1 2 3

Minden, amit tudni lehet a Pannon Filharmonikusok élő közvetítéseiről

Sajnos nem találkozhatunk barátainkkal, ismerőseinkkel, de meghívhatjuk őket az internet segítségével a Pannon Filharmonikusok online koncertjeire! A Pannon Filharmonikusokat élő koncertközvetítései révén már az otthonában hallgathatja, láthatja - külföldön is. Élő közvetítések a Kodály Központból.

KEDVES KÖZÖNSÉGÜNK!

2020. november 10-től a Magyar Kormány új rendelkezései léptek életbe. A Pannon Filharmonikusok a hatályos szabályozás figyelembe vételével dolgozik és egyes hangversenyeit élőben közvetíti közönségének a Kodály Központból.

 

Mit lehet tudni az élő közvetítésekről?
  • A zenekar a 30 napon belül meghirdetett koncertjeit elhalasztja, az azokra megvásárolt bérletek és jegyek érvényesek lesznek a pótkoncertekre, amelyek időpontjáról és műsoráról tájékoztatni fogjuk a közönséget.
  • A pécsi Kodály Központba szóló bérlettel rendelkező közönségünk számára ingyen biztosítjuk a streamhez, azaz az élő közvetítéshez való hozzáférést.
  • Amennyiben nem váltják vissza a jegyeiket, a pécsi koncertek jegyvásárlói számára is díjmentes hozzáférést adunk.
  • A korlátozások miatt elhalasztott koncertek eredeti napján, este 20.00 órakor közvetítjük a hangversenyeket a Kodály Központból.
  • A Pannon Filharmonikusok az online, élőben zajló közvetítések (stream) technikai feltételeit már megteremtette, a zenekar eddig professzionális filmes stábbal 3 hangversenyét streamelte. Az élő közvetítésekről, azok időpontjáról, a zenei programról, a jegyárakról itt, a most megújult honlapunkon könnyen, az élő koncertek már jól ismert és megszokott elérési útját követve tájékozódhatnak. A főoldal felső menüsorában megtalálják a régi koncertnaptárat is, de külön Élő koncertek és külön Online koncertek menüpontot is készítettünk. Ugyanitt találhatják meg majd az érdeklődők a Pannon Filharmonikusok korábban rögzített, megvágott koncertfilmjeit is. Mindkét szolgáltatás az élő koncertek belépőjegye árának töredékéért elérhető.

Az élő közvetítés, azaz a stream nem minősül a koncert pótlásának. De egy lehetőség, hogy ne maradjanak muzsika nélkül.

 

Melyek az első teendőim?

Mindenképpen azt javasoljuk és kérjük, hogy időben ismerkedjenek meg a felülettel! A regisztráláshoz és az online jegyvásárláshoz az alábbi rövid videók is segítséget nyújtanak, kérjük kattintsanak a címre:

Bejelentkezés új felhasználó esetében

Bejelentkezés regisztrált felhasználó esetében 

Jegyvásárlás új felhasználó esetében

Jegyvásárlás regisztrált, bejelentkezett felhasználó esetében

Ha telefonon szeretne segítséget kérni, érdemes azt is az előadás előtti napokban, vagy legalábbis jóval a kezdés előtt, hogy a vonalak terheltségét elkerüljük!

 

Hova fordulhatok kérdéseimmel segítségért?

Az elő közvetítések előtt a mi jegypénztáros kolléganőnk, Zsófi és a streamet üzemeltető cég kollégája is áll rendelkezésükre! Az a tapasztalat, hogy érdemes jóval a közvetítés előtt regisztrálni, vagy belépni, ha kell jegyet vásárolni, hogy kapkodás nélkül, már nyugodtan élvezhessük az előadást! Érdemes előkészíteni a bankkártyánkat, egyéb füzetbe, telefonba beírt kódokat, hogy gördülékenyen menjen a folyamat. Kicsit lejjebb lapozva rövid, lényegretörő kis videók is segítenek Önöknek!

Pannon Filharmonikusok:

Telefon: Haász Zsófia - 72/500-300

Interticket (ahol az élő közvetítés látható):

E-mail: online@interticket.hu

Stream telefonos ügyelet:

Telefon: +36 1 422-2029

Hétköznap: 9-17.00 óráig / Szombaton, a közvetítés napján: 14-20:30 óráig

 

Milyen minőségre számíthatok?

Produkcióink a bátor műsorpolitikáról, kiváló vendégművészekről és a magas színvonalukról híresek, melyek előadása lélekkel teli muzsikálással és a közös zenei élmény örömével párosul. A valós időben, élőben, otthonról megtekinthető zenei közvetítés lehetőségét kínáljuk most Önöknek - ha nem is minden egyes koncertünkről. A moziélményt ígérő stream felvétel és a professzionális hangtechnika lehetővé teszi, hogy otthonról, online megmerítkezzünk a Kodály Központ páratlan atmoszférájában és akusztikájában.

 

Mit lehet tudni a zenekar munkájáról?

„Dolgozunk és biztonságos közelségben maradunk a közönséggel” – azaz online

Végtelenül sajnáljuk, hogy közönség nélkül kell játszani, de annál nagyobb örömmel közvetítjük élőben a kevesebb művészt foglalkoztató koncertjeinket, megváltoztatott műsorral, így muzsikusaink nagyobb biztonságban dolgozhatnak. A Pannon Filharmonikusok vezetése a kulturális rendezvényeket érintő hatályos rendelkezések tudomásulvételével szervezi meg a zenekar munkarendjét, a folyamatos, minőségi munkavégzés biztonságát kívánja minden eszközzel támogatni. Többször hangsúlyoztuk már, zenekarunk és közönségünk különleges, értékes közösséget alkot, így kiemelten fontos számunkra az is, hogy ebben a távolságtartásra kényszerülő világban közel maradhassunk  a zenebarátokhoz – természetesen online és újonnan kialakított internetes csatornákon is.

A zenekar menedzsmentje, művészeti vezetése felkészült és intézkedéseivel azonnal reagált az újabb változásokra, a zenekar dolgozik. A jelenlegi szabályozás szerint bár nézők nélkül, de a zenekar próbálhat, játszhat a színpadon, és az így létrejövő előadást egyazon időben, vagyis élőben közvetítheti. A járvány előző szakaszaiban is sikerült fegyelmezettséggel, a különböző helyzetekre hatékonyan és gyorsan reagáló intézkedésekkel elérni, hogy nem állt le a munka, amíg a muzsikusok egészségesek és a szabályozás engedi, lesznek hangversenyek.

 

Hogyan válthatok jegyet és hol nézhetem meg a közvetítést?

A jegyváltás hasonló bármely internetes vásárláshoz, csak egyszer kell regisztrálnunk és bankkártyával fizethetünk, a visszaigazoló emailben találják a linket, amire kattintva el tudják kezdeni nézni a koncertet. Érdemes ezeket időben, akár napokkal előtte elvégezni, hogy nyugodtan várhassuk az előadás kezdetét! 

A közvetítés, az internetes kapcsolat a koncert meghirdetett időpontjában kezdődik, a hangverseny kezdésében azonban pár perc eltérés lehet. Úgy, ahogyan a hangversenyteremben, ha a műsor hossza igényli, 20 perces szünetet tartunk.

 

KATTINTSON IDE MOST és LEGYEN VELÜNK ÉLŐBEN - bármilyen eszközről! Ugyanitt tudja majd megnézni az élő közvetítést is!

 

Szeretettel várjuk következő online közvetítésünkön és jó egészséget kívánunk!

 

 

PANNON FILHARMONIKUSOK AZ OTTHONÁBAN

- ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEK - 

 

 

Keresni és meglelni mindenben a jót

Tudjuk jól, ez nagyon nehéz, a mostani időkben még inkább. Mégis erre hívunk mindenkit! Bár korlátok között kell élnünk, a hangversenyterembe készülődés és az élő zene, a találkozások, a beszélgetések hangulatát hiánytalanul pótolni nem tudjuk, de merítsünk erőt, örömöt abból, ami viszont elérhető! Mindezt hogyan? Maradjunk együtt, ha online is, de számíthatunk egymásra, együtt őrizhetjük közös értékeinket! Mi, a Pannon Filharmonikusok közössége igyekszünk mindig maximálisan kitölteni (időnként tágítani) a kereteinket. Csak online lehet kulturális eseményeken részt venni? Rendben, nézzük az előnyeit! Hogyan lehet a lehető legjobbat kihozni belőle:

Szeretünk időnként csinosan kiöltözni az esti programjainkra, a hölgyek magas sarkú cipőt húzni? Most bújjunk kényelmes papucsba és irány a fotel, kanapé!

Jó dolog egyet koccintani a büfében? Otthon biztosan nem kell a hűtőszekrény előtt sorban állni!

Lássuk be, jó érzés elképzelni, hogy a legnagyobb művészek és egy egész zenekar csak nekünk játszik, méghozzá az otthonunkban!

A gyerekek bizonyos életkor alatt nem jöhetnek velünk hangversenyre. Most élvezzük azt, hogy elszöszmötölnek körülöttünk a szőnyegen a bigyuszaikkal, miközben szinte észrevétlen ismerkednek a klasszikus zene szépségeivel.

Természetes, hogy nem illik beszélni koncert alatt a teremben. De most olyan jó, ha van kivel, odasúgni, megbeszélni élményeinket, érzéseinket akár zenehallgatás közben.

Végre lehet koncert közben kutyafület morzsolgatni, cicát doromboltatni. De vigyük le időben Buksit sétálni, hogy ne muzsika közben kelljen!

Ha valaki egyedül van, chatelhet, vagy akár telefonon beszélhet szeretteivel, ha ehhez van kedve.

Nem kell elegánsan kiöltözni ahhoz, hogy emlékezetes, különleges legyen az este, elég, ha a lelkünket öltöztetjük „ünneplőbe”.

Legyünk hálásak mindenért, ami örömforrás lehet az életünkben, bármi is az, vigyázzunk magunkra és a szeretteinkre!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

A KÖVETKEZŐ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

 

2020. november 21-ÉN 20.00 ÓRAKOR

Könnyek című koncertjét közvetíti élőben a zenekar a Kodály Központ hangversenyterméből, az est dirigense Varga Gilbert vezető karmester, közreműködik Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki a magyar mérnökökkel kifejlesztett Bogányi-zongorán játssza ezen az esten Wolfgang Amadeus Mozart c-moll zongoraversenyét.

A cím beszédes: "Könnyek és csínyek" volt előzően, az eredeti zenei program meg kellett változzon, egyszerűen áthúztuk a cím felét, a közönség nem látogathat a Kodály Központba, maradt a könnyek szó... Ugyanakkor örömteli, hogy a kapcsolat fenntartható, a zenekar játszik és az élmény átadható, hacsak csak online is, azonban élőben a közvetítés, a technika segítségével.

További részletek a hangversenyről ITT olvashatóak!

Az élő közvetítéshez ONLINE jegyvásárlás ITT!

 

Bogányi Gergely - zongora

 

2020. DECEMBER 9-ÉN 20.00 ÓRAKOR

A Kodály Központ első nyilvános hangversenyének idén 10 éves jubileumán Emlékül című ünnepi hangversenyünket közvetítjük, vezényel Bogányi Tibor, közreműködik Ránki Dezső Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

 

Szeretettel várjuk következő online közvetítésünkön és jó egészséget kívánunk!
 
 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 
KORÁBBI ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEK
 
 
2020. Október 10-én 18.00 órakor 

Az élő közvetítéshez ONLINE jegyvásárlás ITT!

Szárnyalás című hangversenyünket közvetítjük élőben a Kodály Központból.

A Pannon Filharmonikusok hangversenyével a 85 éves Frankl Péter zongoraművészt köszönti!

Képzeletbeli, mesés utazásra hív mindenkit a Pannon Filharmonikusok a zene szárnyán Oroszországtól Amerikáig!

A koncerten Bartók Béla III. zongoraversenye hangzik el Ránki Dezső kétszeres Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Érdemes Művész közreműködésével, majd egy francia és egy orosz mese, azaz Ravel és Stravinsky varázslatos zenéje. Utóbbi dallamai az orosz mondavilágba kalauzolják a hallgatót, melyben a tündéri alakot öltő tűzmadár végül legyőzi a gonoszt.

Vezényel Varga Gilbert vezető karmester.

A koncertről további tudnivalókat ITT olvashatnak!

Az élő közvetítéshez ONLINE jegyvásárlás ITT!

 

Ránki Dezső - zongora

 

Először a Pannon Filharmonikusok évadnyitó koncertje volt látható 2020. szeptember 10-én, 19.00 órai kezdettel a pécsi Kodály Központ hangversenyterméből A különbözőség harmóniája címmel. Közreműködött a világ legnagyobb színpadain elismert Balog József zongoraművész, Bogányi Tibor vezető karmester vezényelt. ITT tájékozódhatnak a hangversenyről.

Balog József - zongora

 

 

Szeptember 19-én 18.00 órakor 

Az élő közvetítéshez Online jegyvásárlás ITT!

a  Bécsi barátok című hangversenyünk lesz látható . A legkiválóbb zenekarokkal, a világ leghíresebb hangversenytermeiben is fellépő Baráth Emőke szoprán a színpadon, a zenekart Vass András állandó karmester vezényli. 

További részleteket a hangversenyről ITT olvashatnak

 

 

Baráth Emőke - szoprán

 

 

 

 

 

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Special closing days HERE.

Opening hours:
From Monday to Friday:
10 AM – 6 PM

Telephone inquiries can be made via +36 72 500 300 from Monday to Saturday from 10 AM to 6 PM.

Email inquiries are welcome at jegypenztar@pfz.hu.

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992