1 2 3

kismamáknak és a babáknak Pocaklakó

zenehallgatás és kreatív foglalkozás

Kodály Zoltán: Nyári este

Vezényel: Hamar Zsolt

Koncert várható hossza: 30 perc + 60 perc
Jegyárak: 2490 Ft » Ezen a programon felül minden kismama a kismamakönyv felmutatásával az egész évadban díjmentesen látogathatja a Pannon Filharmonikusok bérletes koncertjeit.
Jegyvásárlás

A zenekar otthonának névadójához, Kodály Zoltán tanításához híven már a pocakban figyel a gyerekekre! Legújabb sorozatában a kismamákat várja egy különleges, kifejezetten a babák és mamák számára megalkotott sorozaton. A program során a cél a befelé, önmagunkra és a babára figyelés, a belső ritmus, valamint a zene keltette inspirációk szavakban és mozdulatokban történő kifejezése ritmushangszerek használatával, mondókázással, énekléssel, beszéddel, mozgással, grafikai ábrázolással.

A program a zenekar főpróbáján elhangzó kb. 30 perces zenemű meghallgatásával kezdődik a hangversenyteremben, majd egy intimebb különteremben folytatódik Hrubi Zsuzsanna zenepedagógus vezetésével, aki a májusi eseményt így összegzi:

Fészekrakás

Kodály Zoltán művének meghallgatása után az auditív élmények elmélyítése történik a zeneterápia eszköztárának lehetőségeivel. Cél az, hogy a leendő anyukák már most kapcsolatba kerüljenek gyermekükkel. Erősítjük  a baba-mama kapcsolatot, kommunikációt. Az inspirációt a zene adja, a feldolgozás pedig a művészeti ágak segítségével történik: ritmusjátékok, éneklés, improvizálás, vizuális ábrázolás/alkotás,  verbális és nonverbális technikákkal. Téma a tavasz, az éledő természet hangjai, madarai, a fészekrakás rituáléja.

A részvétel zenei előképzettséget nem igényel. A programra szeretettel várjuk az apukákat is.

Ki lesz ebben az utazásban a kalauzod?

„Zene a lelkemben, a lelkemből, a lelkemmel - így vagyunk mi együtt” (Hrubi Zsuzsi)

Hrubi Zsuzsanna vagyok, gyógypedagógus, zeneterapeuta, 35 éve a pedagógusi pályán. A gyógypedagógián belül azokkal a gyerekekkel foglalkozom, akiknek tanulási és egyéb nehézségei miatt szükségük van megerősítésre, a szülőknek támogatásra, útmutatásra. Hiszem, hogy mindenkinek egyéni útja van, amit nem baj, ha segítséggel tesz meg. Egyre inkább tapasztalom, hogy lelkünk építése, gyógyítása minden tárgyi tudásnál egyre fontosabb és szükségszerűbb lesz a világunkban.  A zene adta lehetőségek tárháza végtelen nemcsak a fejlesztésben, hanem a kapcsolatteremtésben, bizalomépítésben, lélekápolásban, érzelmek megélésében is. E gondolatok szem előtt tartásával fűzzük fel a gyöngyszemeket együtt a foglalkozásokon, ahol a zene segít, hogy fényesnek is lássuk őket.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992