1 2 3

Tavaszszentelő

Joseph Haydn: 4. (D-dúr) szimfónia
Bartók Béla: Brácsaverseny (a Bartók Péter vezetésével készült változat)
Igor Stravinsky: Tavaszi áldozat

Antoine Tamestit – mélyhegedű

Vezényel: Varga Gilbert

Így fog kezdődni a koncert. És ami még utána jön... (Haydn: 4. szimfónia)
Koncert várható hossza: 101' 00"
Jegyárak: 5990, 4990, 2990 Ft
Jegyvásárlás

A Pannon Filharmonikusok Igor Stravinsky nagyméretű zenekart foglalkoztató művével, a Tavaszi áldozattal szenteli meg az újjáéledő természet évszakát. A balettet a koncert „nyitányaként” egy igazán korai, kísérletező hangvételű Haydn-szimfónia előzi meg, valamint Bartók Brácsaversenye szerepel még az est műsorán, melynek szólóját a kiváló francia brácsaművész, Antoine Tamestit játssza. A Bartók halálakor befejezetlenül maradt kompozíciót többen is rekonstruálták, ezen az estén a Bartók Péter által közreadott változat szólal meg.

A nagyobb zenekarok jellemzően a kései, londoni Haydn-szimfóniákat szokták műsorra tűzni, hiszen ezek állnak legközelebb a mai szimfonikus ideálhoz. Varga Gilbert ezúttal egy korai, becenévvel nem rendelkező, mindössze három tételből álló szimfóniát választott a hangverseny nyitányául. Bartók Béla már nem tudta befejezni Brácsaversenyét, mégis a repertoár egyik igen népszerű darabja lett. A mű zenetörténeti érdekessége, hogy az elmúlt közel nyolcvan évben három befejezése is született, melyek közül a második, 1995-ös változatot Bartók Péter, a szerző fia jegyzi. Ezen a hangversenyen is ebben a változatban hangzik el. Végül pedig Stravinsky Tavaszi áldozata, a tavasz ősi, szakrális volta tárul elénk, amelyben a zenekar hangszerei mint egy népes törzs táncosai szólalnak meg. A mű a természet ébredéséhez kötődő pogány rituálékat jelenít meg az orosz mondák és a szerző fantáziája alapján.

A Pannonicum bérlet Tavaszszentelő című koncertje alatt kézműves öko játszóház várja a gyermekeket! IDE kattintva mutatjuk a részleteket!

Hozd el anyát, apát koncertre!

Koncert kép

Kedves Közönségünk!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmüket, hogy a műsorlapot, amit a koncerten szoktunk kiosztani, letölthetik előre innen a honlapunkról, elolvasgathatják az előadás előtt az adott koncert oldaláról. Bízunk benne, hogy idővel kevesebb nyomtatott kiadvánnyal, közösen óvjuk a környezetet!

ENNEK A KONCERTNEK A LAPOZÓS ONLINE MŰSORLAPJA ide kattintva olvasható!

 

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992