1 2 3

Ünnepi várakozás, közös élmény, karácsonyi ajándék. Segítünk!

Amikor a világ felbolydul körülöttünk, az elcsendesülés és a zenehallgatás békéje többet ad, mint az ünnepi sürgés-forgás. A legszebb karácsonyi darabok csendülnek fel a gyönyörű Pécsi Bazilikában, A diótörő és az Újévi díszhangverseny varázsolja el a családokat a a Kodály Központban. Mindez azonban karácsonyi ajándékba is adható koncertjegy formájában. Sőt, ajándékozott már tavaszt karácsonyra? Most ezt is megteheti zenekarunk Tavaszi Flört bérletével. Mutatjuk a részleteket!

 

Kedves Közönségünk!

 

Szeretettel várjuk az adventben és újévkor az egész családot, hogy az ünnepi várakozás a találkozásnak és a gondtalan együttlétnek is teret adjon. A zene melegítő, felemelő és összekovácsoló ereje ott lesz Önökkel! A Pannon Filharmonikusok lélekmelegítő ünnepi koncertjei teret és időt adnak Önnek is.

Sokat dolgozó családos munkavállalókként mi is tisztában vagyunk azzal, milyen nehéz megteremteni az együttlétek, a nyugodt! együttlétek, az egymásra figyelés, a minőségi "MI idő"  terét és idejét. Törekedni kell rá és bizony időnként sok áldozatot hozni.

 

 

Sehogy sem jut a karácsonyi ajándékok beszerzése mellett egy kis énidőre? Használja ki a SZÉP kártyáján és ZSÖK ajándékutalványán megbújó utolsó forintokat és váltsa be a Pannon Filharmonikusok karácsonyi koncertjére, A diótörő előadásainak egyikére vagy az Újévi hangversenyre!

                                         A SZÉP kártya és a ZSÖK utalvány december 31-én lejár, nem érdemes hagyni elúszni a rajta lévő fel nem használt összegeket. A családi ünnep meghittsége az adventi elcsendesüléssel kezdődik. Tartson velünk, és a zene csodája nem fogja cserben hagyni a várakozással élők szívét.  

 

 

                                          Abban is igyekszünk segítséget nyújtani Önöknek, hogy egy csokorba gyűjtöttük egyrészt

 

téli családi programjainkat, 

 

                                        valamint karácsonyi ajándék ötleteinket. Fogadják szeretettel!

 

KARÁCSONYI KALENDÁRIUM

2022. december 16-án pénteken 19.30 órakor a Pécsi Bazilikában

Johann Sebastian Bach: Karácsonyi oratórium - Jauchzet, frohlocket!
Giovanni Pierluigi da Palestrina: Hodie Christus natus est
William Byrd: This Day Christ Was Born
Georg Friedrich Händel: Messiás - Pifa
Georg Friedrich Händel: Messiás - Glory To God
Kodály Zoltán: Adventi ének – egy XVIII. századi francia misekönyvből (Veni, veni Emmanuel)
Hector Berlioz: Krisztus gyermekkora - Menekülés Egyiptomba
Hector Berlioz: Krisztus gyermekkora - A pásztorok búcsúja
Arcangelo Corelli: Karácsonyi Concerto
Wolfgang Amadeus Mozart: Szánkózás
Anonymous: God Rest Ye Merry, Gentlemen (Howard Williams feldolgozása)
Ralph Vaughan Williams: Fantázia karácsonyi énekekre

Najbauer Lóránt – bariton
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Vass András)

Vezényel: Howard Williams

Koncert várható hossza: 65 perc szünet nélkül

Jegyárak: 5.990 Ft, 3.990 Ft, 2.990 Ft

a JEGYVÁSÁRLÁShoz ide kattintok.

 

Milyen egy jó kalendárium? Sokszínű, izgalmas, élvezetes, ami mindenki örömét szolgálja. Az idei karácsonyi hangversenyünk műsorában a színesség a fő szervező erő. Helyet kaptak a műsorban híres oratórium tételek, a cappella kórusművek, zenekari tételek, népszerű karácsonyi zenék, vagy éppen Kodály híres Adventi éneke – a szerző születésnapján. Bach, Corelli,  Händel művek, valamint könnyedebb, világiasabb zenék. 

Milyen meglepetés várható még?  Ismeri a koncert karmesterét? A képre kattintva a koncert oldalára jutunk, ahol további érdekességeket olvashatunk a hangversenyről.

 

 

A DIÓTÖRŐ – karácsonyi varázslat

Zene, tánc és mese egy estén

2022. december 22-én csütörtökön 15.00 és 19.00 órakor 

2022. december 23-án pénteken 15.00 és 19.00 órakor 

Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő - részletek

Michac Gábor – Díszlettervező
Rományi Nóra – Jelmeztervező
Kovács Zsuzsanna, Vincze Brigitta – A koreográfus asszisztense
Vincze Balázs – Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas Koreográfus, Érdemes Művész
Böhm György – Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas Dramaturg-rendező
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Vass András)
Pécsi Balett
Czéh Dániel – Bábszínész

Koncert várható hossza: 70 perc szünet nélkül

Jegyárak: Felnőtt: 5.000, 6.000 Ft /Gyermek jegy: 14 éves korig - 2000 Ft, 3000 Ft / Családi jegy (1 felnőtt, 2 gyermek): 7.900 Ft, 9.900 Ft. Családi jegy csak személyesen vásárolható a Kodály Központ jegypénztárában. Megértésüket köszönjük!

a JEGYVÁSÁRLÁShoz ide kattintok.

Bevallunk valamit, de senkinek ne árulják el! A diótörő az egyik legkedvesebb produkciónk. A Pécsi Balettal és a Bóbita Bábszínházzal hagyományteremtő céllal állítottuk színpadra a Kodály Központban a nagy klasszikust, A diótörőt, hogy minden karácsony előtt eljöhessenek a családok, baráti társaságok, sulis csoportok egy kis mesével, varázslattal feltöltődni.

"Csajkovszkij híres balettje, A diótörő egy kicsit olyan, mint a mákos bejgli – minden évszakban finom,

de mégiscsak karácsonykor az igazi. "  

 

A fenti kedves idézetet a Fantasztikus Klasszikusok című hiánypótló kiadványból emeltük ki, amely nemcsak az ehhez hasonló finomságok miatt áll közel a szívünkhöz, hanem azért is, mert a kötetben elhelyezett QR-kód elolvasásával egy weboldalon keresztül meghallgatható a könyvben szereplő számos zenemű teljes verziója a Pannon Filharmonikusok előadásában. A diótörő varázslatos muzsikája IDE kattintva hallgatható meg, de érdemes tovább böngészni a pannonphilharmonic youtube csatornán más, a lelket feltöltő zeneművek meghallgatásáért és a zenekar életét érintő érdekes videótartalmakért. 

A HVG könyvek gondozásában megjelent Fantasztikus Klasszikusok izgalmas, meglepő és sokszor mulatságos történetei a komolyzenével ismerkedőknek és rajongóknak is élvezetes olvasmány, így remek ajándékötlet lehet a fa alá. Webshopunkban, illetve a Kodály Központ jegypénztárába betérve személyesen is megvásárolható. 

 

 

Újévi díszhangverseny

2023. január 2-án hétfőn 19.00 órától

Mint ahogyan minden évben, idén is több lesz, mint egy  "szimpla" koncert! Zenekarunk hosszú évek óta várja az év legrangosabb társadalmi eseményére a pécsieket és a Pécsre látogatókat. A szünetben pezsgős koccintásra várjuk a nagyérdeműt, az együttest támogató Páholytagokat pedig a koncertet követő exkluzív állófogadáson látja vendégül a zenekar. Az újévi hangversenyen még szavazhatnak kedvenceikre, majd a hangversenyt követő zártkörű fogadás keretében köszöntjük az év közönségdíjas férfi és női muzsikusait.

Az est házigazdája Bősze Ádám, vezényel Hámori Máté Liszt Ferenc-díjas karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője. Így a magas minőségi zenén túl, amelynek programja még igazi meglepetés, a humor és a zenetörténeti érdekességek sem hiányozhatnak.

Jegyárak: 15.000, 12.500, 10.000, 7.500 Ft

A jegyvásárláshoz ide kattintok.

 

 

tavaszi flört bérlet

Ajándékozzon tavaszt karácsonyra! A bérlet első koncertjén márciusban Balog Józsi parádés Gershwin estjét, április 1-jén Bősze Ádám humoros, leleplező Amadeus produkcióját, és májusban azt az előadást hallhatja, láthatja a közönség, amelyben Hamar Zsolt megálmodja és megrendezi a Szentivánéji álmot.  Értékeljük a fiatalságot, így 6-18 éveseknek 100%  a kedvezmény, így 0 Ft a bérlet, 18-19 éveseknek 90% a kedvezmény, így 4000 Ft, 20-29 éveseknek 80%  a kedvezmény, 8000 Ft és így tovább!  Az első koncertig és a szabad helyek mértékéig kapható a Tavaszi flört bérlet.

A képre kattintva mutatjuk a részleteket, a műsort!

 

 

Valentin napi hangverseny – Frank Sinatra és a swing

A NAGY SIKERRE VALÓ TEKINTETTEL a teltházas 14-i koncert után FEBRUÁR 15-ÉN IS!

 

 

A ZENEKAR ONLINE ÁRUHÁZA

Zenekarunk online áruháza egy zenés almárium. Nagymamáink titkos rekeszekkel, illatos fiókokkal és csipketerítővel feldíszített üveges szekrénye. A polcokról levehető tárgyak mindegyike egy-egy történetet mesél el a készítőjéről, a tulajdonosáról, a zenekarról és a zenéről. Vannak kottafejekkel díszített egyszerű kedvességek, és egyedi különlegességek egyaránt. Ahogy a kockacukor megfért annakidején a különleges diólikőr mellett. Ahogy az almárium közelebb hozta egymáshoz az együtt élőket, a mi online áruházunk is ezt szolgálja. 

Karácsonyi ajándékok, míves kézműves termékek, zenei motívumok, kedves karácsonyi szépségek, ékszerek, minőségi, szép kiadású könyvek és még kézműves parfüm is várja az érdeklődőket! Különböző korosztályok lelhetnek örömet a nálunk található ajándékokban.

IDE KATTINTVA ÉRIK EL WEBSHOPUNKAT!

 

Egy finom érzékkel megkomponált, különleges illatkreáció nem csupán egy kellemes, az érzékeinket simogató élmény. A minket körbeölelő illat képes magabiztossággal, eleganciával felruházni, önkifejezésünk izgalmas eszköze is lehet. A zenekar parfümjeit Bálint Csaba parfümőr készítette. 

 

 

ZENÉS-MESÉS ADVENTI KALENDÁRIUM FILMEK - 2020

 

Ha pedig csak egy kis muzsikára, kedves pillanatokra, derűre, vagy akár mesére vágyik a család, szeretettel ajánljuk a készülődés hetei alatt megpihenésként a Pannon Filharmonikusok 2020-ban készült Adventi Kalendáriumát! Nyissanak ki idén is minden nap egy ablakocskát!

Ide kattintva tudják megnézni a kisfilmeket, meghallgatni a kis produkciókat, meséket. A zenekar "apraja-nagyja" vett részt a karácsonyi készülődésben. 

 

 

 

A Pannon Filharmonikusok közössége nevében kívánunk Önöknek és családjuknak lélekkel teli készülődést,

csodálatos ünnepeket!

 

 

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Special closing days HERE.

Opening hours:
From Monday to Friday:
10 AM – 6 PM

Telephone inquiries can be made via +36 72 500 300 from Monday to Saturday from 10 AM to 6 PM.

Email inquiries are welcome at jegypenztar@pfz.hu.

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992