1 2 3

Emlékezzünk együtt

Hangverseny a koronavírusban elhunytak emlékére

Wolfgang Amadeus Mozart: Szabadkőműves gyászzene (K.477)
Richard Strauss: Négy utolsó ének
Samuel Barber: Adagio, Op. 11
Jean Sibelius: VII. szimfónia

Szabóki Tünde – szoprán

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 85 perc
Jegyárak: 1990, 2990, 3990 Ft, 6-18 éveseknek díjmentes jeggyel látogatható!
Jegyvásárlás

A Pannon Filharmonikusok Musica Sacra-bérletének koncertjeit a koronavírus áldozatainak emlékére ajánljuk fel. A halottak napjához kapcsolódó koncert előtt közös mécsesgyújtással emlékezünk az elhunytakra, valamint a gyászról és zenéről szóló beszélgetéssel segítjük a feldolgozást Vass András karmester és Graf Orsolya Gyászfeldolgozás Módszer Specialista részvételével.

Kérjük, amennyiben szeretne jelen lenni a koncertet megelőző beszélgetésen, amely október 29-én 17.30-18.30 között lesz, jelezze szándékát a Kodály Központ jegypénztárában!

 

17.30 - Beszélgetés gyászról, zenéről

A halottak napjához kapcsolódóan nem csak a koronavírusban elhunytak emlékére rendezett hangversenyen, vagy a közös mécsesgyújtáson emlékezhetünk szeretteinkre, ráadásul méltó környezetben, jó közösségben. Egy kötetlen, szeretettel teli beszélgetés segítségével is enyhíthetjük a gyász, vagy veszteségeink fájdalmát. Vass András karmester úr és Graf Orsolya Gyászfeldolgozás Módszer Specialista zenéről, gyászról beszélgetve segít a feldolgozásban a Kodály Központ egy termében. Kérjük jelezze részvételi szándékát előzetesen a Kodály Központ jegypénztárában!

 

18.00 - Közös mécsesgyújtás – Emlékezzünk együtt! 

Lobbantsuk fel egy kis mécses lángját! Immár hagyomány, hogy közös mécsesgyújtással kísért hangversenyre várjuk a közönséget halottak napja, mindenszentek idején. Az a tér, amit a koncertek előtt beszélgetve, vagy az első Kodály Aperitif programsorozaton idén nyáron olyan otthonosan belaktunk együtt, ilyenkor átalakul. A Kodály Központ előtti lépcsőn és márványpadokon mécseseket, gyertyákat gyújtunk, fényük sokáig táncol az estében. A zenekar idén Musica Sacra-bérletének koncertjeit a koronavírusban elhunytak emlékére ajánlotta fel. Emlékezzünk együtt, jöjjenek el, hogy lángot adjunk egy mécsesnek, mely elhunyt szeretteink emlékét megidézve ég el a hangverseny ideje alatt. Szeretettel várunk mindenkit, aki magányosan töltené az ünnepet, aki nem tud távoli sírhelyhez elutazni, Pécsett élő külföldieket, akik szeretnének valahol méltón emlékezni távol hazájuktól -  osztozzunk a közösség, az együttlét erejében! A közös mécsesgyújtás előtt lehetőség van bekapcsolódni a gyászról, zenéről szóló beszélgetésbe is Vass András karmester és Graf Orsolya Gyászfeldolgozás Módszer Specialista részvételével.

 

19.00 -  Hangverseny

Az idei halottak napi hangversenyen egyetlen requiem, sőt egyetlen egyházi mű sem hangzik el. Ez a műsor a gyász, a búcsúzás és a megdicsőülés élményének egyetemes voltát tárja elénk. Mozart Szabadkőműves gyászzenéje két páholytársának emlékére született, tisztán zenekari tétel, pusztán jelképekből és érzésekből felépítve. Ebben az értelemben a romantikus szimfonikus költemények előfutára. Strauss Négy utolsó éneke szinte fittyet hány a kor nyelvére és saját korábbi műveire, és egészen megkapó, későromantikus stílusban búcsúzik az élettől. A műsort Sibelius utolsó, szintén romantikus hangvételű szimfóniája zárja.

Koncert kép
Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992