1 2 3

kismamáknak és a babáknak Pocaklakó

zenehallgatás és kreatív foglalkozás

Albert Roussel: A pók lakomája – zenekari szvit

Vezényel: Hontvári Gábor

Koncert várható hossza: 30 perc + 60 perc
Jegyárak: Jegyár: 2490 Ft » Ezen a programon felül minden kismama a kismamakönyv felmutatásával az egész évadban díjmentesen látogathatja a Pannon Filharmonikusok bérletes koncertjeit.
Jegyvásárlás

Természet, impresszionizmus, romantika… Albert Roussel neve itthon kevésbé ismert, de Debussy és Ravel kortársaként az ő hangja is impresszionista és gyakran keleties. A pók lakomája című táncjátéka a bogarak „társadalmában” játszódik, ebből készített zenekari szvitet, melyet eredetileg szimfonikus töredékek címmel látott el.

A próbán ez a darab hallható, az este programja:

 

Albert Roussel: A pók lakomája – zenekari szvit
Reinhold Glière: Hárfaverseny, Op. 74
Claude Debussy: A tenger

Xavier de Maistre – hárfa

Vezényel: Hontvári Gábor

Reinhold Glière még inkább érdekes jelenség a zenetörténetben: a kijevi születésű orosz-szovjet zeneszerző 1938-ban, Sztálin árnyékában írta meg hárfaversenyét, mely olyan, mintha a 19. századból és Brahms közeléből jött volna. Dallamossága, harmóniavilága, idillisége és optimizmusa semmilyen mértékben nem vesz tudomást saját korának borzalmairól. Kevesen mertek ilyen messzire menni saját világukból. A műsorban egy híresség is helyet kapott, Debussy A tenger című műve. A színesen hangszerelt mű talán egy kissé meg is kezdheti a nyaralások élményét, hiszen hosszú utazás nélkül érezhetjük a tenger hullámzását, miközben eltöltünk egy napot Debussyvel a víz partján.

A zenekar otthonának névadójához, Kodály Zoltán tanításához híven már a pocakban figyel a gyerekekre! Legújabb sorozatában a kismamákat várja egy különleges, kifejezetten a babák és mamák számára megalkotott sorozaton. A program során a cél a befelé, önmagunkra és a babára figyelés, a belső ritmus, valamint a zene keltette inspirációk szavakban és mozdulatokban történő kifejezése ritmushangszerek használatával, mondókázással, énekléssel, beszéddel, mozgással, grafikai ábrázolással. A program vezetője Hrubi Zsuzsanna zenepedagógus.

A program a zenekar főpróbáján elhangzó zenemű meghallgatásával kezdődik a hangversenyteremben, majd egy intimebb különteremben folytatódik.

Mi történik Veled, a szíveddel és a szíved alatt növekvő gyermekeddel, ha velünk tartasz? Reményeink szerint szívmelengető lesz minden perce!

Izgalmas, kreatív élményszerzésre hívunk, ami ezt a meghatározó kilenc hónapot kicsit más perspektívába emeli. Pocaklakó programunk – melynek fókuszában a ringatás alapélményét és a zenei alaplüktetést is adó szívdobbanás áll – hozzásegít a tudatosan eltöltött, fejlesztő hatású én-időhöz, segíti a ráhangolódást erre a csodálatos, életre szóló kapcsolatra.

„Belső sétára” hívjuk a várandós kismamákat, ahol az élő zenei élményt követően zeneterapeuta segítségével dolgozzuk fel a hallottakat, összekapcsolva az anyaság nagy amplitúdójú érzéseivel. Biztonságos, támogató közegben nyújtunk lehetőséget a várakozás – bizonytalanság – boldogság – teljesség sokszor nehezen megélt érzéseiben való megmerítkezésre, erősítve a baba-mama kapcsolatot, kommunikációt. Az inspirációt a zene adja, a feldolgozás pedig a művészeti ágak segítségével történik: vizuális ábrázolás/alkotás, ritmusjátékok, éneklés, improvizálás, verbális és nonverbális technikák. A részvétel zenei előképzettséget nem igényel.

 

 

Ki lesz ebben az utazásban a kalauzod?

„Zene a lelkemben, a lelkemből, a lelkemmel - így vagyunk mi együtt” (Hrubi Zsuzsi)

Hrubi Zsuzsanna vagyok, gyógypedagógus, zeneterapeuta, 35 éve a pedagógusi pályán. A gyógypedagógián belül azokkal a gyerekekkel foglalkozom, akiknek tanulási és egyéb nehézségei miatt szükségük van megerősítésre, a szülőknek támogatásra, útmutatásra. Hiszem, hogy mindenkinek egyéni útja van, amit nem baj, ha segítséggel tesz meg. Egyre inkább tapasztalom, hogy lelkünk építése, gyógyítása minden tárgyi tudásnál egyre fontosabb és szükségszerűbb lesz a világunkban.  A zene adta lehetőségek tárháza végtelen nemcsak a fejlesztésben, hanem a kapcsolatteremtésben, bizalomépítésben, lélekápolásban, érzelmek megélésében is. E gondolatok szem előtt tartásával fűzzük fel a gyöngyszemeket együtt a foglalkozásokon, ahol a zene segít, hogy fényesnek is lássuk őket.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyári nyitvatartás
2024. július 8. és 21., valamint augusztus 5. és 18. között
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–16.00
Szo–V: zárva

2024. július 16-án, július 22. és augusztus 4. között, valamint augusztus 19-én és 20-án a jegypénztár zárva tart.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992