1 2 3

X. Villányi Bormustra – a XXV. Európai Bordalfesztivál

Bordal Gálakoncerthez kapcsolódó program

Jegyárak: Elővételi jegyár: 3990 Ft, helyszíni jegyár: 4990 Ft
Jegyvásárlás
1/0

A Villány-Siklósi Borút borászai immár tizedik alkalommal mutatják be a villányi prémium boraikat, köztük kiváló Franc-okat, valamint Villányi REDy-t is kóstolhatnak a kedves érdeklődők a közösségi standon.

Szeptember 25-én szombaton 16:30-tól indul a X. Villányi Prémium Bormustra Pécsett, a Kodály Központban.

Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét az eredetvédett, PRÉMIUM villányi borokban és a REDy-kben, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti elköteleződésének!

Találják meg a borokban a villányi terroir-t: embert, hagyományt, természetet, talajt!

Prémium, azaz magas minőség. A Villányi borvidék az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban egy átfogó eredetvédelmi rendszert. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak.

Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi. Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.

Zászlóshajónk a Villányi Franc, amely az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. Legalább egy éves fahordós érlelést kap, s a hosszú palackos érlelést is meghálálja.

Villány vidám, mosolygós arca, a Villányi REDy, amely a gyümölcsös, fiatalos, kedves, pimasz, vagány bisztróbor. A borok karakterét Villány tradicionális fajtája a portugieser határozza meg, a házasításban megjelenhetnek még blauburger, zweigelt, kadarka, kékfrankos és más Villányban honos fajták.

Jegyelővétel a Zsolnay Kulturális Negyed jegyirodájában és a https://www.jegymester.hu linken.

 

 

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992