek! A zene több műfajában otthon van, rendkívül kreatív és alkot, alkot, alkot… Most éppen operát. Ha te is négyes feletti bizonyítványt szereztél az érettségin, szeretettel várunk június 25-én a Kodály Központban! A jegyed árát a zenekar állja, és még egy kis meglepetéssel is készül Neked. A jegyedet az érettségi bizonyítvány bemutatásával a Kodály Központ jegypénztárában veheted át!

Hogy pontosan milyen előadásra invitálunk? 

A hazánkban méltatlanul keveset emlegetett művész, Rufus Wainwright munkái során olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Bruno Mars, Adele és Amy Winehouse. A zeneszerzés mellett tehetsége megmutatkozik akkor is, ha mikrofont ragad vagy hangszert fog a kezébe. Talán nincs is erre jobb bizonyíték annál, mint hogy a Rolling Stones magazin a legjobb albumnak választotta debütáló lemezét. Ahogy vitathatatlanul árulkodó az a tény is, hogy Rufus Wainwright a legexkluzívabb művészekkel együtt lépett fel és köszöntötte énekével Stinget 2011-ben, 60. születésnapján rendezett koncertjén.

A június 25-i Prima Donna c. előadás az utóbbi évek egyik legzajosabb nemzetközi sikert arató operája. A bemutató pedig formabontó művészek csúcstalálkozójának is tekinthető, hiszen az amerikai-kanadai szerző mellett az egyedülálló darab rendezője Alföldi Róbert lesz, aki ugyancsak bizonyította már, hogy rendhagyó látásmódjával a székekbe tudja szögezni a közönséget. A karmesteri pódiumon a tavalyi Szigetet is megbolondító Vajda Gergelyt köszönthetjük.

A darabbal a Pannon Filharmonikusok első ízben indul a komoly hagyománnyal rendelkező Armel Opera Festivál versenyén.

Alföldi Róbert a fesztivál sajtótájékoztatóján a következőképpen összegezte a készülő produkciót: 

,,Két hete kezdtük próbálni a Prima Donnát a Pannon Filharmonikusokkal és négy csodálatos színésszel, Farkasréti Máriával, Je Ni Kimmel, Ódor Botonddal és Sólyom Nagy Mátéval. Rufus Wainwright nagyon érdekes dallamos, érzelmes zenét írt, ugyanakkor a darab nagyon egyszerű képlet: egy öregedő primadonna megpróbálja még egyszer elénekelni élete nagy áriáját. Ez két felvonásra kicsit kevés. Muszáj lépésről lépésre, hangról hangra mellékhátteret adni, illetve kitágítani és mélyíteni, drámaibbá tenni a történetet, hogy ne arról szóljon, amit már unásig ismerünk. Ez rendezőileg nehéz feladat, és nem is menne, ha nem lenne négy nagyon erős színész."

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992