1 2 3

kismamáknak és a babáknak Pocaklakó - IDŐPONTVÁLTOZÁS

zenehallgatás és kreatív foglalkozás

Bartók Béla: I. hegedűverseny, Op. posth.

Baráti Kristóf – hegedű

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 30 perc + 60 perc
Jegyárak: 2490 Ft » Ezen a programon felül minden kismama a kismamakönyv felmutatásával az egész évadban díjmentesen látogathatja a Pannon Filharmonikusok bérletes koncertjeit.
Jegyvásárlás

A zenekar otthonának névadójához, Kodály Zoltán tanításához híven már a pocakban figyel a gyerekekre! Legújabb sorozatában a kismamákat várja egy különleges, kifejezetten a babák és mamák számára megalkotott sorozaton. A program során a cél a befelé, önmagunkra és a babára figyelés, a belső ritmus, valamint a zene keltette inspirációk szavakban és mozdulatokban történő kifejezése ritmushangszerek használatával, mondókázással, énekléssel, beszéddel, mozgással, grafikai ábrázolással. A program vezetője Hrubi Zsuzsanna zenepedagógus.

A program a zenekar főpróbáján elhangzó zenemű meghallgatásával kezdődik a hangversenyteremben, majd egy intimebb különteremben folytatódik.

Mi történik Veled, a szíveddel és a szíved alatt növekvő gyermekeddel, ha velünk tartasz? Reményeink szerint szívmelengető lesz minden perce!

Izgalmas, kreatív élményszerzésre hívunk, ami ezt a meghatározó kilenc hónapot kicsit más perspektívába emeli. Pocaklakó programunk – melynek fókuszában a ringatás alapélményét és a zenei alaplüktetést is adó szívdobbanás áll – hozzásegít a tudatosan eltöltött, fejlesztő hatású én-időhöz, segíti a ráhangolódást erre a csodálatos, életre szóló kapcsolatra.

„Belső sétára” hívjuk a várandós kismamákat, ahol az élő zenei élményt követően zeneterapeuta segítségével dolgozzuk fel a hallottakat, összekapcsolva az anyaság nagy amplitúdójú érzéseivel. Biztonságos, támogató közegben nyújtunk lehetőséget a várakozás – bizonytalanság – boldogság – teljesség sokszor nehezen megélt érzéseiben való megmerítkezésre, erősítve a baba-mama kapcsolatot, kommunikációt. Az inspirációt a zene adja, a feldolgozás pedig a művészeti ágak segítségével történik: vizuális ábrázolás/alkotás, ritmusjátékok, éneklés, improvizálás, verbális és nonverbális technikák. A részvétel zenei előképzettséget nem igényel.

 

Ki lesz ebben az utazásban a kalauzod?

„Zene a lelkemben, a lelkemből, a lelkemmel - így vagyunk mi együtt” (Hrubi Zsuzsi)

Hrubi Zsuzsanna vagyok, gyógypedagógus, zeneterapeuta, 35 éve a pedagógusi pályán. A gyógypedagógián belül azokkal a gyerekekkel foglalkozom, akiknek tanulási és egyéb nehézségei miatt szükségük van megerősítésre, a szülőknek támogatásra, útmutatásra. Hiszem, hogy mindenkinek egyéni útja van, amit nem baj, ha segítséggel tesz meg. Egyre inkább tapasztalom, hogy lelkünk építése, gyógyítása minden tárgyi tudásnál egyre fontosabb és szükségszerűbb lesz a világunkban.  A zene adta lehetőségek tárháza végtelen nemcsak a fejlesztésben, hanem a kapcsolatteremtésben, bizalomépítésben, lélekápolásban, érzelmek megélésében is. E gondolatok szem előtt tartásával fűzzük fel a gyöngyszemeket együtt a foglalkozásokon, ahol a zene segít, hogy fényesnek is lássuk őket.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992