1 2 3

Bertók-díj átadóest III.

Balogh Máté: Bertókiáda – ősbemutató
Balogh Máté (Paul Peuerl nyomán): Intrada

Harcsa Veronika – ének
Gyémánt Bálint – gitár
Megyimórecz Ildikó – szoprán
Körtesi András – zongora
Balogh Máté – cseleszta

Vezényel: Vass András

Jegyárak: Az irodalmi díjátadó estre a belépés díjmentes, jegyek a Kodály Központ jegypénztárában személyesen, illetve online is igényelhetőek! Szeretettel várjuk Önöket!
Jegyvásárlás

2021−ben a Jelenkor folyóirat és Bertók Attila, a költő fia és örököse költészeti díjat alapított. Már a Bertók László Költészeti Díj indulásakor határozott célkitűzése volt az alapítóknak, hogy – miként az életmű – a díj és a díjátadó eseménye is nyisson a társművészetek felé. 2021−ben a Pannon Filharmonikusok felkérésére Balogh Máté zeneszerző írt a díjátadóhoz méltó zenei szignált, melyet idén a szerző új művének ősbemutatója követ. Az idei év különlegessége, hogy a „nagydíj" mellett egy „kisdíjat" is odaítél a zsűri egy 37 évnél fiatalabb, ígéretes pályakezdést magáénak tudó költőnek. A szokatlan korhatárt Bertók László életrajza magyarázza: 37 éves volt, amikor az első önálló kötete megjelenhetett.

 

Az est a Jelenkor és a Pannon Filharmonikusok koprodukciójában valósul meg.

Az Európa-szerte elismert zenészpáros, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint együttműködése a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen töltött éveikre nyúlik vissza. Akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legutóbbi két lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A mintegy negyven országot és számos fesztivált megjárt duó koncertjein a néző kreatív, kísérletező, műfajokat elegyítő zenei történeteknek lehet a fültanúja.

Koncert kép

Megyimórecz Ildikó Lilla Pécsen született zenész családban. A Pécsi Művészeti Gimnáziumban tett érettségije után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének tanszakára nyert felvételt Prof. emer. Ks. Marton Évához. Az ő mentoráltjaként szerezte kitüntetéses operaének-művész diplomáját 2019-ben. A Wagner társaság állami ösztöndíját egyedüli magyarként nyerte el és képviselte hazánkat Bayreuthban 2018-ban.

Még a diploma megszerzése előtt debütált a Magyar Állami Operaház színpadán Kenessey Jenő Az arany meg az asszony című operájának női főszerepében. 

A III. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny - Magyar Művészeti Akadémia kiemelt különdíját 2018-ban nyerte el, majd a hamburgi Fanny Mendelssohn verseny döntőse lett. 2019-ben Junior Príma díjban részesült.

Számos hazai, nemzetközi koncert és rendezvény keresett művésze.

 

Tóth József fotóalbuma.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992