1 2 3

Őszikék

Jazzrapszódia orosz szimfóniával

George Gershwin: Három prelűd
George Gershwin – Earl Wild: Fascinating Rhythm; The Man I love; I Got Rhythm
George Gershwin: Kék rapszódia (Rhapsody in Blue)
Alekszej Ribnyikov: VI. szimfónia (Simfonia Tenebrosa)

Balog József – zongora
Kövér András – házigazda

Vezényel: Kesselyák Gergely

Dark vagy blue ez a film? (Ribnyikov: 6. szimfónia)
Koncert várható hossza: 98' 17"
Jegyárak: 4990, 3990, 2990 Ft
Jegyvásárlás

Tudod, hogy mitől kék egy rapszódia? Valószínűleg attól, hogy rosszul fordították a címét… De ettől a bakitól függetlenül a jazz és a komolyzene határait alig három hét alatt eltörlő Gershwin korszakalkotó zongoradarabja izgalmas párost alkot az orosz rockoperákból és filmzenékből ismert kortárs zeneszerző, Ribnyikov szimfóniájával.

Nem gondolod magad „komolyzenésznek”? Inkább az olyanokat szereted, akik a filmzenében vagy a jazzben komolyak? Akkor itt a helyed! Az est első felében Gershwin szóló és zenekaros zongoradarabjaiból hallhatsz olyan remekműveket, amelyek ellenállhatatlansága pillanatok alatt bevitte őket a klasszikus koncerttermekbe. Ilyen például a Kék rapszódia – ami nem is úgy kék, mint ahogy a fordítás sejteti. A szünet után a kortárs filmzeneszerző, Alekszej Ribnyikov egy szimfóniája hangzik el, mely nem filmhez készült, hanem koncertszínpadra. Ugyanakkor a Simfonia Tenebrosa (Sötét szimfónia) sokat sejtet abból, hogy a képzelőerőd filmvászonná válhat ezen a koncerten, és a blue után egy dark sztori is megelevenedhet rajta.

. . . . 

Néha te is elveszel az információk, letöltések és lejátszási listák erdejében? Nehezen mozogsz a komolyzene terepén? Ha nem tudod, mit válassz a sokszor ismeretlen című művekből, fogalmad sincs, ki az igazán jó előadó, és melyik zenekarban bízhatsz, tarts a PFZ-vel a 2022/2023-as évadban, és mi összehozunk az Igazival! Flörtölésre alkalmas művek, szólisták és karmesterek mutatnak neked örökzöldeket, különböző stílusú, ősziesen régi és ragyogóan friss darabokat. A sorozat végén egy tisztásra kiérve heverünk a csillagfényes ég alatt, és álmodozunk egy jót, hogy a zenei kirándulás egy izgalmas flörthöz hasonlóan sokat ígérő és kellemes nyomokat hagyó legyen a szívedben. Gyertek együtt barátokkal, ismerősökkel, és élvezzétek különleges kedvezményünket korotok szerint! A kedvezményt személyesen a Kodály Központban vagy a tatrai.blanka@pfz.hu e-mail-címre írt levélben kérheted! 6-18 éveseknek 100% 0 Ft, 18-19 éveseknek 90% 4000 Ft, 20-29 éveseknek 80% 8000 Ft és így tovább! Értékeljük a fiatalságot.

A Liszt-díjas zongoraművész, Balog József hangos nemzetközi sikert arató hanglemezei a koncert alatt megvásárolhatók és a szünetben dedikáltathatók is.

Koncert kép

A Flört-bérletsorozat médiatámogatója a Made in Pécs.

Koncert kép

Kedves Közönségünk!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmüket, hogy a műsorlapot, amit a koncerten szoktunk kiosztani, letölthetik előre innen a honlapunkról, elolvasgathatják az előadás előtt az adott koncert oldaláról. Bízunk benne, hogy idővel kevesebb nyomtatott kiadvánnyal, közösen óvjuk a környezetet!

ENNEK A KONCERTNEK A LAPOZÓS ONLINE MŰSORLAPJA ide kattintva olvasható!

 

 

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992