1 2 3

Koncertjegy jár a négyesért!

Érettségizők figyelem! A Pannon Filharmonikusok nem ismeri a tréfát, ha a tehetség ösztönzéséről van szó, így idén a végzős középiskolásokat is megajándékozzuk. Míg a diákok az évet, mi az évadot zárjuk, az utolsó előadásra pedig ingyenes koncertjegyet kaphatnak az érettségizők!

 

Előtted áll az érettségi? 

A Te pályád íve honnan indul? Rufus Wainwright példa lehet minden érettségizőnek! A zene több műfajában otthon van, rendkívül kreatív és alkot, alkot, alkot… Most éppen operát. Ha te is négyes feletti bizonyítványt szereztél az érettségin, szeretettel várunk június 25-én a Kodály Központban! A jegyed árát a zenekar állja, és még egy kis meglepetéssel is készül Neked. A jegyedet az érettségi bizonyítvány bemutatásával a Kodály Központ jegypénztárában veheted át!

Hogy pontosan milyen előadásra invitálunk? 

A hazánkban méltatlanul keveset emlegetett művész, Rufus Wainwright munkái során olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Bruno Mars, Adele és Amy Winehouse. A zeneszerzés mellett tehetsége megmutatkozik akkor is, ha mikrofont ragad vagy hangszert fog a kezébe. Talán nincs is erre jobb bizonyíték annál, mint hogy a Rolling Stones magazin a legjobb albumnak választotta debütáló lemezét. Ahogy vitathatatlanul árulkodó az a tény is, hogy Rufus Wainwright a legexkluzívabb művészekkel együtt lépett fel és köszöntötte énekével Stinget 2011-ben, 60. születésnapján rendezett koncertjén.

A június 25-i Prima Donna c. előadás az utóbbi évek egyik legzajosabb nemzetközi sikert arató operája. A bemutató pedig formabontó művészek csúcstalálkozójának is tekinthető, hiszen az amerikai-kanadai szerző mellett az egyedülálló darab rendezője Alföldi Róbert lesz, aki ugyancsak bizonyította már, hogy rendhagyó látásmódjával a székekbe tudja szögezni a közönséget. A karmesteri pódiumon a tavalyi Szigetet is megbolondító Vajda Gergelyt köszönthetjük.

A darabbal a Pannon Filharmonikusok első ízben indul a komoly hagyománnyal rendelkező Armel Opera Festivál versenyén.

Alföldi Róbert a fesztivál sajtótájékoztatóján a következőképpen összegezte a készülő produkciót: 

,,Két hete kezdtük próbálni a Prima Donnát a Pannon Filharmonikusokkal és négy csodálatos színésszel, Farkasréti Máriával, Je Ni Kimmel, Ódor Botonddal és Sólyom Nagy Mátéval. Rufus Wainwright nagyon érdekes dallamos, érzelmes zenét írt, ugyanakkor a darab nagyon egyszerű képlet: egy öregedő primadonna megpróbálja még egyszer elénekelni élete nagy áriáját. Ez két felvonásra kicsit kevés. Muszáj lépésről lépésre, hangról hangra mellékhátteret adni, illetve kitágítani és mélyíteni, drámaibbá tenni a történetet, hogy ne arról szóljon, amit már unásig ismerünk. Ez rendezőileg nehéz feladat, és nem is menne, ha nem lenne négy nagyon erős színész."

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Special closing days HERE.

Opening hours:
From Monday to Friday:
10 AM – 6 PM

Telephone inquiries can be made via +36 72 500 300 from Monday to Saturday from 10 AM to 6 PM.

Email inquiries are welcome at jegypenztar@pfz.hu.

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992