1 2 3

Lawrence Brownlee és vendége

Bel canto áriaest

Gioachino Rossini: Tell Vilmos – nyitány
Vincenzo Bellini: A puritánok – A te o cara (Arturo áriája, I. felvonás)
Gioachino Rossini: A sevillai borbély – Largo al factotum (Figaro belépője, I. felvonás)
Vincenzo Bellini: Norma – nyitány
Gaetano Donizetti: Lammermoori Lucia – Cruda funesta smania (Enrico áriája, I. felvonás)
Gioachino Rossini: Hamupipőke – Sì, ritrovarla io giuro (Ramiro áriája a II. felvonásból)
Gioachino Rossini: A tolvaj szarka – nyitány
Gaetano Donizetti: Don Pasquale – Bella siccome angelo (Malatesta áriája, I. felvonás)
Gaetano Donizetti: A kegyencnő – Ange si pur (Fernand áriája, IV. felvonás)
Gioachino Rossini: Olasz nő Algírban – nyitány
Vincenzo Bellini: A puritánok – Ah! Per sempre io ti perdei (Riccardo áriája, I. felvonás)
Gaetano Donizetti: Az ezred lánya – Ah! mes amis…pour mon âme (Tonio áriája, I. felvonás)

Lawrence Brownlee – tenor
Gyungmin Gwon – bariton
Lax Éva – magyar nyelvű feliratok

Vezényel: Nikolas Nägele

Jegyárak: 5990, 4990, 2990 Ft
Jegyvásárlás

Kedves Közönségünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a ma este szoprán szólistája, Lidia Fridman betegség miatt sajnos nem tud fellépni a pécsi közönség előtt, ezért a mai műsor az ő dalai nélkül hangzik el, az eredetitől eltérő sorrendben. A művésznő arra kért bennünket, hogy tolmácsoljuk Önök felé, mennyire sajnálja, hogy nem léphet fel ismét a Kodály Központban.

Megértésüket köszönjük és szép estét kívánunk!

 

 

A nisidai angyal című Donizetti-opera áriájának kottaanyagát a Fondazione Teatro Donizetti biztosította. A cabaletta rész A kegyencnő kiadatlan ősváltozatából származik, Candida Mantica szerkesztésében, Federico Biscione befejezésében.

 

"Bel canto - szép ének. Önálló korszak, önálló iskola az operairodalomban. De hát mikor nem szép az ének, ha nemesen formált a dallam, és az előadó hanganyaga, iskolázottsága kiváló? A bel canto eszménye nem elégedett meg ennyivel: a 18. és a 19. század fordulóján, a romantika első hullámának idején kultusza volt a gazdagon kidolgozott énekszólamok bravúros előadásának, és az operák szerzői sokszor a drámai konfliktus bemutatásánál is fontosabbnak tartották a szép éneklés nyújtotta élményt. Ebből a különleges élvezetből kapunk ízelítőt a koncerten három nemzetközi sikereket arató művész jóvoltából. 

A bel canto fontos jellegzetessége, hogy hangszerként kezeli az énekhangot, az énekestől olyan teljesítményt várva el, mint egy hegedű vagy fuvola virtuózától. Ezen az estén három világhírű énekes: egy szoprán, egy tenor és egy bariton mutatja meg különleges tudását. Az orosz Lidia Fridman 1996-ban született az oroszországi Szamarában. Tanulmányait előbb hazájában végezte, megfordulva többek közt Jelena Obrazcova szentpétervári kurzusain is, majd a velencei Benedetto Marcello Konzervatóriumban fejezte be. Európa-szerte sikereket arat, 2021 novemberében a Müpa Lucrezia Borgia-produkciójának címszerepét bravúros beugrással abszolválta. A sokoldalú és virtuóz amerikai bel canto tenor, Lawrence Brownlee mögött több évtizedes nemzetközi pályafutás áll. 2020-ra tervezett áriaestjét sajnos meghiúsította a világjárvány, így kivételes öröm lesz végre hallani őt a Müpa színpadán. Életkorban kettejük között helyezhető el az est bariton közreműködője, Gyungmin Gwon, a 2022-es moszkvai Competizione dell'Opera elnevezésű nemzetközi verseny első helyezettje, valamint a Müpa különdíjasa, aki dél-koreai származásával teszi valóban nemzetközivé a koncert palettáját. A Detmoldi Zeneművészeti Főiskola neveltje számos nemzetközi versenyen ért el előkelő helyezést, a kritika elragadtatással méltatja teljesítményét. A hangversenyen közreműködő Pannon Filharmonikusokat az európai operaszínpadokon otthonos német karmester, Nikolas Nägele dirigálja, aki korábban a Berlini Deutsche Oper karnagyaként is működött, a Müpa közönsége pedig a 2021-es Rossini gála Müpa Home közvetítésén találkozhatott vele."

Szöveg forrása: www.mupa.hu

Az előadás a Müpa, a Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. koprodukciója.

Kedves Közönségünk!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmüket, hogy a műsorlapot, amit a koncerten szoktunk kiosztani, letölthetik előre innen a honlapunkról, elolvasgathatják az előadás előtt az adott koncert oldaláról. Bízunk benne, hogy idővel kevesebb nyomtatott kiadvánnyal, közösen óvjuk a környezetet!

ENNEK A KONCERTNEK A LAPOZÓS ONLINE MŰSORLAPJA ide kattintva olvasható!

 

 

 

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992