1 2 3

Nyáréj a zene galériájában a Múzeumok éjszakáján

Koncertek, kiállítások, csillagles, titokvadászat és fröccsterasz a Pannon Filharmonikusokkal

Az est teljes programja: A lenti információs sávban olvasható!
Arnold Schönberg: Megdicsőült éj
Kesselyák Gergely: Missa Allegra

Molnár Ágnes – szoprán
Nyári Zoltán – tenor
Molnár Levente – bariton
Györfi Anna – vers
László Csaba – vers
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Vass András)

Vezényel: Kesselyák Gergely

Jegyárak: A hangversenyre a belépőjegy ára 3000 forint. A zenés élménysétán és a házkószáláson való részvétel koncertjegy megváltásához és – a férőhelyek korlátozottsága miatt – regisztrációhoz kötött; a részvételt a beérkezett regisztrációk sorrendjének megfelelően, az elérhető helyek függvényében tudjuk biztosítani. Az élménysétára, illetve a házkószálásra való regisztrációhoz a linkek a lenti információs sávban találhatók. A további programokra a belépés ingyenes!
Jegyvásárlás

Kérjük fogadják szeretettel Kesselyák Gergely vezető karmester videómeghívóját IDE KATTINTVA!

 

A Kodály Központban 20.00 órakor kezdődő koncertre három különböző program során is eljuthatunk, mindhárom 18.00 órakor kezdődik, mindenki kiválaszthatja a számára legkedvesebbet. 

18.00 – 19.30 között zajló program

BETELT! Pécs hangjai – Zenés élményséta a Pécsi Bazilikától a Kodály Központig (Rossz idő esetén elmarad) 

Kedves Közönségünk! Nagyon köszönjük az érdeklődést, a program betelt, és nem tudunk több regisztrációs kérelmet fogadni, köszönjük a megértésüket.

A Flört sorozat házigazdája, Kövér András Kövi és Szilágyi Zsuzsi idegenvezető érdekes és szórakoztató, meglepetésekkel fűszerezett sétája Pécs zenés emlékhelyeinek csillagfüzérén.

 

Koncert kép

18.00 – 19.30 között zajló program

BETELT! Kodály Központ: Házkószálás és titokvadászat a PFZ muzsikusaival

Kedves Közönségünk! Nagyon köszönjük az érdeklődést, a program betelt, és nem tudunk több regisztrációs kérelmet fogadni, köszönjük a megértésüket.

Kószálni szabad!

Szeretettel várják a Kodály Központ előcsarnokában és titkos helyein is szabadon kószálókat a zenekar muzsikusai. Térkép segít eljutni a találkozási pontokra, ahol a művészekkel beszélgetve kulisszatitkokat tudhatunk meg, ezek kulcsszavait érdemes összegyűjteni, kipróbálhatók a hangszerek, és a legtöbb muzsikussal találkozó titokvadászok meglepetésajándékot is kapnak. Ez a fotó egy Titkos Stratégiai Megbeszélésen készült művészeinkkel :)

A program a koncertre váltott jeggyel látogatható, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni személyesen a Kodály Központ jegypénztárában, vagy az ide kattintva elérhető űrlapon lehet név, e-mail-cím és a koncertjegyen szereplő vonalkód megadásával. A részvételt a beérkezett regisztrációk sorrendjének megfelelően tudjuk biztosítani.

Koncert kép

18.00 – 19.30 között zajló program

Balokány-liget: Kvintesszencia Kesselyák Gergellyel (Esőhelyszín: Kodály Központ, 103-as terem)

Beszélgetés Kesselyák Gergely vezető karmesterrel és Horváth Zsolt igazgatóval a PFZ következő Titok évadának koncertjeiről, az alkotás rejtelmeiről, valamint az esten bemutatásra kerülő Kesselyák-műről. A beszélgetés végén bemutatkozik a Pannon Filharmonikusok Lickl-díjasai által alapított Pécsi Zenéért és Zenészekért Egyesület.

A tóparti programot a PFZ fúvóskvintettjének zenei betétjei színesítik. Közreműködik Varga Ferenc kürtművész, Solymosi Péter DLA és Mátyás Tibor trombitaművész, Asztalos Tamás harsonaművész és Bakró-Nagy György tubaművész.

A programra a belépés ingyenes!

Koncert kép

20.00 – 20.45  A hangverseny első része

Megdicsőült éj verssel, zenével és animációval

A Pannon Filharmonikusok muzsikusai június elején belső minőségi meghallgatáson vesznek részt. Az egyéni felkészültséget vizsgáló megmérettetés zenekari anyaga Schönberg Megdicsőült éj című korai, még az atonális művészetét megelőzően írt darabja, a Kesselyák Gergely által keresett „szép XX. század” egyik kiváló példája. A muzsikusok e nehéz mű előadása mentén mutatják meg a független szakmai zsűri előtt a pillanatnyi felkészültségüket. A zenekar azonban nem áll meg a próbaterem falainál, és június 22-én a széles közönség számára is eljátsszák a darabot.  Az est középpontjában lévő mű előadásának további különlegessége, hogy Györfi Anna és László Csaba színművészeknek köszönhetően hallható majd Richard Dehmel Megdicsőült éj című verse, amely a kompozíciót ihlette. A bemutatóhoz Kesselyák Gergely  zenésszínház-rendező szakos (SZFE) növendékei és Kovács Balázs digitális művészet szakos (PTE) hallgatói közösen készítenek animációt. A Megdicsőült éj vetítésének megalkotásában részt vesz Gálfalvi Erika (tervezőgrafika szakos hallgató), Papp Zsófia, tervezőgrafika és Késmárki Richárd kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató, Kovács Balázs, a PTE-MK Elektronikus zenei és média tanszékének oktatója, valamint Weber Kristóf zeneszerző.  A művet Kesselyák Gergely dirigálja.

A hangverseny belépőjeggyel látogatható. Jegyár: 3000 forint.

 

Kesselyák Gergely vezető karmester ez alkalommal Megdicsőült éj című Schönberg-darabról, az ahhoz fűződő viszonyáról mesél EBBEN A VIDEÓBAN.

 

Koncert kép

21.30 – 22.15 A hangverseny második része

Vidám nyáriéji mise

A koncert második felében egy szintén szép XX. századi mű hangzik el: a pécsi közönség első ízben hallhatja Kesselyák Gergely saját alkotását, Missa Allegra című művét, amelyet a zeneszerzőként is alkotó dirigens és operarendező huszonévesen komponált. A vidám hangulatú mise előadásában kiváló operaénekeseink működnek közre,  Molnár Ágnes  szoprán, Nyári Zoltán tenor és Molnár Levente bariton, valamint a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa.

A hangverseny belépőjeggyel látogatható. Jegyár: 3000 forint.

Koncert kép
Koncert kép

18.00 – 23.00 között zajló folyamatos programok a Kodály Központban:

 

  • Büfé és főlépcső: Fröccsterasz

A Kodály Központ büféje erre az estére különleges alkoholos és alkoholmentes frissítőket kínál, melyeket a büfében és a hangversenyterem előtti placcon, a lépcsősoron, a parkban és a tetőteraszon is fogyaszthatnak ülve, állva és heverészve a résztvevők. 

A programra a belépés ingyenes!

 

Koncert kép

Unikális gasztronómiai élmény is várja a közönséget: Kesselyák Gergely erre az estére egyedi PFZ fröccsöket komponált, melyek szintén szerepelni fognak a büfé kínálatában.

A programra a belépés ingyenes!

Koncert kép
  • Tetőterasz: Csillagles babzsákokon

A Kodály Központ tetőteraszán babzsákokon pihenve hallgathatják a kikapcsolódni vágyók Gustav Holst A bolygók című művét, felvételről. Pokrócok is igényelhetők, ezeket a pénztárnál lehet majd átvenni 1000 forint kaució fejében, és a koncert szünetének végéig várjuk őket vissza.

A programra a belépés ingyenes!

Koncert kép

Előcsarnok: Különleges partitúrák

Az előcsarnokban a Pannon Filharmonikusok számára ajánlott zeneművek, többek között Eötvös Péter, Balassa Sándor és Gyöngyösi Levente partitúráiban lapozgathatunk.

A programra a belépés ingyenes!

 

Kamaraterem, bal oldal: Éjszakai fotóvetítés a Szentivánéji álom hangjaira

A Kodály Központ kamaratermében Dékány Zsolt fotóművésznek, a zenekar hivatalos fotográfusának éjszakai, a természetben és a városi terekben készült alkotásait élvezhetik a vizuális és a zeneművészetek iránt érdeklődő látogatók Mendelssohn Szentivánéji álom című művének zenei kíséretében.

A programra a belépés ingyenes!

 

Kamaraterem, jobb oldal: 200 év emlékekben

A Tudásközpont Csorba Győző Könyvtár Helyismereti Osztálya és a Pannon Filharmonikusok együttműködésében ízelítő tárlat tekinthető meg Pécs város több mint kétszáz éves zenei múltjából.

A programra a belépés ingyenes!

 

 

Koncert kép

Spanyol lépcső: 20 év évadkönyvekben

Az előcsarnokból a karzat felé futó spanyol lépcső fokain egy-egy évad műsorfüzetébe belepillantva idézhetünk fel emlékeket, vagy csodálkozhatunk rá, mi mindent játszott el az elmúlt két évtizedben a Pannon Filharmonikusok.

A programra a belépés ingyenes!

 

Karzatgaléria: 20 év plakátokon

Kiállítás a 20 éve megújult Pannon Filharmonikusok plakátjaiból.

A programra a belépés ingyenes!

 

Ruhatár: Bazár

A ruhatár hosszú pultján kedvünkre válogathatunk a zenekar szabadon elvihető emléktárgyaiból, CD lemezeiből, régi nyomdai anyagaiból, fényképeiből a készlet erejéig.

A programra a belépés ingyenes!

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyári nyitvatartás
2024. július 8. és 21., valamint augusztus 5. és 18. között
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–16.00
Szo–V: zárva

2024. július 16-án, július 22. és augusztus 4. között, valamint augusztus 19-én és 20-án a jegypénztár zárva tart.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992