1 2 3

XXVII. Európai Bordalfesztivál Gálakoncert

Schóber Tamás: In vino veritas
Balatoni Sándor: Carmen est vinorum
Antonín Dvořák: Szláv táncok, Op. 46, No. 8
Paul Lincke: Berlini levegő
Harmath Artúr: Szerelemdal a csikóbőrös kulacshoz
Giuseppe Verdi: La Traviata – Sempre libera (Violetta áriája)
Giuseppe Verdi: Rigoletto – È il sol dell'anima (Gilda és a herceg duettje)
Gioachino Rossini: Tell Vilmos – Asile héréditaire (Arnold áriája)
Giuseppe Verdi: La Traviata – Brindisi (Pezsgő duett)
J. Bock−S.Harnick−Szabó Ferenc: Hegedűs a háztetőn – Bordal (Szabó Ferenc hangszerelése)

Miklósa Erika – szoprán
Horváth István – tenor
I. Bordalnok Énekverseny kategóriagyőztesei
Mercury-Order Choir (karig. Eric Wadman) - Svédország – kórus
Boghese e Ammentos (karig: Piero Murru) - Szardínia – kórus
Danubius Octet Singers (karig: Daniel Simandl) - Szlovákia – kórus
Vocal group DOMEN (karig: Karmen Banko) - Szlovénia – kórus
Bartók Béla Férfikar (karig.: Lakner Tamás) – kórus
Zengő Együttes - Magyarország
Pécsi Szimfonietta
Vivat Bacchus Énekegyüttes

Vezényel: Lakner Tamás , Hoffner Tibor , Erdélyi Dániel

Jegyárak: I. rendű jegy: 2.900 Ft » II. rendű jegy: 1.500 Ft » » Bormustra elővétel: 5.900 Ft » Bormustra helyszínen: 6.900 Ft » » Kombinált elővétel (koncert + bormustra): 6.900 Ft
Jegyvásárlás

Mint minden évben, kitűnő BORMUSTRA előzi meg az esti gálakoncertet 16:30-18:30 között, erre belépőjegyek IDE KATTINTVA érhetőek el.

Kombinált jegy a Gálakoncertre és a Bormustrára IDE KATTINTVA vásárolható meg.

 

XXVII. Európai Bordalfesztivál

"A Pécsi Férfikar Alapítvány kezdeményezésére 1993-óta évente kerülnek sorra a mindeddig egyedülálló fesztiválok európai férfikórusok részvételével. 2023-ban ünnepeljük a bordalfesztiválok 30 éves évfordulóját. A bordalfesztiválok története egyben kelet és nyugat találkozása, amelynek fókuszában Pécs városának két jelentős, fesztiválunkban komplex formában megjelenő arculatformáló eleme áll: a bor és a zene. Az európai országokból érkező énekesek nemzeti, népi hagyományaik felidézésével példázzák, hogy a bor szimbóluma egy közösség összetartozásának."

 

Koncert kép

"Rendezvényünk lehetőséget ad a magas színvonalon működő amatőr együttesek számára, hogy célokat fogalmazhassanak meg és olyan élményekhez juthassanak, melyek megerősítik művészeti tevékenységüket.

„A jó borban öröm, barátság és dal van!”, ez a mottó jól jelzi az Európai Bordalfesztiválok szellemiségét. Az idén 30-dik éve megrendezésre kerülő háromnapos eseményre ezúttal is a földrész legkiválóbb férfi énekesei látogatnak el, hogy autentikus környezetben mutassák be hazájuk folklór hagyományait. 2023 szeptemberének utolsó hétvégéjén Villány és megidéző pincéi szolgálnak a nyitónap helyszínéül, majd szombaton a pécsi Kodály Központ lesz hangos Európa bordalaitól a Gálakoncert sztárvendégeinek is köszönhetően. Záróakkordként szüreti felvonulás, illetve Bor és Dal Ünnepe színesíti a programot.

A fesztivál jó példája a kultúrák közti párbeszédnek, kelet és nyugat találkozásának, hiszen az 5 európai országból érkező énekesek nemzeti, népi hagyományaik felidézésével példázzák, hogy a bor szimbóluma egy közösség, Európa összetartozásának.

A fesztiválra a jó értelemben vett amatőr és a profi produkciók együttes megjelenése jellemző. Az amatőr együttesek professzionális környezetben történő megjelenése javítja az együttesek tagjainak morálját, művészeti munkájukra nagyobb hangsúlyt és energiát fektetnek, mely végső soron az előadás magas minőségét garantálja rövid és hosszú távon egyaránt. Jó példa erre a Bartók Béla Férfikar, hiszen ez az együttes amatőr státusza ellenére is magas szintű produkcióra képes évről-évre.

Az Európai Bordalfesztivál egyedisége az, hogy a kórusmozgalmat szabadtéri helyszíneken és pincékben is népszerűsíti, ezáltal olyan közönségréteghez jut el az igényes, de mégis jól fogyasztható kórusmuzsika, amely különben nem találkozna ezzel a zenei kínálattal.

A városi események mellett a Villány-Siklósi Borút kistelepülésein templomi koncerteket adnak az együttesek, mely olyan rétegeket ér el, akikhez a magas kultúra ritkán vagy egyáltalán nem jut el személyesen."

 

A XXVII. Európai Bordalfesztivál hivatalos honlapjáról

Koncert kép

A számos nemzetközi és hazai elismeréssel, kiváló díjjal és helyezéssel, valamint számos hangfelvétellel büszkélkedő Bartók Béla Férfikar főszervezője és megvalósítója az 1993 óta minden év szeptember végén megrendezésre kerülő, egyedülálló és igen sikeres, Európai-, és Világ Bordalfesztiváloknak. A kitűnő kórusról bővebben honlapjukon IDE KATTINTVA olvashatnak.

 

 

 

A produkció a Pannon Filharmonikusok és a Pécsi Férfikar Alapítvány együttműködésében valósul meg, támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

 

Fotók: Hetesko Studio

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992