1 2 3

Egyedien egyetemes

Bartók Béla: Táncszvit
Max Bruch: I. (g-moll) hegedűverseny
Szergej Rahmanyinov: III. szimfónia

Jennifer Pike – hegedű

Vezényel: Leo McFall

Jegyárak: 7490 Ft, 5490 Ft, 3490 Ft
Bérletárak: Teljes ár: I. rendű: 32.900 Ft, II. rendű: 27.900 Ft, III. rendű: 20.900 Ft » Nyudíjas/diák kedvezményes ár: I. rendű: 27.300 Ft, II. rendű: 22.900 Ft, III. rendű: 17.300 Ft » 6-tól 18 éves korig díjmentes.
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Száz éve, hogy Bartók megírta a Táncszvitet, mely egy emlékezetes ünnepi koncert záró műsorszáma volt. Ez a koncert, ez az évad viszont nyitányaként tűzi műsorra ezt a fajsúlyos művet. Nem véletlenül, hiszen a hangversenyen csupa nagyszabású, nagy szenvedéllyel megírt mű hangzik el, olyanok, melyek egyúttal szinte szerzőjük névjegyévé váltak. És bár mind részei az egyetemes kánonnak, mégis mindegyikük hordoz valami nagyon erőteljeset szerzője személyiségéből.

 

Azt nem tudom, hogy a magyar hegedűművészek hogy vélekednek róla, de Nagy-Britanniában nagyon kedvelt ez a darab. Nagyon sokszor kapok felkérést, hogy adjam elő. Egy rendkívül okosan megírt mű, ami komoly hangszerismeretről tesz tanúbizonyságot, arról nem is beszélve, hogy a g−moll hangnem kifejezetten jól áll a hegedűnek. Ha meghallgatjuk a középső tétel csodálatos melódiáit, szerintem nem kérdés, hogy miért olyan népszerű.

Egy Matteo Goffriller-hangszerem van, ami igazi ritkaság, nagyon kevés készült belőle. A mester inkább csellókkal foglalkozott, amely tudás a hegedűkön is meglátszik, de ettől olyan különleges. Meleg és bársonyosan mély tónusai igazán különleges ízt adnak többek között a koncerten is hallható Bruch-műnek.

 

(PAPAGENO)

Koncert kép

A teljes beszélgetés ITT OLVASHATÓ.

Koncert kép

Kedves Közönségünk!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmüket, hogy a műsorlapot, amit a koncertjeinken szoktunk kiosztani, letölthetik online előre innen a honlapunkról, elolvasgathatják az előadás előtt az adott koncert oldaláról. Bízunk benne, hogy idővel kevesebb nyomtatott kiadvánnyal, közösen óvjuk a környezetet!

ENNEK A KONCERTNEK A LAPOZÓS ONLINE MŰSORLAPJA ide kattintva olvasható!

 

 

 

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992