1 2 3

Lírai hangok

A PTE MK Zeneművészeti Intézetének koncertje

Wolfgang Amadeus Mozart: A varázsfuvola – Nyitány
Kocsár Miklós: Concerto Lirico brácsára és zenekarra
Giovanni Battista Pergolesi: Stabat Mater

Szücs Máté – mélyhegedű
Sümegi Eszter – szoprán
Wiedemann Bernadett – mezzoszoprán
Pécsi Egyetemi Zenekar
PTE Nőikar (felkészítő tanár: Hoffner Tibor)

Vezényel: Kocsár Balázs

Jegyárak: 2490 Ft
Jegyvásárlás

A Pannon Filharmonikusok tehetségtámogató programjának keretében több szálon is segíti a szárnyait bontogató és kirepülő hangszeres és énekes művésznövendékeket. A Kodály Központ nagyterme akár egy biztonságot nyújtó fészek veszi körül az első alkalommal nagyszínpadra lépő zeneiskolásokat éppúgy, mint a kirepülésre kész egyetemistákat. A Pécsi Tudományegyetem és a Pannon Filharmonikusok együttműködésének keretében a Művészeti Kar hangszeres hallgatói az egész tanév során gyakorlaton vehetnek részt a zenekari munkában, melyért kreditet kapnak, a tavaszi vizsgaelődások színpadra állítása pedig a zenekar menedzsmentjének támogatásával valósul meg.

 

 

Pécsi Egyetemi Zenekar

A Pécsi Egyetemi Zenekar a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetben tanuló hangszeres hallgatók szakmai műhelye. A Művészeti Kar új Campusa (Zsolnay Kulturális Negyed), valamint az itt oktató hangszeres művésztanárok – akik az ország vezető zenekarainak tagjai, rendszeres fellépői a hazai és nemzetközi hangversenyéletnek – kiváló munkája biztosítja a zenekar által adott koncertek színvonalát. A zenekar műsorai felölelik a zenetörténet különböző stílusú szimfonikus alkotásait. Az együttes több alkalommal adott hangversenyt Baján, Kaposvárott, Pakson, a budapesti Vigadóban, a pécsi Bazilikában, az új Liszt Ferenc Hangversenyteremben, Németországban és Horvátországban. Rendszeres fellépője a Kodály Központban megrendezett egyetemi koncerteknek, illetve az opera tagozatos hallgatók évvégi operaelőadásainak.

Különleges esemény a zenekar életében a 2024-ben már 15. alkalommal megrendezendő Egyetemi Koncert, amelyen hallgatóink az egyetem polgárai és meghívott vendégei előtt léphetnek fel.

A szimfonikus zenekar 2010 óta Kocsár Balázs Érdemes és Kiváló Művész, Liszt-díjas karnagy irányításával dolgozik.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992