1 2 3

A vörös hegedű

Leonard Bernstein: Candide – Nyitány
John Corigliano: „The Red Violin” Hegedűverseny
Dohnányi Ernő: II. szimfónia, Op. 40

Elina Vähälä – hegedű

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 100 perc
Jegyárak: 4900, 5990, 6990 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Oscar-díjas koncertnek ígérkezik január végén a Pannon Filharmonikusok a Kodály Központban és a Müpában is hallható hangversenye! Corigliano hegedűversenye ugyanis az Oscar-díjas A vörös hegedű című film zenéjéből táplálkozik, most a csodálatos Elina Vähälä előadásában.

A koncert az új esztendő elején igazi 20. századi muzsikát kínál, amely mégsem avantgárd. A hangverseny címét is adó darab tehát egy hegedűverseny, amelynek zenei anyaga a „A vörös hegedű” című film zenéjéből merít, Corigliano műve méltán kedvelt, most a pécsi közönség is találkozhat vele élőben, Elina Vähälä hegedűművész tolmácsolásában. Bernstein Candide-ját a 18. századi Voltaire műve ihlette, zenéje viszont egyértelműen amerikai és 20. századi. Dohnányi II. szimfóniája sok tekintetben rokonságot mutat a nagy romantikusokkal, sőt, helyenként Bach zenéjével is, mégis egészen egyéni mondandója van. Az est vendége Elina Vähälä hegedűművész, akinek muzsikájáról így írt a Chicago Tribune: „...gördülékeny, elegáns és tehetséges muzsikus, akinek briliáns technikája túláradó energiával, érzékenységgel és képzelőerővel párosul.” Vähälä tizenkét évesen lépett először nagyzenekar tagjaként a színpadra, elnyerte az ifjú mesterszólista címet, megnyerte a New York-i Ifjú Koncertművészek Nemzetközi Versenyét. 2008-ban a Nobel-Békedíj kapcsán szervezett koncerten lépett fel. Vezényel Bogányi Tibor vezető karmester.

Koncert kép

„...GÖRDÜLÉKENY, ELEGÁNS ÉS TEHETSÉGES MUZSIKUS, AKINEK BRILIÁNS TECHNIKÁJA TÚLÁRADÓ ENERGIÁVAL, ÉRZÉKENYSÉGGEL ÉS KÉPZELŐERŐVEL PÁROSUL.” (CHICAGO TRIBUNE)

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Nyitvatartás:

Hétfőtől szombatig: 
10.00 - 18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a 72/500-300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992