1 2 3

Három kívánság

A rendhagyó koncert műsorát közönségünk beküldött kívánságai alapján állítottuk össze.

Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni – Nyitány
Joseph Haydn: C-dúr gordonkaverseny
Antonín Dvořák: IX. „Újvilág” szimfónia

Szabó Ildikó – gordonka

Vezényel: Dobszay Péter

Jegyárak: 2990, 3990, 4990 Ft, 6-18 éveseknek díjmentes jeggyel látogatható!
Jegyvásárlás

A rendhagyó koncert műsorát közönségünk beküldött kívánságai alapján állítottuk össze. Kíváncsian vártuk, hogy mely művek azok, amelyek a legnépszerűbbek a közönségünk körében! A beküldött művekből összeállított koncert karmesterét és szólistáját az előadásra kiválasztott program alapján kértük fel.

Nagyon köszönjük a közreműködésüket! A szavazatok alapján a legkedvesebb zeneszerző Mozart és Haydn volt, és Dvorák Újvilág szimfóniáját ajánlották legtöbben a művek között. Szeretettel várjuk a közösen kialakított zenei programmal meghirdetett koncertünkre!

 

Az együttesek a műsorösszeállításban általában igyekeznek figyelmet szentelni az ismeretlenebb szerzőknek, műveknek, kortárs daraboknak, ezzel is tágítva a közönség ízlésének komfortzónáját. Most azonban a közönséget kérdeztük meg, hogy mit szeretnének hallani, és a szavazatok alapján Haydn és Mozart vitték el a legnépszerűbb zeneszerző pálmáját, és Dvořák Újvilág szimfóniáját javasolták a legtöbben a konkrét művek terén. Úgy látszik, vannak olyan örökzöld szerzők és művek, amelyek mit sem veszítenek a népszerűségükből sem az idő múlásával, sem más szerzők színre lépésével. A közönség kívánatára tehát Mozart máig figyelemfelkeltőnek számító operája, a Don Giovanni nyitánya hangzik el, majd Haydn sokáig elveszettnek hitt klasszikusa, a C-dúr gordonkaverseny, végezetül pedig természetesen az Újvilág szimfónia, amely nemcsak az amerikai Újvilágot, hanem a filmzenék új világát is megnyitotta.

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992