1 2 3

Frank Sinatra szimfonikus swingest

a Zempléni Fesztiválon

Alpár Balázs: Sinatra Medley
Richard Rodgers–Lorenz Hart: Have You Met Miss Jones?
Bart Howard: Fly Me To The Moon
Kurt Weill–Bertolt Brecht: Mack The Knife
Henry Mancini–Johnny Mercer: Moon River
Bob Hilliard–Richard Miles: The Coffee Song
Joseph Kosma–Jacques Prévert–Johnny Mercer: Autumn Leaves
Seymour Simon–Gerald Marks: All of Me
Charles Trenet–Albert Lasry–Jack Lawrence: Beyond The Sea
John Kander–Fred Ebb: New York, New York
Sigmund Romberg–Oscar Hammerstein: Lover, Come Back To Me
Richard Rodgers–Lorenz Hart: My Funny Valentine
Johnny Mercer–Henry Mancini: Days Of Wine And Roses
Arthur Hamilton: Cry Me A River
Bob Merrill-Jule Styne: Don't Rain On My Parade
Clarence Carson Parks: Somethin' Stupid
Leslie Bricusse-Anthony Newley: Feeling Good
Jerome Kern–Dorothy Fields: The Way You Look Tonight
Bert Kaempfert–Charles Singleton–Eddie Snyder: Strangers In The Night
Sammy Cahn–Jule Styne: Let it snow
Jacques Revaux–Claude François–Gilles Thibault–Paul Anka: My Way

Veres Mónika Nika – ének
Farkas Gábriel – ének
Magyar Bálint – ének
Vass András – hangszerelés
Gundel Takács Gábor – konferanszié

Vezényel: Illényi Péter

Jegyárak: Jegyár: 5.900,-, 4.900,- és 3.900,-Ft » » Jegyet kétféleképpen vásárolhat: » előzetesen interneten, ill. előadás előtt a helyszínen. » » Online jegyvásárlás bankkártyás fizetéssel:
Jegyvásárlás

A Zempléni Fesztivál immár harminckét éve komolyzenével és dzsesszel szórakoztatja a közönséget tíz napon át Zemplénben és Tokaj-hegyalján.

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális–turisztikai– gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget. A kedvelt kiránduló koncertekkel a látogatók eljuthatnak a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő települések is megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat. A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről-évre a fesztiválon.

A kulturális események mellett a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok várják az idelátogatókat. Az események változatossága biztosítja, hogy különböző érdeklődésű baráti társaságok, családok minden tagja megtalálja itt a számára érdekes programokat. A közös kirándulások, zenehallgatás, borozások, jó vacsorák alatt pedig új ismeretségek, barátságok születnek. A KulturForum Europa a régió bekapcsolását a kulturális és turisztikai élet vérkeringésébe, a rendezvény iránti töretlen érdeklődés fenntartását ismerte el azzal, hogy 2006-ban – Magyarországon másodikként – kitüntette a Zempléni Fesztivált. Sikere a szervezők és a helyi szervezetek, művelődési házak, önkormányzatok összefogásának köszönhető.

A színes programokkal meghirdetett, több helyszínen zajló, kitűnő fesztivál hivatalos honlapján minden fontos információ elérhető: https://www.zemplenifesztival.hu/programok/

 

 

Koncert kép
Koncert kép

A Zempléni Fesztivál estjén felcsendülő koncert a pécsi világpremier zajos sikere, a szinte azonnal teltházas koncerttermek, azaz a pécsi premier és a budapesti Müpa előadás és élő közvetítés nagyszerű fogadtatása után érkezik meg Sárospatakra.

A szimfonikus, a beat és big band hangzás tökéletes akusztikai összhangba hozásának köszönhetően a véglegesen kialakult hangzásvilág olyan élményben részesíti a közönséget, mely a maga nemében páratlan.

Ez esetben közel egy éves előkészítés, majdnem ötszáz óra hangszerelési munka előzte meg a véglegesen kialakult hangzásvilágot. Vass András állandó karmester hangszerelte ez alkalommal is azt 19 dalt, amely a Müpában is felcsendül, többek között a big band és beat szekció valamint a szimfonikus zenekar hangzásvilágának minél ideálisabb egybedolgozását tűzte ki célul. A műfajban megszokott Sinatra medley Alpár Balázs munkáját dicséri.

Precíz stílusismeret, hosszas kutatómunka, valamint a „big band” formáció, a korabeli kották, a big band partitúrák megismerése, a swing műfajának alapos feltárása előzte meg a produkciót.

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992