1 2 3

Még1Esély III.

George Gershwin: Három prelűd
George Gershwin – Earl Wild: Fascinating Rhythm; The Man I love; I Got Rhythm
George Gershwin: Kék rapszódia (Rhapsody in Blue)
Alekszej Ribnyikov: VI. szimfónia (Simfonia Tenebrosa)

Balog József – zongora

Vezényel: Kesselyák Gergely


Annak érdekében, hogy segítségre szoruló zenebarátaink a számukra legkedvezőbb időpontban és szervezésben látogathassák a zenekar Kodály Központbeli koncertjeit, a társulat 2022/23-as REFRÉN évadában is folytatja nagysikerű Még1esély! sorozatát, melynek állomásai az esti hangverseny műsorából mutatnak be szimfonikus zenekari műveket. E sorozat keretében a fogyatékkal élők és a szociálisan rászorulók intézményi keretek között, térítésmentesen látogathatják a hangversenyek kijelölt főpróbáit. A koncerteken kizárólag intézményi szervezésben, csoportosan lehet részt venni a rendelkezésre álló helyek mértékéig. Ha Ön bármely érdekképviseleti egyesület, szervezet tagja, kérjük, érdeklődjön szervezetének vezetőjétől e lehetőségről!

A Vakok és Gyengénlátók Egyesületének tagjai és kerekesszékben élő zenebarátaink díjmentesen látogathatják a zenekar esti hangversenyeit is, a számukra biztosított helyeken.

 

Tudod, hogy mitől kék egy rapszódia? Valószínűleg attól, hogy rosszul fordították a címét… De ettől a bakitól függetlenül a jazz és a komolyzene határait alig három hét alatt eltörlő Gershwin korszakalkotó zongoradarabja izgalmas párost alkot az orosz rockoperákból és filmzenékből ismert kortárs zeneszerző, Ribnyikov szimfóniájával.

Nem gondolod magad „komolyzenésznek”? Inkább az olyanokat szereted, akik a filmzenében vagy a jazzben komolyak? Akkor itt a helyed!  Gershwin szóló és zenekaros zongoradarabjaiból hallhatsz olyan remekműveket, amelyek ellenállhatatlansága pillanatok alatt bevitte őket a klasszikus koncerttermekbe. Ilyen például a Kék rapszódia – ami nem is úgy kék, mint ahogy a fordítás sejteti. De a kortárs filmzeneszerző, Alekszej Ribnyikov egy szimfóniája is elhangzik a próbán, mely nem filmhez készült, hanem koncertszínpadra. Ugyanakkor a Simfonia Tenebrosa (Sötét szimfónia) sokat sejtet abból, hogy a képzelőerőd filmvászonná válhat ezen a koncerten, és a blue után egy dark sztori is megelevenedhet rajta.

 

 

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992