1 2 3

kismamáknak és a babáknak Pocaklakó

zenehallgatás és kreatív foglalkozás

Edvard Grieg: a-moll zongoraverseny
Hrubi Zsuzsanna zeneterapeuta: A zene keltette inspiráció nyomán tánc, rajz, éneklés, beszéd - a kisbabánk és magunk felé fordulás

Olli Mustonen – zongora

Vezényel: Bogányi Tibor

Jegyárak: 2490 Ft » Ezen a programon felül minden kismama a kismamakönyv felmutatásával az egész évadban díjmentesen látogathatja a Pannon Filharmonikusok bérletes koncertjeit.
Jegyvásárlás
1/0

A zenekar otthonának névadójához, Kodály Zoltán tanításához híven már a pocakban figyel a gyerekekre! Legújabb sorozatában a kismamákat várja egy különleges, kifejezetten a babák és édesanyák számára megalkotott sorozaton. A program során a cél a befelé, önmagunkra és a babára figyelés, a belső ritmus, valamint a zene keltette inspirációk szavakban és mozdulatokban történő kifejezése ritmushangszerek használatával, mondókázással, énekléssel, beszéddel, mozgással, grafikai ábrázolással.

A program a zenekar főpróbáján elhangzó kb. 30 perces zenemű meghallgatásával kezdődik a hangversenyteremben, majd egy intimebb különteremben folytatódik Hrubi Zsuzsanna zenepedagógus vezetésével, aki a januári eseményt így összegzi:

„Ropogós január, egy ritmusra körbe jár”

Ezen a hideg téli napon a gyönyörű zongoraverseny meghallgatása után tovább sétálunk a ritmusok sétányán. Kapcsolódunk a szívverés lüktetéséhez, megfigyeljük a mozdulatok tudatos használatát, a hangok élménnyé formálását. Összekapcsoljuk a vizuális ingereket a mozdulatokkal és az auditív ingerekkel, így jutunk olyan csoportélményhez, ami eltereli a gondolatainkat a szorongató nehézségekről. Az „én is képes vagyok rá” élménye csoportban felerősödik, és boldogság élménnyé növekszik a pocakban is és a lelkünkben is. Mindezt ritmusjátékokkal, egyszerű ritmushangszerekkel és a saját testünkkel érjük el. Tartalmas élmény mamának és babának.

Izgalmas, kreatív élményszerzésre hívunk, ami ezt a meghatározó kilenc hónapot kicsit más perspektívába emeli. Pocaklakó programunk – melynek fókuszában a ringatás alapélményét és a zenei alaplüktetést is adó szívdobbanás áll – hozzásegít a tudatosan eltöltött, fejlesztő hatású én-időhöz, segíti a ráhangolódást erre a csodálatos, életre szóló kapcsolatra.

A részvétel zenei előképzettséget nem igényel. A programra szeretettel várjuk az apukákat is.

 

Ki lesz ebben az utazásban a kalauzod?

„Zene a lelkemben, a lelkemből, a lelkemmel - így vagyunk mi együtt” (Hrubi Zsuzsi)

Hrubi Zsuzsanna vagyok, gyógypedagógus, zeneterapeuta, 35 éve a pedagógusi pályán. A gyógypedagógián belül azokkal a gyerekekkel foglalkozom, akiknek tanulási és egyéb nehézségei miatt szükségük van megerősítésre, a szülőknek támogatásra, útmutatásra. Hiszem, hogy mindenkinek egyéni útja van, amit nem baj, ha segítséggel tesz meg. Egyre inkább tapasztalom, hogy lelkünk építése, gyógyítása minden tárgyi tudásnál egyre fontosabb és szükségszerűbb lesz a világunkban.  A zene adta lehetőségek tárháza végtelen nemcsak a fejlesztésben, hanem a kapcsolatteremtésben, bizalomépítésben, lélekápolásban, érzelmek megélésében is. E gondolatok szem előtt tartásával fűzzük fel a gyöngyszemeket együtt a foglalkozásokon, ahol a zene segít, hogy fényesnek is lássuk őket.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyári nyitvatartás
2024. július 8. és 21., valamint augusztus 5. és 18. között
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–16.00
Szo–V: zárva

2024. július 16-án, július 22. és augusztus 4. között, valamint augusztus 19-én és 20-án a jegypénztár zárva tart.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992