1 2 3

Musik der Meister Vendégségben a bécsi Musikvereinban

Antonio Vivaldi: g-moll versenymű két gordonkára és zenekarra (RV 531)
Robert Schumann: a-moll gordonkaverseny, Op. 129
Franz Schubert: IX. "Nagy" C-dúr szimfónia (D. 944)

Bogányi Tibor – gordonka
Várdai István – gordonka

Vezényel: Bogányi Tibor

Jegyvásárlás

A Pannon Filharmonikusok október 31-én a bécsi Musikverein évtizedes múltra visszatekintő Musik der Meister sorozatába kapott meghívást. A hazai együttesek közül a Pannon Filharmonikusoknak Bogányi Tibor vezető karmester vezényletével sikerül elsőként a rangos hangversenyteremben sorozatot indítania, felkérésre.

Európa Kulturális Fővárosa és Magyarország fővárosa után az együttes a zene fővárosának közönsége előtt méretteti meg magát. A pécsi székhelyű szimfonikus együttes mára a magyar zenei élet megkerülhetetlen művészeti társulata, melyet a nemzetközi elismerés igazol. A berlini Phliharmonie nagytermében is bemutatkozott zenekar első bécsi koncertjét már az idei évadban követi egy újabb, majd három évadon át kettő-kettő. A Bogányi Tibor vezető karmester által dirigált koncerteken magyar vendégművészek lépnek fel, a műsoron magyar és finn művek is szerepelnek.

Valódi áttörést jelent a magyar zenei élet történetében, hogy 2021. októbere és 2023. júniusa között összesen hat alkalommal léphet fel az együttes a bécsi Musikverein nagytermében, az évtizedes múltra visszatekintő Musik der Meister sorozat keretében. Ahogy azt a sorozat vezetője elmondta, a meghívás alapja a zenekar megbízható, minőségi színvonala, amely a művelt és zeneileg elkényeztetett bécsi közönség számára elsődleges szempont.

Májusban Bogányi Tibor vezető karmester és Várdai István pécsi születésű, mára világhírt szerzett csellóművész, a Bécsi Zeneakadémia csellóprofesszorának közös játékában is gyönyörködhet a zene fővárosának publikuma.

Koncert kép

A Pannon Filharmonikusok a Musikverein Aranytermében 2021. október 31-én.

Musik der Meister a bécsi Musikvereinben / Mesterek Muzsikája

 

Csellószólós, a hangszerre jellemző áradó dallamokban bővelkedő hangversennyel készül a Pannon Filharmonikusok bécsi koncertsorozatának második estéjére. Bécs városa az est mindhárom szerzőjének életében fontos szerepet töltött be. Vivaldi a velencei intrikák kapcsán, élete végén Bécsben próbált szerencsét, Schumann szimfonikus stílusának fő inspirációját éppen a bécsi Schubert „Nagy” C-dúr szimfóniájából merítette, Schubert pedig egész életében Bécsben élt. Vivaldi gordonka kettősversenye fülbemászó szekvenciáival ragadja magával a közönséget, Schumann versenyműve szenvedélyes közvetlenségével, Schubert szimfóniája pedig „mennyei hosszúságú” dallamaival – ahogy Schumann fogalmazott. Bogányi Tibor, az est karmestere egyúttal szólistaként is színpadra, lép ezáltal még inkább muzsikus partnere lesz az est másik szólistájának, Várdai Istvánnak.  Népszerű, könnyen befogadható, mégis színes és mély érzelmű műveket hallhatunk ezen a koncerten.

 

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992