1 2 3

Északi fény

Benjamin Britten: Változatok és fúga egy Purcell-témára, Op. 34
Carl Nielsen: Fuvolaverseny
Edvard Grieg: Szimfonikus táncok

Szabó Rozália – fuvola

Vezényel: Vass András

Jegyárak: 7490 Ft, 5490 Ft, 3490 Ft
Jegyvásárlás

Egy angol, egy dán és egy norvég szerző zenéit hallhatjuk ezen a hangversenyen. Az angol Britten a 20. századból tekint vissza a barokk elődre és a zenekar hangszereire, a dán Nielsen Fuvolaversenye szeszélyes és virtuóz mű, a nagy természetbarát romantikus Grieg muzsikáján keresztül pedig a 19. század Norvégiájának táncaiba nyerhetünk behallgatást. Idők, népek és hangulatok között egy rendkívül friss utazásban lehet részünk ezen a februári estén.

A kislány, aki arról álmodott, hogy majd Abonyban fog tanítani, több mint húsz éve a Drezdai Staatskapellében játszik. Honvágyról, a szakmáról, fejlődésről és persze a február 3-án a Kodály Központban, és február 4-én a Müpában, az Északi romantika maratonon elhangzó műről is mesélt!

A FIDELIO-ban Kondor Kata írását IDE KATTINTVA olvashatják!

Hangversenyeinken, azaz február 3-án Pécsett és 4-én a Müpában, az Északi romantika maratonon Carl Nielsen Fuvolaversenyét játssza majd. Mitől különleges ez a mű, és milyen kihívást jelent az előadónak?

Olyan szempontból kihívás, hogy én elég sötét hangon fuvolázom, itt viszont az északi fényt kell megjeleníteni. Kicsit hidegebb csillogással, kevesebb napfénnyel kell játszani. A műben megjelennek egészen világos pontok is, ahogy a hó szikrázik, mellettük pedig jelen van egy sötét kontraszt. Egy másik érdekes vonása a darabnak, hogy rengeteg kamarazene van benne, a fuvola és a szólóklarinét, a harsona, a fagott között, ami nagyon érdekes zenei hatásokat eredményez. Ez a darab különleges helyet foglal el a fuvolarepertoárban, mivel a legtöbb versenymű inkább pompózus, míg a Nielsen-műnek egészen intim részei vannak. A fuvolán nem olyan egyszerű a mély és a középső regiszterben játszani, ebben a darabban pedig jócskán vannak ilyen részek, de éppen ezért jelent izgalmas kihívást és örömöt. No meg persze egy újabb lehetőséget a fejlődésre.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992